Soru Mi9 için 4750mah batarya değişimi

Okan101

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Okan
Cihazım
mi9
Konular
1
Batarya konusundan anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Mi9 model telefonumun bataryası bildiğim kadarı ile 3300mah. Mi9 ile uyumlu 4750mahlık bataryalar var aşağı linki bırakacağım. Bu bataryaları alıp takarsam batarya performansı artar mı yoksa sadece kağıt üzerinde bir oyun mu bu. İkincisi bu bataryanın telefona bir zararı olur mu?

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Bizzat test etmedim bu tür bataryaları ancak piller konusunda bir miktar bilğim var ve konuyla ilgili fikrimi sizinle paylaşmak isterim.

Bir pil düşünün 4.2 volt gerilimden 0 volt gerilime kadar 4000 mAh akım veriyor. Bizim işimize yarayacak kısmı minumum 3volt burumda bu pilin 4.2 volt gerilimden 3 volt gerilime kadar 2600 mAh verdiğini varsayalım.

Bu pil kabul görür şartlar altında 2600 mAh kapasitededir. Ancak ben bu pili laboratuvar verileriyle yasal olarak 3000 mAh, 3500 mAh kapasiteli diye satabilirim.

Kesin olmamakla birlikte aliexpress üzerinde satılan pillerde bu tür bir teknik veri oyunu oynandığını düşünüyorum.

Ancak bir kaç batarya modelinde boyutların bir miktar büyütülüp/ kalınlaştırılarak kapasite artırımı yapıldığınıda gördüm. Bu yüzden size kesin bir bilgi veremem, tek yol test etmek yada bizzat test eden birinden bilgi almak.
Aynı boyutlarda ve aynı ağırlıkta bir bataryanın daha yüksek kapasiteli olduğu belirtiliyorsa büyük ihtimal bir kağıt oyunu vardır.

Birde kalite konusu var. Xiaomi cihazlarda kullanılan bataryalar misal 1 yılda %20 kapasite kaybediyorsa aliexpress üzerinde satılan ne idüğü belirsi bataryalar 1 yılda %50 kapasite kaybı yaşayacaktır büyük bir ihtimal. Encak kaliteli ürünler müstesna.

Bizim elektronik sigaralar için aldığımız li-ion pillerin orijinalliğini ve kalitesini tartarak anlarız. Pilin ağırlığı, orjinal olup olmadığını yada kapasitesi hakkında en sağlam bilgidir. Ancak ben güvenli yerlerden aldığım için tartma ihtiyacı duymuyorum.

Son düzenleme:
Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Yıllardır olan bir oyun bu. Telefonun bataryası x değerde ise bu piller 2x veya x+1/2x değerindedir ama ne hikmetse ya çabucak şişerler ya da x değerin yarısı çıkarlar. İnanmayın böyle bir şeye. Zira Mi 9'un büyük pilli hâli Mi 9 Pro ve daha kalın bir cihaz. Aynı boyuta çok daha büyük bir kapasite koyulabilse bunu Xiaomi yapardı çoktan.

İnanmayın, pişman olursunuz. hi~~

Oyla:

Okan101

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Okan
Cihazım
mi9
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler cevaplariniz için baya bilgilendim sayenizde.

Oyla:

karaura

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
red mi not 6 pr
Konular
5
Deji batarya ya baktınız mı?