Yardım Mi9 video çekerken donma

grkmspr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
G
Cihazım
Mi 9
Konular
2
Arkadaşlar daha bu hafta telefonu aldım. Video çekerken hatta çekmeye başlamadan video ya geçtiğimde bir süre sonra kamera takılıyor donuyor. Aynı sıkıntıyı yaşayan varmı. Video çekerken donarsa. Videoda da donuk kalıyor düzelirse düzeliyor yoksa kalıyor. 1080p 30fps de çekiyorum. Sürüm 10.2 güncel

enisio

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Necmi
Cihazım
Mi9
Konular
0
Dostum çözümü bulduğumu önce söyleyeyim de mutlu haberi vermiş olayım :)

Bende yeni aldım telefonu ve video moduna geçince görüntü donuyordu. Hızlı çekim veya ağır çekim moduna geçince veya fotoğraf moduna geri gelince ekran normale dönüyordu. Aslında 60fps ye alınca donma olmuyor video modunu kullanabilir oldum fakat asıl durum sanki görüntü dengeleme özelliğindeydi. Yani kamera ayarlarındaki video kısmındaki görüntü dengelemeyi kapattım ve 30fps veya 60fps farketmeksizin donma olmadan kullanabilir oldum. Lakin yinede beni tatmin etmedi.

Çözüm olur diye önce 10.2.9.0 sürümünün fastboot yükleme dosyasını indirdim.
Önce tgz dosyasını sonra içinden çıkan tar dosyasını 7zip zipleme uygulaması ile dışarı çıkardım. Sonra flash-all.bat ile üzerine full yükledim çözüm olmadı.
Sonra 10.2.6.0 yani bir alt sürümü yine flash-all.bat ile yükledim yine çözüm olmadı. Sonra belki bilinen bir sorundur ve beta sürümde düzeltmişlerdir diye beta sürümü yükledim volaaa görüntü dengeleme açık şekilde 30fps, 60fps sorunsuz kullanabiliyor oldum. Fakat beta sürüm değilde stabil sürüm kullanmak istediğimden 10.2.9.0 stabil sürümü yine yükledim. Bu sefer stabil sürümde de sorunsuz kullanabiliyorum. Yani bu yöntemle başka sorunları da giderdiğimi hatırlıyorum. Denedim ve oldu.

Selamlar. Bir durum olursa yardımcı olmak isterim.

Oyla:

grkmspr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
G
Cihazım
Mi 9
Konular
2
Dostum çözümü bulduğumu önce söyleyeyim de mutlu haberi vermiş olayım :)

Bende yeni aldım telefonu ve video moduna geçince görüntü donuyordu. Hızlı çekim veya ağır çekim moduna geçince veya fotoğraf moduna geri gelince ekran normale dönüyordu. Aslında 60fps ye alınca donma olmuyor video modunu kullanabilir oldum fakat asıl durum sanki görüntü dengeleme özelliğindeydi. Yani kamera ayarlarındaki video kısmındaki görüntü dengelemeyi kapattım ve 30fps veya 60fps farketmeksizin donma olmadan kullanabilir oldum. Lakin yinede beni tatmin etmedi.

Çözüm olur diye önce 10.2.9.0 sürümünün fastboot yükleme dosyasını indirdim.
Önce tgz dosyasını sonra içinden çıkan tar dosyasını 7zip zipleme uygulaması ile dışarı çıkardım. Sonra flash-all.bat ile üzerine full yükledim çözüm olmadı.
Sonra 10.2.6.0 yani bir alt sürümü yine flash-all.bat ile yükledim yine çözüm olmadı. Sonra belki bilinen bir sorundur ve beta sürümde düzeltmişlerdir diye beta sürümü yükledim volaaa görüntü dengeleme açık şekilde 30fps, 60fps sorunsuz kullanabiliyor oldum. Fakat beta sürüm değilde stabil sürüm kullanmak istediğimden 10.2.9.0 stabil sürümü yine yükledim. Bu sefer stabil sürümde de sorunsuz kullanabiliyorum. Yani bu yöntemle başka sorunları da giderdiğimi hatırlıyorum. Denedim ve oldu.

Selamlar. Bir durum olursa yardımcı olmak isterim.

Teşekkürler,
Bende ilk önce stabilizasyondandır diye düşündüm ancak açıkkende kapalıykende takılmalar oldu, 60fps 30fps, 4k, 1080, 720 her alternatifi denedim ve yarar etmedi takılmaya devam etti. Versiyon yükseltme konusuna gelince 10.2.9.0 için tüm telefona format atmak gerektiğini anlayınca, formatla uğraşmak istemediğim için normal güncelleme beklemeye karar verdim. bakalım. inşallah kısa sürede çıkar yeni güncelleme.

