Rom MIUI 10 EU Stable Rom / Beta Rom 9.8.29/9.9.3/9.9.6 Güncellemesi Ve Değişiklikler (Linkler Eklendi)

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
cihaz her yeni gelen güncelleme ile şarz süresi ve performans bozuluyor bence hiç güncellemeyin arkadaşlar güncelleme demek yeni telefon almaya yönlendirme demektir.
Ben yıllardır her hafta güncelleme yapıyorum ve ne şarjım bozuluyor nede performans sorunu yaşıyorum... Siz bunları hangi bilimsel verilere göre iddia ediyorsunuz
Yoksa işkembeden mi sallıyorsunuz

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

MutluDemir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mutlu
Cihazım
Redmi Note 9s
Meslek
Mali Müşavir
Konular
4
mi 8se 9.7.4 de romda reklam olduğunu farkettim.iki defa format data yaparak kurdum.hadi birinde uygulamadan olmuştur dedim,tekrar format data yaparak sadece rom u kurdum ve birkaç saat sonra telefon ekranında trendyol,akbank kıl tüy reklamlar tekrar belirmeye başladı.Mi Room a geçtim.
eu 9.7.4 de benden başka bu veya buna benzer sorun yaşayan varmı?

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
Ben yıllardır her hafta güncelleme yapıyorum ve ne şarjım bozuluyor nede performans sorunu yaşıyorum... Siz bunları hangi bilimsel verilere göre iddia ediyorsunuz
Yoksa işkembeden mi sallıyorsunuz

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk
Arkadaş tahminimce global romda hocam

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Arkadaş tahminimce global romda hocam
Global rom olunca ne oluyormuş? Ben eu betaya geçmeden önce bir sene global kullandım ve yaptığım güncellemenin sayısını bile unuttum. Bu mantığa göre benim Mi6 yı çoktan değiştirmem gerekirdi. Kaldı ki benim şu an cihazımın performansı Mi9 almama bile mani olan sebeplerin başında geliyor. Yani ben buradayım ona gerek yok dedirtiyor.
Skorpi hocama sonuna kadar katılıyorum. Bazıları hiç bir somut bilgiye dayanmadan sırf konuşmuş olmak için konuşuyorlar. Ki bu son zamanlarda çok sık olmaya başladı.
Maalesef ağzı olan konuşuyor...

Son düzenleme:

Blackelectro

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yavuz Orhan
Cihazım
Xiami mi9t pro
Meslek
Bilgisayar Bileşen
Konular
6
arkadaşlar eu romda bazen ekranı açamıyorum.. kilit açma tuşuna basıyorum ama 3d yüz tarama yanıyor ama ekran açılmıyor parmak izini okutunca da herhangi bir tepki vermiyor.. siyah ekran öylece duruyor daha sonra ise açılıyor. Bazende kilit ekranı gelmiyor sadece bildirim çubuğu titriyor titreşimsiz modu açık veya kapalı yaptım ama farketmedi
Bir önceki cevabımda o yüzden sordum mi8 mi kullanıyorsunuz diye. Mi8 de son 2 güncelleme çök kötü. Sizin yaşadığınız sorunun aynısını yaşadım. Ekran kafasinagore bir açılıyor bir açılmıyor. O yüzden 9.6.27 e geçtim. Sorunsuz kullanıyorum. Umarım bir sonraki güncelleme ile düzeltirler.

Gurkut

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa G
Cihazım
Mi 9
Meslek
I.T
Konular
14
arkadaşlar eu romda bazen ekranı açamıyorum.. kilit açma tuşuna basıyorum ama 3d yüz tarama yanıyor ama ekran açılmıyor parmak izini okutunca da herhangi bir tepki vermiyor.. siyah ekran öylece duruyor daha sonra ise açılıyor. Bazende kilit ekranı gelmiyor sadece bildirim çubuğu titriyor titreşimsiz modu açık veya kapalı yaptım ama farketmedi

Önceki yazıları hiç okumadınız mı ? En azından bir iki sayfa geriye dönüp baksanız su 2 sürümde mi8'de bu sorunun olduğunu göreceksin. Siz cihazınızın ne olduğunu belirtmemissiniz fakat sanırım Mi8 kullanicisiniz.

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
Global rom olunca ne oluyormuş? Ben eu betaya geçmeden önce bir sene global kullandım ve yaptığım güncellemenin sayısını bile unuttum. Bu mantığa göre benim Mi6 yı çoktan değiştirmem gerekirdi. Kaldı ki benim şu an cihazımın performansı Mi9 almama bile mani olan sebeplerin başında geliyor. Yani ben buradayım ona gerek yok dedirtiyor.
Skorpi hocama sonuna kadar katılıyorum. Bazıları hiç bir somut bilgiye dayanmadan sırf konuşmuş olmak için konuşuyorlar. Ki bu son zamanlarda çok sık olmaya başladı.
Maalesef ağzı olan konuşuyor...
Hocam genelde telefon üreticileri güncellemeyi telefonu eskitmek amaçlı gönderir çünkü kullanıcı cihazın eskidiğini düşünüp cihazını bir üst modele yükseltmeyi düşünür.. Custom rom geliştiricileri ise telefonu hızlandırmaya özellik eklemeye çalışır ki romu tutulsun. Şöyle düşünelim custom rom geliştiricisi neden telefonu yavaşlatmak istesin? güncelleme yapmanın telefonu eskittiğini düşünen kullanıcının custom rom kullandığını düşünmüyorum demek istemiştim galiba yanlış anlaşıldım.

sahinsah52

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sah
Cihazım
Mi6
Konular
2
cihaz her yeni gelen güncelleme ile şarz süresi ve performans bozuluyor bence hiç güncellemeyin arkadaşlar güncelleme demek yeni telefon almaya yönlendirme demektir.
Xiaomi ve EuRom için kesinlikle böyle bir şey yok, aksine 2 yıllık telefonum her güncellemede daha akıcı oluyor ve sarj süresi daha da uzuyor..
O dediğiniz güncellemeleri binlerce lira sayarak, eserinin on katı para ile alınan markalar yapıyor ne yazık ki..

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Hocam genelde telefon üreticileri güncellemeyi telefonu eskitmek amaçlı gönderir çünkü kullanıcı cihazın eskidiğini düşünüp cihazını bir üst modele yükseltmeyi düşünür.. Custom rom geliştiricileri ise telefonu hızlandırmaya özellik eklemeye çalışır ki romu tutulsun. Şöyle düşünelim custom rom geliştiricisi neden telefonu yavaşlatmak istesin? güncelleme yapmanın telefonu eskittiğini düşünen kullanıcının custom rom kullandığını düşünmüyorum demek istemiştim galiba yanlış anlaşıldım.
Mesajınızdan alıntı yapınca galiba asıl ben yanlış anlaşıldım. Lafım size değildi hocam. Global rom kullanıyor diye zikredince bir yerlere mesaj vermekti niyetim. Öyle zannediyorum ki yerine de ulaştı.

HollyHood

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taner
Cihazım
Mi 6
Meslek
Muhasebeci
Konular