Soru mi9t pro mu k20 pro mu ?

hunter1907

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
utku
Cihazım
K20 Pro
Konular
2
Arkadaşlar foruma az göz gezdirdim de yok global rom çin rom k20 yi mi 9t olarak görme mi 9t yi k20 olarak görme falan bir ton kafa karıştırıcı bilgi var bana kesin ve net olarak
Mi 9T Pro mu yoksa K20 Pro mu daha iyi hangisi beni uğraştırmaz bilgilendirirmisiniz şuanda 2.600 liraya k20 pro 8 gb ram 128 gb hafıza olan modeli almayı düşünüyorum bir telefoncudan orjinal global rom yazmış altınada sizce uygunmudur ? benim 4 g ile işim yok 3g ile bile işim yok samsung galaxy s10 plus telefonumu yeni sattım elim biraz küçük ve xiaomi 5s den geçmiştim samsunga bir türlü alışamadım ısınamadım o telefona ve sattım önerilerinizi bekliyorum ..

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
Arkadaşlar foruma az göz gezdirdim de yok global rom çin rom k20 yi mi 9t olarak görme mi 9t yi k20 olarak görme falan bir ton kafa karıştırıcı bilgi var bana kesin ve net olarak
Mi 9T Pro mu yoksa K20 Pro mu daha iyi hangisi beni uğraştırmaz bilgilendirirmisiniz şuanda 2.600 liraya k20 pro 8 gb ram 128 gb hafıza olan modeli almayı düşünüyorum bir telefoncudan orjinal global rom yazmış altınada sizce uygunmudur ? benim 4 g ile işim yok 3g ile bile işim yok samsung galaxy s10 plus telefonumu yeni sattım elim biraz küçük ve xiaomi 5s den geçmiştim samsunga bir türlü alışamadım ısınamadım o telefona ve sattım önerilerinizi bekliyorum ..
Global versiyon 9 t Pro
Çin versiyonu k20 Pro
Tavsiyem benimde kullandığınm 9t Pro
Çin versiyonlarında band eksikliği var.

Oyla:

Aksan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
K20 pro
Meslek
Tekstil
Konular
26
Ayni cihaz Fark olmadigini anlamissiniz dir zaten k20 pro global degil ama 9t pro global romunu k20 pro ya atabilirsiniz Yani yine ugrasmamis olursunuz Yani iki cihaz da asagi yukari ayni ugrastirir 4g sorun degil diyorsan sahsen bende k20 pro var sebeke sorunu yasamadim daha once mi8se vardi oda global degildi onda da sorun yoktu sebeke de Yani 8gb ram li k20 pro tercih edilebilir

Oyla:

hunter1907

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
utku
Cihazım
K20 Pro
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Global versiyon 9 t Pro
Çin versiyonu k20 Pro

peki 9t pro 6gb ram olması dezavantaj değil mi hocam ilerisi için ?

Oyla:

emre407

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9T Pro 128GB
Meslek
Öğrenci
Konular
11
Kesinlikle Mi 9T Pro dostum, neden dersen K20 Pro cihazları Çin ve Asya ağırlıklı pazarlar için çıktığından Avrupa ülkelerinde ve Global pazarlarda bazı destekleri bulamayabilirler.
Bu konunun en büyük muzdaribi de Band 20 konusudur, Türkiye'de en çok işe yarayan ve en güzel ve uzun şebeke ağlarının olduğu 800 Mhz bandı, Band 20 diye geçer. Bu destek olmadığında özellikle çoğu açık ve kırsal alanda 800 Mhz üzerinden gelen şebeke sinyallerini cihazınız algılamaz ve 4G potansiyeli ciddi anlamda kaybolur. Özellikle 800 Mhz bandı duvar ve yapıların içine güzel nüfuz eder ve size iyi bir çekim alanı sunar.
Herhangi bir hanede veya ofiste arkadaşlarınız cihazları LTE+ düzeyinde sinyal alırken sizin cihazınız anlamsız 3G'ye hatta 2G'ye kadar düşebilir. Bu durumdan kötü etkilenmemek için kesinlikle Mi 9T Pro cihazını tercih edin.
Cihazın Ram ve İşlemci potansiyeli gayet güzel yeterli. Merak etmeyin birinin 2GB fazladan Ram'i ona üstün bir özellik sağlamayacaktır günlük kullanımda.
Unutmayın Ram fazla artanı kaldığında işe yarayacak bir donanım değildir, Ram'i doldurabildiğinizde Ram kendi özelliğini ortaya çıkarır. Çok ağır Multitasking veya eş zamanlı çok fazla işlemler yapmıyorsanız 6GB ram size yeter de artar bile. Zaten akıllı ram yönetimleri sayesinde öncelikli olabilecek işlemler hafızada tutulur ve gereksiz arka plan işlemleri sonlandırılır. Özellikle işlemci hızları yüksek ve arabellekleri iyi cihazlarda bu gibi işlemler hızlı olur ve siz farkı zaten anlamazsınız.
Bu gibi şebeke problemleri bence kesinlikle 2GB ram veya herhangi bir hafıza potansiyelinden çok çok daha önemli ve hayat kurtarıcı unsurlardır bunlardan taviz verilmemeli ve Mi 9T Pro tercih edilmelidir.

