miflash/twrp beta rom kurulum sorunu

ajanblue

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
fvgfd
Cihazım
mi5
Konular
6
merhaba telefonum beta rom ile geldi twrp kurduktan sonra sistem brick oldu ..miflash ile denediğimde 0x hata ile kurulum gerçekleşmiyor..twrp den beta eu romdada yine problem çıkarıyor..stabil rom da her ikisindede problemsiz kuruluyor..beta rom kurmak için özel bir işlem mi yapmam gerekiyor

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam biraz daha açık yazabilir misiniz?

1. TWRP'yi hangi yolla ve hangi dosya ile yüklediniz?
2. Brick oldu derken neyi kast ediyorsunuz? Cihaz bootloopda mı kaldı? Recovery'e giriyor mu? Fastboot'a geçiyor mu?
4. Mi Flash ile ne şekilde yükleme yapıyorsunuz? Hangi romu yükleyeceksiniz? Hangi Mi Flash sürümüü kullanıyorsunuz?
3. Brick demişsiniz ama TWRP'den işlem yapılıyor yazmışsınız? TWRP'ye giriyorsanız hangi romu yüklemeye çalışıyorsunuz?
4. Mi Flash ve TWRP aynı hatayı vermez...
5. Şu an cihaz ne durumda?
6. Hatta en doğru soru, siz ne yapmak istiyorsunuz da yapamıyorsunuz?

ajanblue

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
fvgfd
Cihazım
mi5
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam biraz daha açık yazabilir misiniz?

1. TWRP'yi hangi yolla ve hangi dosya ile yüklediniz?
2. Brick oldu derken neyi kast ediyorsunuz? Cihaz bootloopda mı kaldı? Recovery'e giriyor mu? Fastboot'a geçiyor mu?
4. Mi Flash ile ne şekilde yükleme yapıyorsunuz? Hangi romu yükleyeceksiniz? Hangi Mi Flash sürümüü kullanıyorsunuz?
3. Brick demişsiniz ama TWRP'den işlem yapılıyor yazmışsınız? TWRP'ye giriyorsanız hangi romu yüklemeye çalışıyorsunuz?
4. Mi Flash ve TWRP aynı hatayı vermez...
5. Şu an cihaz ne durumda?
6. Hatta en doğru soru, siz ne yapmak istiyorsunuz da yapamıyorsunuz?
1-twrp yi forumda anlatıldığı şekilde adb flash recovery c:\ x.img şeklinde kurdum version son
2-twrp sonrası fastboot simgesi gitti. mi simgesinde takılı kaldı miui açılmadı.adb üzerinden fastboot a giriyor.adb üzerinden fastboot boot c:\twrp.img ile twrp ye giriyordu.
3-sonra wipe yapıp twrp den rr5.8 yükledim kurulumda sorun olmadı.eu beta romu twrpden kurmayı denediğimde suceed deyip yükleme yapmadı. 2 maddedeki açılmama problemi devam etti.
miflash ile global beta romu yüklemeye çalıştım .geçerli dosya olandan büyük hatası verip kurulumu tamamlamadı
4-twrp den belirtilen şekilde wipe yaptıktan sonra geri gelip installdan dosyayı seçiyorum.miui beta romu kurmak istiyorum.twrp beta olandan önceki kararlı son sürüm
5-cihazda rr5.8 yüklü fakat stabil değil fotograf çekme butonunu algılamıyor

ajanblue

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
fvgfd
Cihazım
mi5
Konular
6
ilave bilgi
twrp üzerinden stabil eu miui kurulumunda ve miflash üzerinden glabal stable rom kurulumunda hiçbir hata almıyorum.
beta miui fastboot ve eu sürümlerini 2 defa silip idm ile tekrar indirdim.fakat problem devam ediyor

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam fastboot ile 64 bit mi flash kullanarak aşağıdaki bağlantıdan indireceğiniz global beta romu yüklemeyi deneyin. Eğer hata alırsanız hatanın bulunduğu ekran görüntüsünü paylaşmanızı rica edeceğim.

ajanblue

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
fvgfd
Cihazım
mi5
Konular
6
aynı şekilde yaptım hocam miflash64 ile . miflash32 cihazımı görmedi.2 defa idm ile indirdiğim dosya "gemini_global_images_7.1.19_20170119.0000.00_7.0_global"
hata : belirtilmemiş hata 0x80004005 remote: too large

Son düzenleme:

ajanblue

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
fvgfd
Cihazım
mi5
Konular
6
Hocam fastboot ile 64 bit mi flash kullanarak aşağıdaki bağlantıdan indireceğiniz global beta romu yüklemeyi deneyin. Eğer hata alırsanız hatanın bulunduğu ekran görüntüsünü paylaşmanızı rica edeceğim.

stabil 8.1.2.0 da kurulum problemsiz..bunun üzerine recovery beta yı indirsem güncelleyiciyle kurulum yapabilirmiyim

ajanblue

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
fvgfd
Cihazım
mi5
Konular
6
mi
Hocam Mi Flash cihazınızı mı görmüyor? Eğer sorun bu ise driver probleminiz var demektir. Öncelikle driver'ları yükleyin.
mi flash 32 bit görmüyor .miflash64 bit görüyor. sistemim win10 x64
driver problemi yok olsa stable rom kurulmazdı.
ayrıca forumda belirtildiği şekilde pda-net dahil kurdum

Üst Alt