Soru Mi8 SE pil performansı & karşılaştırma

gelmekteolan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Berk
Cihazım
Mi8 SE
Konular
5
Merhaba

Cihaz 2 haftalık. Eu romun 9.4.25 sürümünü kullanıyorum. Pil performansından hiç memnun değilim. Stabil sürümde de, önceki beta sürümünde de durum aynıydı.

Yapılabilecek tüm kısıtlamaları, performans adına birçok düzenleme yaptım fakat fotoğraflardaki performansın üzerine çıkamıyorum. Ailedeki Mi8 cihazı pil tasarrufu kapalı ve pil %70 iken 3 saat pil performansı veriyor.

Akla bu telefon sadece bu kadarını mı yapabiliyor sorusu geldi fakat araştırdığım vakit diğer Mi8 SE kullanıcılarının çok daha iyi performans alabildiğini gördüm.

Sizden ricam özellikle eu rom kullanıyorsanız aldığınız ekran sürelerini kullandığınız sürümlerle birlikte paylaşabilir misiniz?
Ayrıca performans adına önerebileceğiniz bir şeyler varsa çok mutlu edersiniz.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekleme: Telefon Boşta işleminin %10 pil yediğini görüyorum. Mi8'de %1 bu değer. Sebebi ne olabilir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekleme 2: Mi8'in pil kullanımı karşılaştırma adına eklendi. İki telefon aynı değil biliyorum fakat aradaki fark bu kadar fazla olmamalı.

Siz de tecrübelerinizi, kullandığınız romu-sürümü ve aldığınız ekran sürelerini paylaşırsanız hem benim, hem de diğer arkadaşlar için oldukça bilgilendirici olacaktır.

Son düzenleme:

gelmekteolan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Berk
Cihazım
Mi8 SE
Konular
5
Ben de Mi 8 SE'yi yeni aldım. Aldığım gün bir kaç rom araştırdım ve haftalık sürüm Mi Room'u yükledim. 4 - 4,5 saat arası ekran süresi alıyorum. Açıkçası beklediğimin altında çıktı. Siz tam %100'den bitişe kadar kaç saat alıyorsunuz?
5 saat civarı, 6 saati geçemiyorum diyelim.

Pilde problem yok öyleyse, sizin cihaz da yeni ve aynı sorunu yaşıyorsunuz rom değiştirmenize rağmen.
İlginç.
Kalibrasyon yöntemlerini deneyeceğim bir de. Günümüzde pek gerek yok aslında ama yine de denemekte fayda var.

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Hocam süreler gayet normal, iki hat kullanıyorsunuz en çok pil tüketimi burda anlaşılan hattın biri zor çekiyor bu da telefon pilini en çok harcayan şey diye gözüküyor

Oyla:

Tkalkan1979

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Taylan
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
11
5 saat civarı, 6 saati geçemiyorum diyelim.

Pilde problem yok öyleyse, sizin cihaz da yeni ve aynı sorunu yaşıyorsunuz rom değiştirmenize rağmen.
İlginç.
Kalibrasyon yöntemlerini deneyeceğim bir de. Günümüzde pek gerek yok aslında ama yine de denemekte fayda var.
6 saat ekran süresi normal. Bu telefon batarya odaklı değil. Daha yüksek süreler alanlar var evet ama durum şöyle ekran testi yapacağım deyip sürekli sosyal medya YouTube kullanarak deneniyor. Normal kullanımda 6 saat normal bence

MI 8 SE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Beta romda test yapmak zaten akıl kari değil arkadaşlar , stabil romlarda sıfır kurulum yaparak deneye bilirsiniz , ekran süreside baz alınması gereken bir yuer değil ,
Sen cromeda gezersin 7 saat ekran verir ben pubg oynarım 2 saat vermez , ama normal şartlarda günü rahat rahat çıkaran bir telefon ,

yeni çıkan 10.3.1.0 yedeklerini alarak full wipe yaparak kurun tekrar ama minumum uygulama kurun test edin bakın ,

anormal şarj genelde şebekenin çekmediği çift hat kullanımında oluyor bunuda belirteyim 3g ye alarak da test ede bilirsiniz ,

Oyla:

gelmekteolan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Berk
Cihazım
Mi8 SE
Konular
5
Beta romda test yapmak zaten akıl kari değil arkadaşlar , stabil romlarda sıfır kurulum yaparak deneye bilirsiniz , ekran süreside baz alınması gereken bir yuer değil ,
Sen cromeda gezersin 7 saat ekran verir ben pubg oynarım 2 saat vermez , ama normal şartlarda günü rahat rahat çıkaran bir telefon ,

yeni çıkan 10.3.1.0 yedeklerini alarak full wipe yaparak kurun tekrar ama minumum uygulama kurun test edin bakın ,

anormal şarj genelde şebekenin çekmediği çift hat kullanımında oluyor bunuda belirteyim 3g ye alarak da test ede bilirsiniz ,
Stabil romları denedim, rezaletti.
Beta romda durum biraz düzelse de yine istediğim performansa ulaşamadım.
Tuhaf olan şu ki aynı sürümü kullanan bir başkası benzer kullanımla çok daha iyi sonuçlar alıyor.
Bu durumun tek açıklaması: Telefonda bir anormallik var.

Oyla:
Üst Alt