Oyla:

hunter1907

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
utku
Cihazım
K20 Pro
Konular
2
Kesinlikle Mi 9T Pro dostum, neden dersen K20 Pro cihazları Çin ve Asya ağırlıklı pazarlar için çıktığından Avrupa ülkelerinde ve Global pazarlarda bazı destekleri bulamayabilirler.
Bu konunun en büyük muzdaribi de Band 20 konusudur, Türkiye'de en çok işe yarayan ve en güzel ve uzun şebeke ağlarının olduğu 800 Mhz bandı, Band 20 diye geçer. Bu destek olmadığında özellikle çoğu açık ve kırsal alanda 800 Mhz üzerinden gelen şebeke sinyallerini cihazınız algılamaz ve 4G potansiyeli ciddi anlamda kaybolur. Özellikle 800 Mhz bandı duvar ve yapıların içine güzel nüfuz eder ve size iyi bir çekim alanı sunar.
Herhangi bir hanede veya ofiste arkadaşlarınız cihazları LTE+ düzeyinde sinyal alırken sizin cihazınız anlamsız 3G'ye hatta 2G'ye kadar düşebilir. Bu durumdan kötü etkilenmemek için kesinlikle Mi 9T Pro cihazını tercih edin.
Cihazın Ram ve İşlemci potansiyeli gayet güzel yeterli. Merak etmeyin birinin 2GB fazladan Ram'i ona üstün bir özellik sağlamayacaktır günlük kullanımda.
Unutmayın Ram fazla artanı kaldığında işe yarayacak bir donanım değildir, Ram'i doldurabildiğinizde Ram kendi özelliğini ortaya çıkarır. Çok ağır Multitasking veya eş zamanlı çok fazla işlemler yapmıyorsanız 6GB ram size yeter de artar bile. Zaten akıllı ram yönetimleri sayesinde öncelikli olabilecek işlemler hafızada tutulur ve gereksiz arka plan işlemleri sonlandırılır. Özellikle işlemci hızları yüksek ve arabellekleri iyi cihazlarda bu gibi işlemler hızlı olur ve siz farkı zaten anlamazsınız.
Bu gibi şebeke problemleri bence kesinlikle 2GB ram veya herhangi bir hafıza potansiyelinden çok çok daha önemli ve hayat kurtarıcı unsurlardır bunlardan taviz verilmemeli ve Mi 9T Pro tercih edilmelidir.

