Yardım Mi9T Pro Ghost Screen

ugrsvnc

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ugur
Cihazım
Xiaomi Mi9T
Konular
33
Mıuı 11 güncelleme sonrası hayalet ekran sorunuyla karşılaştım. Garantiye göndermem gerekir mi? Tespiti nasıl yapılır? Bu yazılımsal mı yoksa donanım hatası mı acaba? Güncellemeden önce yoktu

rigobertsong

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berat
Cihazım
Mi 9 Lite
Meslek
Öğrenci
Konular
1
Hocam ghost derken biraz detay verir misiniz ekranda yerleşik bi iz mi var gözünüze nerede çarptı vs.

Oyla:

ugrsvnc

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ugur
Cihazım
Xiaomi Mi9T
Konular
33
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şarja taktığımda karanlık ortamda şarj animasyon görüntüsünün altında tarih ve saat olarak belirdi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

raqli001 Ben komik bişey göremedim

Son düzenleme:
Oyla:

rigobertsong

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berat
Cihazım
Mi 9 Lite
Meslek
Öğrenci
Konular
1
Hocam ghost yok burada içiniz rahat olsun sadece animasyon saydamlaştırılmış güncelleme ile, bende de gözüküyor arkaplan. Ayrıca ghost olayı panelde oluştuğu için ss ile gösterilemez. + Olarak ips panellerde oluşuyor diye biliyorum ki bu cihazlarda amoled kullanılıyor.

Oyla:

MortySmith

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
4
Hocam ghost yok burada içiniz rahat olsun sadece animasyon saydamlaştırılmış güncelleme ile, bende de gözüküyor arkaplan. Ayrıca ghost olayı panelde oluştuğu için ss ile gösterilemez. + Olarak ips panellerde oluşuyor diye biliyorum ki bu cihazlarda amoled kullanılıyor.
Yazdıklarınıza bir şey dışında katılıyorum. AMOLED ekranlarda da ghost screen oluyor hocam.

Oyla:

rigobertsong

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berat
Cihazım
Mi 9 Lite
Meslek
Öğrenci
Konular
1
Ghost değil de burn in denilen ekran yanması olabildiğini duymuştum amoled ekranlarda. Tabi uzmanl da değilim konunun.

Oyla:

ugrsvnc

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ugur
Cihazım
Xiaomi Mi9T
Konular
33
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
rigobertsong
Valla hocam ghost sandım ben doğru amoled ekran. Peki bunun bir test programı falan var mıdır nasıl emin olabilirim?

Oyla:

rigobertsong

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berat
Cihazım
Mi 9 Lite
Meslek
Öğrenci
Konular
1
Bembeyaz bi ekranda parlaklığı sıfırdan yüze kadar çekin bi sıkıntı görmüyorsanız sorun yoktur hocam.

Oyla:

emre407

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9T Pro 128GB
Meslek
Öğrenci
Konular
11
Ayrıca Amoled yanığı olsa zaten Screenshot alıp bize gösteremezsiniz :D Amoled yanığı sadece dışarıdan görülebiliyor, ekranın hatası, sistemin değil. Fotoğrafını çekip gösterebilirdiniz anca. Ayrıca Ghost screen dediğiniz en düşük parlaklıkta meydana gelir, Amoled ekranlarda olur ve siyah ekran üzerinde kayan farklı renklerdeki resim veya yazılarda meydana gelir. Bunun da ekran videosunu alıp bize kanıtlayamazsınız biz yüksek parlaklıkta veya başka cihazdan izlersek, sistem hatası değil size gösterilen ekranın hatası olduğu için Ghost screeni göremeyiz. Tüm amoled panellerde ghost screen vardır ve en düşük parlaklıkta ortaya çıkar fakat sorun teşkil etmez. Baktığınız ekranda siyah yerler kayıyormuş gibi gelir, cihaz kasıyormuş gibi gözükür.

Oyla:
Üst Alt