Yardım Mi9t pro Ekran parlaması.

Nefah

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
selim
Cihazım
Mi 9T
Konular
5
Xiaomi mi9t pro cihazım 3 haftalık sıfır aldım fakat koyu renkli görüntülerde ekranın orta kısmının rengi bu şekilde açık görünüyor. Fotoğrafta çok daha belirgin. Başka bi mi 9t pro cihaz var aynı durum onda yok. Parlaklık kisikken daha çok belli oluyor sebebi yazılımsal mıdır yoksa ekrandan dolayı mıdır?
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Ekli dosyalar

• IMG-20191213-WA0001.jpg
    IMG-20191213-WA0001.jpg
    49,4 KB · Görüntüleme: 45

Nefah

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
selim
Cihazım
Mi 9T
Konular
5
Hocam farklı farklı renklerde de denedim ama böyle olmuyor dediğim gibi normalde bu parlama lcd ekranlarsa olur amoled de olmaz. Acaba sizin baktığınız yerler gerçekte öyle olmasın. Yani ekrandan dolayı değilde gerçeğinde zaten parlaöa efekti gibi bir şey.

Aşağıdakilerlede denedim yok parlama.
Usta komple siyah bı ekrana bakarsam amoled olduğu için pixeller kapalı oluyor ve bu sorun olmuyor ama atıyorum kamerayı açtığımda siyah bı yeri çektiğimde veya siyaha yakın bı fotoğrafa baktığımda bu oluyor. Yani amoled tamamen siyah değilken kapalı değilken oluyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bakın kamera açıkken kamera uygulamasında kenarlarda amoled kapalı olan yerlerde olmuyor fakat siyaha yakın renklerde yani kameranin çektiği yerlerde oluyor. Ve bu sadece kamerada değil siyaha yakın rengi olannher görüntüde oluyor

Son düzenleme:
Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Usta komple siyah bı ekrana bakarsam amoled olduğu için pixeller kapalı oluyor ve bu sorun olmuyor ama atıyorum kamerayı açtığımda siyah bı yeri çektiğimde veya siyaha yakın bı fotoğrafa baktığımda bu oluyor. Yani amoled tamamen siyah değilken kapalı değilken oluyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bakın kamera açıkken kamera uygulamasında kenarlarda amoled kapalı olan yerlerde olmuyor fakat siyaha yakın renklerde yani kameranin çektiği yerlerde oluyor. Ve bu sadece kamerada değil siyaha yakın rengi olannher görüntüde oluyor

Problem var hocam kesinlikle, kamerayı denedim kenarlar kırmızımsı o normal ışıksız ortam olduğu için kamera öyle gösteriyor, fakat şu ortadaki yukardan aşağı parlaklık olmuyor, birde opera tarayıcı yükledim şimdi sırf seninle aynı olsun da bakayım diye onda da böyle bir parlama yok.

Oyla:

Nefah

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
selim
Cihazım
Mi 9T
Konular
5
Problem var hocam kesinlikle, kamerayı denedim kenarlar kırmızımsı o normal ışıksız ortam olduğu için kamera öyle gösteriyor, fakat şu ortadaki yukardan aşağı parlaklık olmuyor, birde opera tarayıcı yükledim şimdi sırf seninle aynı olsun da bakayım diye onda da böyle bir parlama yok.
Teşekkürler hocam sıfır aldığım cihaz sorunlu çıktı. İlerde sorun yasatmasindan korkuyorum.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Teşekkürler hocam sıfır aldığım cihaz sorunlu çıktı. İlerde sorun yasatmasindan korkuyorum.

Üzüldüm hocam gerçekten çok can sıkıcı bir durum.
Ama oluyor böyle şeyler hayırlısı diyip geçicez yapacak birşey yok. Canınızı sıkmayın pek, kafayada takmayın. bir şeyi kafaya taktıkça o şey büyürde büyür dağ gibi olur.
Geçenlerde benim bacanak da Samsung 4k TV aldı, bir ay sonra paneli kendi kendine bozuldu, ses var görüntü yok garanti geldi evde panel değişimi yaptı.
İşte garantisiz almak ucuza geliyor ama bir sorun olduğunda kendi başına kalıyorsun. Elektronik biraz şans işi.

