Haber Minovo Rom kullananlar içeri (önemli) ;

OGSKY

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Lavender & 9S
Konular
8
Bugün telegram lavender grubunda paylaşılan görseli aşağı bırakıyorum. Gerekli detaylara online dan ulaşabilirsiniz. Temel olarak kötüye kullanım bildirmişler ve bazı kodların MIUI çekirdeğinde olmadığını, ödeme yönteminizi ve şifrenizi değiştirmenizi öneriyorlar.
Kullanan arkadaşların bilgisine..

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-04-19-15-40-32-218_org.telegram.messenger.jpg
    Screenshot_2021-04-19-15-40-32-218_org.telegram.messenger.jpg
    737,3 KB · Görüntüleme: 86

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Maalesef çok severek kullandığım bir rom.. Hatta Eylül ayında konusunu açmıştım, Moderatör tarafından bugün düzenlenmiş, bende konu başlığını değiştirdim hemen..

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Çok üzücü bir şey. Birkaç kez kurmaya yeltenmiştim de ucundan döndüm. :/

mtolgae

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tolga
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
11
Aslında böyle ödeme sistemi olmasa da custom romlara güvenmek, hele kullanıcı kitlesi az olanları kullanmak pek mantıklı değil. Her ne kadar MIUI dan çok daha fazla özellik, batarya performansı falan sunsalar da Çinlinin / Hintlinin birinin o kodlara neler sakladığını bulabilmek kolay değil. Minovoninki aşikarmıș en azından. Yıllardır pek çok farklı custom rom kullandım, magisk ile root erişimi verdim modüllere veya uygulamalara. Bundan sonra daha dikkatli olmak lazım.

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
288
En sonunda olacağı belliydi zaten, o nedenle ya Çin Beta veya kararlı, Global Beta veya kararlı yada illaki Custom rom kullanılacaksa, EU Beta veya kararlı, bunların dışındaki, AOSP ler dahil, her türlü tehlikelere açık romlar

Gesendet von meinem Schajomi Mi Max3 mit Tapatalk

KURTOGLU-

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zekeriya
Cihazım
Note 9 Pro
Meslek
Tekniker
Konular
42
Bu sadece bu roma özel olan bir durum değildir. Çoğu zaman telefonumuza custom rom yüklerken ileri ileri diyip geçiyoruz. Orada yazanları okuyun lütfen. Bunun haricinde uygulama kurarken de aynı şeyler mevcut. Official - Resmi olan her uygulamanın Privacy Policy - Gizlilik Politikası bölümü vardır ve bu zorunludur. Bu kısmı okuyun. Cihazınızdan ne gibi bilgiler toplanıyor veya ne gibi şeyleri alıp paylaşıyor açık açık yazıyorlar. Forumdaki kişilere de hep söylüyorum. Yazılanları lütfen okuyun, hiç birimiz cahil insanlar değiliz. Lütfen bu tarz konulara dikkat edelim.

mtolgae

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tolga
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
11
Tabi bir noktaya da değinmek lazım. Burada milleti custom romlara iten en büyük sebep MIUI'daki ağırlık (en azından bazı sürümlerinde) ve özellik eksikliği.
MIUI 11 ve 12nin ilk sürümlerinde karşılaştığımız kontrol paneli ve uygulama geçmişi lagı örneğin.
Ayrıca;
daha fazla grid seçeneği (mesela 5x7)
Ana ekranda çift tık ekran kapanma
MIUI arama ve mesaj uygulamasını side load ile de olsa yükleyebilme
gibi aslında çok basit özellikler olsa custom romlar bu kadar rağbet görmezdi.

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
En sonunda olacağı belliydi zaten, o nedenle ya Çin Beta veya kararlı, Global Beta veya kararlı yada illaki Custom rom kullanılacaksa, EU Beta veya kararlı, bunların dışındaki, AOSP ler dahil, her türlü tehlikelere açık romlar

Gesendet von meinem Schajomi Mi Max3 mit Tapatalk
Bugün MiNovo için konuşuyoruz ancak yarın Eu içinde bu durum söz konusu olabilir hocam.. Sonuçta Eu romlarda resmi değil.

Kontrol

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kontrol
Cihazım
Mi 9T 128GB
Konular
34
Tamamen kapalı kutu olarak kullanılmadıkça sürekli bir tehdit olacaktır. Bu bir apk olur, root veya modül olur.

OGSKY

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Lavender & 9S
Konular
8
Şöyle ki, birinin yaptığını biri yapacak diye bir şey yok ama yapmayacak diye bir şey de yok.. Haliyle en doğrusu Skorpi hocamızın dediği gibi Çin beta, global beta Vs neyse ama custom rom kullandığımız her an bu risk ile karşı karşıyayız. Yarın miuipro bunu yapsa(aklıma ilk gelen fazla para/bağış alan rom) yine yapacak hiç bir şey yok.. En mantıklısı saf Android çekirdeği üzerine kurulmak ama boşuna mu xiaomi satın alıyoruz o kadar sorunlarına rağmen yine de miui kullanıyoruz..
Bu sadece bu roma özel olan bir durum değildir. Çoğu zaman telefonumuza custom rom yüklerken ileri ileri diyip geçiyoruz. Orada yazanları okuyun lütfen. Bunun haricinde uygulama kurarken de aynı şeyler mevcut. Official - Resmi olan her uygulamanın Privacy Policy - Gizlilik Politikası bölümü vardır ve bu zorunludur. Bu kısmı okuyun. Cihazınızdan ne gibi bilgiler toplanıyor veya ne gibi şeyleri alıp paylaşıyor açık açık yazıyorlar. Forumdaki kişilere de hep söylüyorum. Yazılanları lütfen okuyun, hiç birimiz cahil insanlar değiliz. Lütfen bu tarz konulara dikkat edelim.
Bu rom A özel şekilde içerikleri çalmaya yönelik kod gömülmüş, evet hepsinde aynı risk mevcut ancak bu kötüye kullanıldığı anlamına gelmiyor. Bugüne kadar xiaomi.eu da veya miroom veya miuimix te tespit edilmeyen bir kod ne hikmetse minovo da tespit ediliyor.. Yani demem o ki eula bile kurtarmaz çalmak istedikleri zaman. Yeter ki istesinler. Ancak hepsini bir tutmamak lazım işte..

Üst Alt