Kaç kere yazmışımdır bilmiyorum ama maalesef hiç istemesemde tekrar yazmak ihtiyacı duyuyorum.
Cihazların orjinalliklerinden emin olacağınız 4-5 site var. Bunlar Banggood, Geekbuying, Gearbest, iBuygou ve Tiny Deal siteleridir. Hepsiyle defalarca alışveriş yaptım, geri ödemeler, sorunlu cihazlar, kargo süreçleri v.s. hiçbir sorun yaşamadım. Geekbuying'ten aldığım bir ürün birkaç gün sonra 10$ düşmüştü ve ürün henüz kargoya verilmemişti, siparişi iptal edip yeniden almaya gerek kalmadan 10$ iade ettiler.
Önemli nokta mutlaka kayıtlı posta ile track numaralı olarak satınalın. Birçok site belli bir rakam üzerinde ücretsiz olarak bunu sağlıyor. Aklımda mesela Banggood var, 25$. Aldığınız ürünler bunun altındaysa ekstra olarak 1,3 ile 2$ arasında değişen ücretler ödemeniz gerekiyor, üstündeyse ücretsiz.
Ama tabiki herkes sorun yaşamayacak diye bir durum yok. Yurtiçi sitelerde, mesela hepsiburada ile, n11 ile, hızlıal ile v.s. sorun yaşamayan yokmu, illaki vardır. Peki bu buralardan alışveriş yapmaya engel mi? Aynı şey yurtdışı siteler için de geçerlidir.