Oyla:

Nefah

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
selim
Cihazım
Mi 9T
Konular
5
Üzüldüm hocam gerçekten çok can sıkıcı bir durum.
Ama oluyor böyle şeyler hayırlısı diyip geçicez yapacak birşey yok. Canınızı sıkmayın pek, kafayada takmayın. bir şeyi kafaya taktıkça o şey büyürde büyür dağ gibi olur.
Geçenlerde benim bacanak da Samsung 4k TV aldı, bir ay sonra paneli kendi kendine bozuldu, ses var görüntü yok garanti geldi evde panel değişimi yaptı.
İşte garantisiz almak ucuza geliyor ama bir sorun olduğunda kendi başına kalıyorsun. Elektronik biraz şans işi.
Haklısınız hocam hayırlısı olsun bakalım inşallah büyük bı dert açmaz başıma.

Oyla:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Garanti varsa gonderin..Cok yeni ise 14 gün içerisinde iade hakki var. Garanti yoksa aldiginiz yere getirin anlatin durumu.
Tahminimce o cihaz baski görmüş. O hafif beyazlilkta ekranin altindan ekrana yapılan baski sonucunda oluşuyor. Zamanla ne olur ; batarya bitmeye yakin siserse o baski daha artar ve ekran komple beyaz olur. Ya da ileride ya da simdi azicik esnemede ekrana basınç artar ve ekran gidebilir. Geçmiş olsun

Oyla:

Nefah

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
selim
Cihazım
Mi 9T
Konular
5
Garanti varsa gonderin..Cok yeni ise 14 gün içerisinde iade hakki var. Garanti yoksa aldiginiz yere getirin anlatin durumu.
Tahminimce o cihaz baski görmüş. O hafif beyazlilkta ekranin altindan ekrana yapılan baski sonucunda oluşuyor. Zamanla ne olur ; batarya bitmeye yakin siserse o baski daha artar ve ekran komple beyaz olur. Ya da ileride ya da simdi azicik esnemede ekrana basınç artar ve ekran gidebilir. Geçmiş olsun
teşekkürler cihaz yurtdışı olduğu için garanti yok fakat baskı uygulanmış olması imkansız sıfır jelatinli kutu açtım daha yeni cihaz. Üretilirken de test edilmiş olması lazım bu şekilde nasıl satıyorlar anlamadım.

Oyla:

Nefah

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
selim
Cihazım
Mi 9T
Konular
5
Belki yardımcı olur arkadaşlar display test uygulaması yükleyip gri bı görüntüyü amoled kapanmayacak kadar karartmaya çalıştım. Ve iki farklı mi9t pro cihazda karsnlikts kontrol ettim. Galiba bu her cihazda oluyor sadece benimki gibi ortada değil sağda solda oluyor. Çok dikkatli kontrol edince belli oluyor. Bu amoled in kalitesizliginden. Daha öncede çoklu dokunduğumda dokunmatik sapitiyordu bunuda yabancı forumlarda gördüm. Bu olaylar mi9t ve mi9t pro da kronik sorunlardır. Alacak arkadaşlar iyice düşünsün. K30 modelinin LCD panelle cikartmalarinin en büyük sebebi bence fiyat uygunluğu yanında birazda ekran ömrünü uzatmak isteyisleri.
Çok dikkatli kontrol edilmesi lazım sizin gözünüze normal gözükebilir fakat bu patlamaların derecesi ve konumları her cihazda farklı. Oysaki her cihazda böyle bişey ya hiç olmamalıdır yada varsa hepsinde aynı olmalıdır.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
9T ve denediğim bir kaç cihazda da buna benzer bir sorun mevcut..
Bu konuyu bulabilmek için chnekn arkadaşın tüm mesajlarına gözatmam gerekti :) Diğer - Amoled Ekranların Düşmanı Olan Renk :) (Mi9T & Pro)

Daha önceki fikirlerim halen geçerli hocam, bence ya panel kalitesi ile alakalı genel bir şey, yada bazı cihazlarda olan fabrikasyon hatası/hata payı sorun neden kaynaklı bilmiyorum fakat genel bir şey olsa en azından bizim forumda bile onlarca konusu açılmış olurdu, biliyorsun forumumuz da oldukça takıntı ve kontrolcü arkadaşımız mevcut. Fakat şimdiye kadar sadece bir kaç kişiden duyduk bu durumu.

Misal aşağıdaki görüntü bilgisayarın ekranı, IPS ekran olduğu için dediğiniz gibi siyah-füme arası renklerde parlama mevcut, fakat amoled ekranda duymadım, elimdeki Mi 9 cihazım da bu konular geçtiği zaman baya denemeler yapmıştım ama parlama belirtisi göremedim. Üstelik ekranda birde koruyucu var.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Oyla:
Üst Alt