Çok teşekkürler tercihimi Mi 9T Pro olarak yapacağım gibi gözüküyor en azından netleşti.. Kafamdaki tek soru işareti ben Samsung Galaxy S10+ Modelini ağır ve büyük bulduysam ellerim küçük olduğu için bu telefon daha ağır ve daha büyük olduğundan sıkıntı yaşarmıyım acaba ? yoksa samsungun arayüzü falanmı bana xiaomiden sonra itici geldi de elime bile almadım telefonu merak içindeyim o yüzden oldukça hafif olan Meiuzu 16th modelinide düşünüyorum tek sıkıntısı android 8.0 olmasıymış yoksa işlemci ve gpu olarak aynı donanımlar büyüklük olarak görmedim henüz ama 6 inch deniyor ne tavsiye edersiniz bana ? Benim telefonda oyunla arka kamerayla işim olmaz pek ama geleceğe yatırım istiyorum bir telefon aldımmı kolay kolay değiştirmem o yüzden tahmin edersiniz ki galaxy s10 plus aldım ve masada yattı telefon hiç bir özelliğini kullanmadım denilebilir ben bir tek çok mesajlaşırım ve ön kamera önemli benim için telefonda küçük ebatlarda geleceğe dönük telefon kaldıysa önerinizi bekliyorum çok deneyimli birisine benziyorsunuz tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler..

Oyla:

emre407

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9T Pro 128GB
Meslek
Öğrenci
Konular
11
Çok teşekkürler tercihimi Mi 9T Pro olarak yapacağım gibi gözüküyor en azından netleşti.. Kafamdaki tek soru işareti ben Samsung Galaxy S10+ Modelini ağır ve büyük bulduysam ellerim küçük olduğu için bu telefon daha ağır ve daha büyük olduğundan sıkıntı yaşarmıyım acaba ? yoksa samsungun arayüzü falanmı bana xiaomiden sonra itici geldi de elime bile almadım telefonu merak içindeyim o yüzden oldukça hafif olan Meiuzu 16th modelinide düşünüyorum tek sıkıntısı android 8.0 olmasıymış yoksa işlemci ve gpu olarak aynı donanımlar büyüklük olarak görmedim henüz ama 6 inch deniyor ne tavsiye edersiniz bana ? Benim telefonda oyunla arka kamerayla işim olmaz pek ama geleceğe yatırım istiyorum bir telefon aldımmı kolay kolay değiştirmem o yüzden tahmin edersiniz ki galaxy s10 plus aldım ve masada yattı telefon hiç bir özelliğini kullanmadım denilebilir ben bir tek çok mesajlaşırım ve ön kamera önemli benim için telefonda küçük ebatlarda geleceğe dönük telefon kaldıysa önerinizi bekliyorum çok deneyimli birisine benziyorsunuz tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler..
Hocam Xiaomi bildiğiniz üzere kendini kanıtlamış olan bir firma ki diğerleri de öyle bu yönden bir sıkıntı yaşamazsınız, çok Xiaomi modeli kullandım hepsini de garantisiz alıp satmıştım ve hiçbirinde bir sıkıntı yaşamadım. Ön kamera stock kamera uygulamasıyla gayet başarılı isterseniz video performanslarını veya fotoğraf performanslarını Youtube üzerinden inceleyebilirsiniz. Samsung ben de kullandım en nefret ettiğim kısmı arkalarının düze yakın olup öndeki kavislere önem vermeleriydi, sadece şık dursun diye. Halbuki avuçlarımız bile içe bükeydir. Bu konuda Xiaominin telefonları gayet de ele oturuyor. Ayrıca Samsung'un ön ekranlarına kavis vermeleri tek elle kullanımı aşırı zorlaştırıyor. S7 Edge ve S8 Plus ile deneyimledim bunu hiç memnun kalmamıştım ve hiçbir ekran koruyucu oturtamıyorsunuz. Kamera performansları bence kimisi taraflı dese de Dxomark'a göre gayet ileri düzeyde. Sadece biraz kullanmayı bileceksiniz. Ayrıca Meizu yabana atılacak bir marka değil fakat güncelleme sıkıntısı varsa hiç yanaşmayın. Aslında mesajlaşma gibi etmenlerde genelde telefonları çift el kullanırız ağırlık hissedilmez. Tek elde bile ele oturduğu için ben ağırlığından yana şikayetçi olmadım hiç. Küçük ebatlarda bulabileceğiniz pek marka yok malesef. Hep üst düzey cihazlar Plus veya Pro isimleri altında çıktığı için Pro hissiyatını boyutlarla da vermeye çalışıyorlar. Ama bence büyük ekranlara alışmaya bakın çünkü gelecek bu alana dönük gelişecek. Ekran kasa oranı gayet yeterli bu büyük kasada biçilmemiş saf ekranı çok iyi sunmuş Xiaomi bu cihazda.

