Ya bu magisk ile ilgili bir sıkıntı var. Root gerektiren çoğu işlemi yapamıyorum telefon rootlu gözüktüğü halde. Magisk zaten romda otomatik yüklü geliyor. İçinden son sürüme güncelledim işe yaramadı komple kaldırdım tekrar flashladım son sürümü yine olmadı. Sistemi mount edemiyorum, çoğu sistem dosyasını düzenleyemiyorum o yüzden google camera işini de yapamıyorum çözebilen veya yardımcı olabilecek biri var mı?
Not: camera2 api etkinleştirmek için ADB'den
Kod:
setprop persist.camera.HAL3.enabled 1
setprop persist.camera.eis.enabled 1
setprop persist.vendor.camera.HAL3.enabled 1
setprop persist.camera.stats.test 5
setprop persist.vendor.camera.stats.test 5
kodlarını kullandım olmadı, gcam açıldığında kapandı direkt. Sonra Magisk için camera2 api enabler modülünü kurdum (
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
) bu sefer gcam açıldı ama Camera ve Portraitte ekrana görüntü gelmiyor siyah kalıyor hem ön hem arka kamera. Video modunda görüntü geliyor ama. Kullandığım gcam apksı Arnova'nın
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
isimli apksı.
ÖNEMLİ EDİT: GCam'de tek tek özellikleri denerken hangisi çalışıyor hangisi çalışmıyor diye başka çalışmayanlar fark ettim sonra öylesine ayarlara girdim hiçbir şey değiştirmeden çıktım ve uygulamayı tekrar açtığımda hem ön hem arka kamera çalışmaya başladı. garip...
ÖNEMLİ EDİT2: Bu sefer de portraitte ve camera modunda ön kameradan çekim yapmaya çalıştığımda uygulama duruyor (HDR Kapalı denedim). Portrait arka kamerada çalışıyor camera modunda içinse HDR kapalıyken çekim yapmıyor hiçbir tepki yok. HDR ayarlarından herhangi birini seçersem çekim yapabiliyorum.
Ayrıca rootla ilgili bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim bu sistemi nasıl mountluyoruz ya?
SON EDİT: Arkadaşlar farklı Gcam APKları denedim tam olarak stabil çalışanına maalesef denk gelemedim. HDR ön kamerada kapalıyken işe yarayan birkaç tane APK buldum fakat onlarda da portre çalışmıyordu veya bazı aplikasyonlarda ön kameraya geçine otomatik HDR kapatma varmış hiç denk gelmedim. O yüzden şimdilik vazgeçtim ama bildiğiniz stabil bir Gcam varsa lütfen önerin. Asıl sorum olan root ve mount kısmıyla ilgili cevap alabilirsem çok sevinirim iyi forumlar