Redmi Note 5 (4/64 gb) modeli için ilk 2-3 saat içinde gördüğüm değişiklikler;
Önce olumsuz tarafları;
kamerayı berbat etmişler özellikle de ön kamerayı resmen 1.5 saniye geç hareket ediyor. sizde de öyle mi kamerayı hiç beğenmedim
Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşın dediği gibi her iki kamera görüntüsünde de gecikme var. Arka kamera çok sorunlu değil. Ön kamera göreceli olarak daha gecikmeli geliyor ve çok rahatsız edici. Ancak 1,5 saniye kadar değil. Yarım saniyeden az. Henüz bir görüntülü konuşmada falan deneyemedim. Ancak o kısımda sorun olacağını sanmam. Çünkü Messenger uygulamasında fotoğraf göndermeye çalıştığımda her iki kamerada gecikmesiz çalışıyor. Sorun şimdilik stok kamera yazılımından kaynaklı görünüyor. Umuyorum bir küçük update ile çözülür.
Bir diğeri (tam emin olamadım) cüzzi miktarda fazla ram kullanımı var.
Olumlu yönleri daha çok görüntüsü üzerine.
Durum çubuğundaki varsayılan saat, pil ve sinyal gücü simgeleri değişmiş. Kullandığım tema tarafından değiştirilemedi. Belki uyumsuz olduğundandır. Bunun dışında oradaki kısayolların olduğu yer 4x3 düzeninde olup, tema ile alıştığımdan daha az simge sığıyor. Ancak yenilik olarak, basit bir sola kaydırma hareketi ile bildirim alanında tüm kısayolları görebilirsiniz. Bunu olumlu buldum.
Son uygulamalar kısmının görüntüsü ve düzeninde değişiklik var. Önceden tek satır halinde şerit idi ve uygulamalar yukarı kaydırıldığında kapanıyordu. Şimdi 2 sütün halinde dikey sıralı. Kapatmak için yan tarafa kaydırılıyor. Ekranda bir anda daha fazla açık uygulama görünüyor. Bunu beğendim.
Diğer bir güzel tarafı ise (bunu çoğunluğun seveceğini düşünüyorum) ses tuşları kullanıldığında üstte yatay olarak gözüken ses ayarı çizgisi, sağ tarafa düşey bir şekilde tuşların hizasında ve kalınca yerleştirilmiş. Yine sessize alma kısayolu mevcut. Telefonu sağ cepte taşıyıp sağ elle kullananlar için ses kontrollerine erişmenin kolay olacağını düşünüyorum. Ben solak olmadığım halde yıllardır telefonu sol cebimde taşıyıp, yolda falan lazım olduğunda sol elimle kullanırdım. Bu durum benim için sorun teşkil edebilir.
Bunun dışında önemsiz şeyler olarak:
Pil göstergesi seçeneklerinde üst çubuk seçildiğinde artık ekranın üstünde incecik boylu boyunca yeşil çizgi gözüküyor. Mesela %50 şarj için sol üstten ortaya kadar incecik yeşil çizgi gözüküyor.
Ayrıca daha önceden Bildirimler & durum çubuğu ayarlarında operatör ismini değiştirip istediğimizi yazabiliyorduk. Yine yazılabiliyor ancak sadece kilit ekranında gözüküyor.
Şimdilik fark ettiklerim ve aklımda kalanlar bunlar. Görsellerle destekleyebilseydim daha iyi olurdu. Vaktim olmadı. İleride görmeyi beklediğim şey kamera yazılımının düzelmesi ve nispeten önemsiz ama arayüzde istediğim fontu kullanabilmek. (Bunun bir yolu varsa beni bilgilendirin.)