Oyla:

enisio

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Necmi
Cihazım
Mi9
Konular
0
Teşekkürler,
Bende ilk önce stabilizasyondandır diye düşündüm ancak açıkkende kapalıykende takılmalar oldu, 60fps 30fps, 4k, 1080, 720 her alternatifi denedim ve yarar etmedi takılmaya devam etti. Versiyon yükseltme konusuna gelince 10.2.9.0 için tüm telefona format atmak gerektiğini anlayınca, formatla uğraşmak istemediğim için normal güncelleme beklemeye karar verdim. bakalım. inşallah kısa sürede çıkar yeni güncelleme.

Telefona full format atmak evet ama onunda yolu var. Yeni guncelleme ile cozulmeyebilir zira baseband kaynakli gibi geldi bana.

Şöyle: TWRP recovery ile sadece data partition yedek al sonra flash-all.bat ile full temiz kurulum yap sonra TWRP ile yedekten geri don bu sekilde telefonun formattan once neyse o olarak kalacak. Ben bunu yeni surumde bir degisen var mi yok mu veya beta ile stabil surum arasi farklar icin cok kullaniyordum mi5 cihazimda hic sorunsuz yani. Burda onemli olan beta ile stabil arasi geciste baseband guncellemesi olacak ve sorun ortadan kalkacagini dusunuyorum. Normal surum yukseltmede hele hele ota update ile duzelecegini bekleme bence duzelecegini sanmiyorum. Yine de sen bilirsin tabi :)

İstersen daha detay istersen anlatabilirim.

Oyla:

grkmspr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
G
Cihazım
Mi 9
Konular
2
Telefona full format atmak evet ama onunda yolu var. Yeni guncelleme ile cozulmeyebilir zira baseband kaynakli gibi geldi bana.

Şöyle: TWRP recovery ile sadece data partition yedek al sonra flash-all.bat ile full temiz kurulum yap sonra TWRP ile yedekten geri don bu sekilde telefonun formattan once neyse o olarak kalacak. Ben bunu yeni surumde bir degisen var mi yok mu veya beta ile stabil surum arasi farklar icin cok kullaniyordum mi5 cihazimda hic sorunsuz yani. Burda onemli olan beta ile stabil arasi geciste baseband guncellemesi olacak ve sorun ortadan kalkacagini dusunuyorum. Normal surum yukseltmede hele hele ota update ile duzelecegini bekleme bence duzelecegini sanmiyorum. Yine de sen bilirsin tabi :)

İstersen daha detay istersen anlatabilirim.

Açıklama için teşekkürler. Açıkcası androide uzağım, 5-6 yıl aradan sonra ios tan, tekrar androide döndüm ve herşey çok değişmiş. :) miui ler, bootloaderlar, twrp ler vs vs :) uzak olduğum terimler. Açıkcası anlatsanız yaparmıyım bilemiyorum hem bu aralar biraz yoğunum, hem de bu ay miui 11 çıkacak deniliyor, onu beklerim diye düşünüyorum. Ama tabi detaylı anlatırsanız da iyi olur hem öğrenmiş olurum ilerisi için, hemde benzer sorunu yaşayan benim gibi acemi arkadaşlar çözüme ulaşmış olurlar. Hemde miui 11 de de çözülmezse sıkıntı, yine buraya kürkçü dükkanına dönmüş olucam :)

Oyla:

umutchatin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9
Meslek
Bilişim
Konular
37
bende de tam bir fiyasko çok sarsıntılı çekiyor sırf bu yüzden geri mi8 e geçebilirim çözüm bulan varmı? By.TRabZonLu™

Oyla:

grkmspr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
G
Cihazım
Mi 9
Konular
2
Az Önce Gelen Resmi MIUI 11.0.5 güncellemesiyle kamera ile ilgili tüm problemlerim çözülmüştür. Teşekkürler.

Oyla:

mehmetadogan38

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Adogan
Cihazım
mi 6
Konular
2
üyordu. Aslında 60fps ye alınca donma olmuyor video modunu kullanabilir oldum fakat asıl durum sanki görün
Hocam konu hortladı ama şuan mi 10T aldım ve aynı problemi yaşıyorum. Görüntü dengelemeyi kapatmama izin vermiyor cihaz o kısım soluk halde yani kapatıp açamıyorum hep açık gözüküyor. Bunu nasıl değiştirebilirim?

Oyla:

midnight

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Talha
Cihazım
K20 Pro
Konular
51
Hocam konu hortladı ama şuan mi 10T aldım ve aynı problemi yaşıyorum. Görüntü dengelemeyi kapatmama izin vermiyor cihaz o kısım soluk halde yani kapatıp açamıyorum hep açık gözüküyor. Bunu nasıl değiştirebilirim?
Hocam video ayarını 30fpse düşürerek kapatmayı denediniz mi ?

Oyla:
Üst Alt