Soru Mi9t pil performansı

• Konbuyu başlatan Veyis
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 97
  • Görüntüleme 7K

Veyis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veyis
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
CNC Makine
Konular
27
Selamünaleyküm arkadaşlar

Mi9T 6 128 model yeni cihaz aldım ama 4.000 mah pil bana çok düşük geldi.

Mİ8SE den geçtim bu cihaza 8 aylık cihaz daha iyi performans veriyordu pil olarak.

Globel 10.3.12 yüklü.

Değerlerim nasıl sizce herşey kapalı desem kapalı tasarruf olarak ne gereklisi ise yaptım.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Neyse hocam az daha kullanıp bakalım satmayalım hemen 2 günlük cihazı çok zarar etmeyelim.

Pİl konusunda not birakayım ,

Pİl mah deyerinin yüksek olması daha uzun pil ömrü demek olmaz , burada bileşenlerde etkiler ,en çok etkileyenler ekranın boyu birde ısınması ortam sıcaklığıdır.

Global romlarda arkada çalışan servisler olduğundan tüketim artacaktır.Mi 8 se den iyi vermemesinin sebebi ekranının boyundan kaynaklı , muhtemelen costum rom kurarsanız pil ile ilgili şikayetiniz azalacaktır.Ancak genede izinlerden otomatik açılmayı kapayıp birde geliştirici seçeneklerinden arka plan işlemlerini 2 yaparak sınırlaya bilirsiniz ,

en önemlisi telefon şebeke ayarlarını 2g/3g/4g ayarların hangisi iyi çekerse ondan kalsın az çeken 4g pil olumsuz etkilemektedir bundan dolayı tercihen 4 g de kalmasın ,

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Reiwa hocama ek olarak ,Otomatik parlaklığı ve AOD'yi kapattınız mı alın size en az 8 saat ekran süresi Yes~~

Oyla:

akalem

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ 9T
Meslek
SEO uzmanı
Konular
17
Merhaba miroom kurdum geçenlerde gerekli ayarları yaptım ekran süresi 7.50 saat gibi aldım MIUI 11de çok bug olduğu için tekrar kararlı globale geçiş yaptım. 4000 batarya az değil yani

Oyla:

Veyis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veyis
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
CNC Makine
Konular
27
Reiwa
Stoya

Facebook ta birisi paylaşmış bunu aynısını yaptım.
AOD yi kapatmak nedir hocam?

PİL TASARRUFU / GİZLİLİK AYARLARI

1- Ayarlar / Ek ayarlar / Gizlilik / Konum/ Tarama/ Wifi ve Bluetooth tarama seçeneği devre dışı olmalı.
-Bu adım ile “Android sistemi”, “Xiaomi framework” ve “Hücre bekleme” batarya kullanımı ciddi şekilde azalıyor.-
2- Ayarlar / Ek ayarlar / Gizlilik : Cihazımı bul kapalı
3- Ayarlar / Ek ayarlar / Gizlilik / "Kullanıcı deneyimi geliştirme programı" "Tanı verilerini otomatik olarak gönder" kapalı.
4- Ayarlar / Sim kartlar & mobil ağlar / Her zaman MMS al - kapalı / Çift 4.5G - kapalı .
5- Ayarlar / Ek ayarlar / Gizlilik / Cihaz yönetimi uygulamaları / ne varsa devre dışı bırakın.
6- Ayarlar / Uygulamaları Yönet / Sağ üstten 3 nokta / Ayarlar / "Güncellemeleri bildir" ve "Öneriler" kapalı.
7- Google klavye yerine Swiftkey klavye öneririm. Swiftkey yükledikten sonra uygulamayı açın. Sağ üstte 3 nokta / hakkında / "Hizmet güncellemeleri", "Bildirimler", "Bilmem ne swiftkey geliştirmemize yardımcı olun" kapalı
8- Swiftkey'de yazma / ses ve titreşim / tüm ayarları kapatın.
9- Mesajlar / Ayarlar / mi mesaj - kapalı
10-Mesajlar / Ayarlar / Hücre yayını / Daha fazla / tüm seçenekler - kapalı.
11-Ayarlar / Sistem uygulama ayarları / Güvenlik / Güvenlik taraması / Tüm seçenekler - kapalı
12-Ayarlar / Sistem uygulama ayarları / Güvenlik / Temizleyici / Temizleyiciyi hatırlat hariç diğerlerini kapatın. Takvimi 15 günde bir yapabilirsiniz
13-Ayarlar / kilit ekranı & parola / gelişmiş ayarlar / Akıllı kılıf modu - kapalı (sensörün boş yere çalışmasını önler)
14-Ayarlar / google / Sağ üst 3 nokta / kullanım ve teşhis aracı - kapalı
16-Ayarlar / google / Cihazlar/ Bildirimleri göster - kapalı
17-Ayarlar / google / Güvenlik / cihazımı bul - kapalı (kullanmıyorsanız kapatın)
18-Ayarlar / google / Güvenlik / Google play project - kapalı (hiçbir işe yaramıyor)
19-Ayarlar / google / Reklamlar / Reklam kişiselleştirmeyi kapat - Açık
20-Ayarlar / ekran / karanlık mod - açık (mi 9t ekranı amoled olduğu için açık renk duvar kağıtları kullanırsanız pil tüketiminiz artar.Siyah renkler için pixeller kapalı olur ve ekran pil tasarrufu yapar.)

