Yardım Migrostan aldığım Mi8 Globale geçiş

yucellu96

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yücel
Cihazım
Xiaom Mi 8
Konular
13
Arkadaşlar Migrostan Mi8 almıştım Bootlader kilidi açık geldi. Romun türünde baktığımda Rus romlu olduğunu anladım. Global rom a geçmek için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Direk 'yazılım güncelleme' bölümünden global rom u seçerek yükleyebilir miyim ? Yoksa twrpden mi yüklemem gerekir? Yüklemesem de rus romu global gibi olur mu yani güncellemeleri alır mı hemen.
Lütfen yardımcı olun?!!!?

w00t

Gusto XIII
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Mi 8
Konular
11
Anlatacaklarımı bir defaya mahsus adım adım yaparsan bundan sonraki Rom kurma işlemleri sadece birkaç dakikanı alır.
1-
2- MiFlash 2016.04.01 sürümünü indir.
3- Burada anlatım mevcut. Sen MiFlashı bir önceki seçenekte indirdiğin için onu kullanacaksın bu konudaki eski versiyon. Sakın 2018 versiyonlarını kullanma 2nci maddedeki versiyonu kullan bu önemli. Çünkü bilmeden 2018 versiyon bi tool ile Lock seçeneğini açık bırakırsan telefonun brick olur. Konuyu bu kadar uzatıp zormuş gibi görünmesini istemezdim ama bunları söylemem senin için faydalı olacaktır.

Sonuç 1 ve 2 nci maddeleri uyguladıktan sonra 3ncü maddedeki talimatları yerine getirirsen tertemiz bir global romun olur.

Oyla:

sunqfu

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sunqfu
Cihazım
Mi 8
Konular
11
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Şundan bahsediyorsanız eğer cihazda 4 tane Cortex A-75 temelli Kyro 385, 4 tane de Cortex A-55 temelli Kyro 385 çekirdek grupları mevcut bunların bütünü ise SD 845 olarak geçiyor.

Oyla:

Pirdeniz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
İlker
Cihazım
Mi 8
Konular
2
Benim aldığım telefon migrostan 9.5.13 tü zAten sizinki Rus romu olduğunu nasıl anladınız ? Geçen otomatik güncelleme geldi 9.6.3 kararlı yazıyor bu global rom değilmi?

Oyla:

emirimer

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir İmer
Cihazım
Mi 8
Konular
5

Merhabalar;

Belirtmiş olduğunuz yöntem ile fastboot'dan 9.5.13 Global'e geçtim. Öncelikle çok teşekkür ederim. Daha önceden telefonum 9.5.14 versiyonunda Rus romu ile kalmıştı güncelleme gelmiyordu.

Ancak fastboot yaptığımızda telefonun içeriği komple silinip temiz bir kurulum olmuyor muydu? Telefonumda yükle olan hiç bir uygulamada değişiklik olmadan versiyonu 9.5.13'e geçmiş oldum. Ancak şimdi de güncellemeyi kontrol ettiğimde yeni bir versiyon gözükmüyor? Acaba güncellemeler geri çekildiği için mi böyle bir durum var?

Oyla:

w00t

Gusto XIII
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Mi 8
Konular
11
Flash all seçeneğini seçmediğin için. En.miui den 9.6.1 versiyonunu indirip onu kurun. Yedeğinizi alıp temiz olmasını istiyorsanız flash all seçerek kurun.

Oyla:

emirimer

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir İmer
Cihazım
Mi 8
Konular
5
Flash all seçeneğini seçmediğin için. En.miui den 9.6.1 versiyonunu indirip onu kurun. Yedeğinizi alıp temiz olmasını istiyorsanız flash all seçerek kurun.

bu adresteki romu indirdiğimde yine flashboot ile kurabilir miyim?

Oyla:

w00t

Gusto XIII
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Mi 8
Konular
11
Şimdi baktımda fastboot rom olarak 9.6.1 yok. Recovery den kurmanız gerekiyor o linkteki romu

Oyla:
Üst Alt