Oyla:

hunter1907

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
utku
Cihazım
K20 Pro
Konular
2
Global versiyon 9 t Pro
Çin versiyonu k20 Pro

usta ben bugün baya bi çabaladım ürünleri almaya ama hepsi neredeyse açık kutuyla satıyor kapalı ile satanlar da imei kayıtlı değil diyor bu imei 1.500 liraymış ve ben bunu yapamazsam telefon kapanabilirmiş zor bişeymi ve ücreti nedir bunu cracklemek gibi bişey varmı ?

Oyla:

emre407

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9T Pro 128GB
Meslek
Öğrenci
Konular
11
usta ben bugün baya bi çabaladım ürünleri almaya ama hepsi neredeyse açık kutuyla satıyor kapalı ile satanlar da imei kayıtlı değil diyor bu imei 1.500 liraymış ve ben bunu yapamazsam telefon kapanabilirmiş zor bişeymi ve ücreti nedir bunu cracklemek gibi bişey varmı ?
Imei kaydı yasal yollardan yapıldığında 1500 liradır. Yasal olmayan yollardan 50-100 liraya yapan telefoncular da var. Neden açık kutu satıyorlar çünkü Imei atıyorlar, Imei atmak için Bootloader kilidini açmak lazım, bu da en az 1 hafta demek. Yani cihazları açıp kurulum yapıp 1 hafta sonra Imei atıyorlar. Kapalı kutularda Imei atamıyorlar senin dışarıdan atman veya başkasına attırman gerekiyor.
Imei kayıtsız cihaz alacaksan hattını önce sim yuvalarından birine tak, bir haftaya mesaj gelir, cihazınızı 4 ay içinde kayıt yaptırın diye. 4 ay onu kullan sonrasında o kapanacak şebeke çekmeyecek. 4 aydan sonra diğer sim yuvasına tak sim kartını 4 ay da onun süresi var. Fakat ikinci sim yuvasının süresine 1 ay kala git bir telefoncuya yaptır Imei kaydını.
Imei atılan cihaz kapanmaz çünkü Bootloader kilidi açılmak zorundadır. Sadece herhangi bir zamanda şebekesi gidebilir. Bunun da sebebi size attığı imeiyi telefoncu başka bir cihaza da atmıştır bu yüzden birinden biri kapanmak zorundadır. Aynı imei ile 2 cihaz operatörlerden hizmet alamaz.
Ayrıca şunu belirteyim 2 sim yuvasının süresi 8 aydır eğer o süreyi bitirirsen telefon komple çekmez, şebekeye ulaşamazsın. Dolayısıyla şebekeye ulaşamayınca Xiaomi hesabına bağlanamazsın (Xiaomi hesabı mobil veri gerektirir! ) Xiaomi hesabına bağlanamazsan Bootloader kilidini açamazsın ve doğal haliyle Imei atamazsın. Cihazın yarı çöp olmuş olur.
Fakat bunun da çözümü var fakat yüksek paralara işini iyi yapan bir telefoncu cihazın arka kapağını açmak zorunda kalacak ve cihazı EDL moduna alacak sonrasında Bootloader kilidini açıp yazılım atacak. Bu da nereden baksan en az 1 hafta süreç demek ve 200-400 lira arasında değişen fiyatlar demek.
Bootloader kilidini kendin açıp kendin bile Imei atabilirsin, fakat bu yasal olmadığından bu sitede bu konuda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ayrıca Imei attıktan sonra sadece tek Sim aktif oluyor çift hat olamıyor. Eğer ki nasıl yapılacağını öğrenmek istiyorsan Google'da Xiaomi Imei Repair şeklinde araştırırsan çok fazla bilgi çıkar karşına.
Dediklerimi dikkate alırsan mağdur olmazsın. İyi akşamlar.

Oyla:
Üst Alt