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Veyis Always On Display (Ortam ekranı/Şekil yapma ekranı )

Oyla:

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Reiwa
Stoya

Facebook ta birisi paylaşmış bunu aynısını yaptım.
AOD yi kapatmak nedir hocam?

PİL TASARRUFU / GİZLİLİK AYARLARI

1- Ayarlar / Ek ayarlar / Gizlilik / Konum/ Tarama/ Wifi ve Bluetooth tarama seçeneği devre dışı olmalı.
-Bu adım ile “Android sistemi”, “Xiaomi framework” ve “Hücre bekleme” batarya kullanımı ciddi şekilde azalıyor.-
2- Ayarlar / Ek ayarlar / Gizlilik : Cihazımı bul kapalı
3- Ayarlar / Ek ayarlar / Gizlilik / "Kullanıcı deneyimi geliştirme programı" "Tanı verilerini otomatik olarak gönder" kapalı.
4- Ayarlar / Sim kartlar & mobil ağlar / Her zaman MMS al - kapalı / Çift 4.5G - kapalı .
5- Ayarlar / Ek ayarlar / Gizlilik / Cihaz yönetimi uygulamaları / ne varsa devre dışı bırakın.
6- Ayarlar / Uygulamaları Yönet / Sağ üstten 3 nokta / Ayarlar / "Güncellemeleri bildir" ve "Öneriler" kapalı.
7- Google klavye yerine Swiftkey klavye öneririm. Swiftkey yükledikten sonra uygulamayı açın. Sağ üstte 3 nokta / hakkında / "Hizmet güncellemeleri", "Bildirimler", "Bilmem ne swiftkey geliştirmemize yardımcı olun" kapalı
8- Swiftkey'de yazma / ses ve titreşim / tüm ayarları kapatın.
9- Mesajlar / Ayarlar / mi mesaj - kapalı
10-Mesajlar / Ayarlar / Hücre yayını / Daha fazla / tüm seçenekler - kapalı.
11-Ayarlar / Sistem uygulama ayarları / Güvenlik / Güvenlik taraması / Tüm seçenekler - kapalı
12-Ayarlar / Sistem uygulama ayarları / Güvenlik / Temizleyici / Temizleyiciyi hatırlat hariç diğerlerini kapatın. Takvimi 15 günde bir yapabilirsiniz
13-Ayarlar / kilit ekranı & parola / gelişmiş ayarlar / Akıllı kılıf modu - kapalı (sensörün boş yere çalışmasını önler)
14-Ayarlar / google / Sağ üst 3 nokta / kullanım ve teşhis aracı - kapalı
16-Ayarlar / google / Cihazlar/ Bildirimleri göster - kapalı
17-Ayarlar / google / Güvenlik / cihazımı bul - kapalı (kullanmıyorsanız kapatın)
18-Ayarlar / google / Güvenlik / Google play project - kapalı (hiçbir işe yaramıyor)
19-Ayarlar / google / Reklamlar / Reklam kişiselleştirmeyi kapat - Açık
20-Ayarlar / ekran / karanlık mod - açık (mi 9t ekranı amoled olduğu için açık renk duvar kağıtları kullanırsanız pil tüketiminiz artar.Siyah renkler için pixeller kapalı olur ve ekran pil tasarrufu yapar.)

Global Rom neredeyse hiç kullanmadım bunlar zaten costum romlarda kapalı oluyor,

bunlardan bazıları gerekli özellikler cihazımı bul gibi

Bazılarıda gereksiz , Akıllı kılıf modu gibi

Bazılarıda her cihazda olmaya bilir ,

Oyla:
Üst Alt