Yardım Miui 10 Dönüş Sonrası Gyroscope Sorunu

emre407

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9T Pro 128GB
Meslek
Öğrenci
Konular
11
Merhabalar iyi akşamlar. Beta hataları ve ekran süreleri yüzünden bu akşam Miui 10 Mi Room'a dönüş yaptım. Video izlemek istediğimde fark ettim ekranı yan yatıramıyorum, baktım ki pusula da donmuş.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Ardından telefonu yeniden başlattım ve pusula kasıntılı bir şekilde çalıştı falat 2-3 dakika sonra yeniden durdu.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Şu videoda belirttiğim gibi. Cihazı yeniden başlatıyorum pusula 2-3 dakika çalışıp duruyor, nerede hata yaptım? 4 Wipe yaptım, Format Data yaptım, eski Romu kurdum hata almadan. Bir de Magisk flashladım cihazı açtım şu zamana kadar hata yoktu acaba ne olmuş olabilir?

zimba

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sefa
Cihazım
K20pro
Meslek
Makine Müh.
Konular
5
Hocam twrp den Persist.img atman gerekiyor genelde bazı cihazlarda, bu durumu yapıyor şuan yüklü olan sürüme ait Persist bulup twrpden yuklemen lazım çoğu sensör çalışmaz sadece, o değil

Oyla:

emre407

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9T Pro 128GB
Meslek
Öğrenci
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam denedim fastboot ile Android 9 ve MIUI 10'a döndüm pusula çalışıyor ayrıca jiroskop da çalışıyor kamera filan düzeldi fakat şimdi herhangi bir recovery yükleyip robot yapıyorum ardından MiRoom veya Xiaomi.eu yüklemeye çalışıyorum yükleniyor fakat ikisinde de pusula çalışmıyor kamera açılıyor fakat düşme refleksinde kapatmıyor kendini. Cihazı defalarca sıfırlamak zorunda kaldım. En sonunda indirdiğim romdan şüphelendim ve Xiaomi.eu MIUI 10.3.17 yi baştan yükledim kurdum fakat yine aynı yine aynı acaba nerede hata yapıyorum? Hiçbir custom romda pusula ve jiroskopu kullanamıyorum yüklerken Wipe Dalvik Cache System Data yapıyorum sonra Reboot Recovery yapıp format Data yapıyorum öyle yüklüyorum fakat çalışmıyor sensorler. Ayrıca TWRP ile bu eski custom romları yüklerken Error 7 hatası alıyorum TWRP ile rom kuramıyorum dolayısıyla OrangeFox ile yüklemek zorunda kalıyorum.

Oyla:

zimba

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sefa
Cihazım
K20pro
Meslek
Makine Müh.
Konular
5
Hocam napmaniz gerektiğini söylüyorum yükleme kismindan imaj yukleyi seçerek Persist.img Persist uzerine yukluyeceksiniz
Uyumlu Persist sürümünü bulup Android 10 yada 9 hangisini kullaniyorsaniz

Oyla:

emre407

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9T Pro 128GB
Meslek
Öğrenci
Konular
11
Hocam napmaniz gerektiğini söylüyorum yükleme kismindan imaj yukleyi seçerek Persist.img Persist uzerine yukluyeceksiniz
Uyumlu Persist sürümünü bulup Android 10 yada 9 hangisini kullaniyorsaniz
Hocam yalnız persist bölümü bir kez flashlanınca geri dönmüyor. Ayrıca zaten stock roma döndüm ve her şey çalışıyor. Custom roma geçtikten sonra neden çalışmıyor ki?

Oyla:

zimba

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sefa
Cihazım
K20pro
Meslek
Makine Müh.
Konular
5
Hocam yalnız persist bölümü bir kez flashlanınca geri dönmüyor. Ayrıca zaten stock roma döndüm ve her şey çalışıyor. Custom roma geçtikten sonra neden çalışmıyor ki?
Twrp den yedekleniyorlar bunu bende bilmiyorum neden custom da olmuyor ama sebebi şu olabilir customlarin hepsi Çin tabanlı sen eea yada global atiyorsundur böyle uyumsuzluk yapıyor olabilir Persist atmak zor değil geri dönüşü olsun olmasın birsey farketmiyor bendede stoktan custom geçişte bu sorun oluyordu Persist atıyordum hemen arkasina

Oyla:

emre407

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9T Pro 128GB
Meslek
Öğrenci
Konular
11
Twrp den yedekleniyorlar bunu bende bilmiyorum neden custom da olmuyor ama sebebi şu olabilir customlarin hepsi Çin tabanlı sen eea yada global atiyorsundur böyle uyumsuzluk yapıyor olabilir Persist atmak zor değil geri dönüşü olsun olmasın birsey farketmiyor bendede stoktan custom geçişte bu sorun oluyordu Persist atıyordum hemen arkasina
Haklısınız belki çözüm bu olabilir fakat ben Widevine lisansımı kaybetmek istemiyorum hocam bu yüzden sordum bu persist dosyası flashlanmadan nasıl çözülür diye.

Oyla:
Üst Alt