Soru Mi8, android 9 batarya çabuk bitiyor

gokbrk2

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Konular
29
Merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz günlerde mi 8 kararlı roma android 9 güncellemesi geldi. Bu güncellemeden sonra şarjım çok hızlı bitmeye başladı. İki kat hızlı tükeniyor bile diyebilirim. Bu sorunu yaşayan oldu mu?

MimosaPudica

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık
Cihazım
Mi 8
Konular
4
Merhabalar hocam,

Örnekleme yapayım ben cihazı yeni aldım. Daha önce de Mi 8 im vardı ve 10.0 sürümündekiyle aynı geldi bana :) Cihazı yeniledim 10.1 şeklinde ve kullanım şu şekilde konum kapalı, ekrana çift dokunarak açma gibi always on display gibi şarj tüketen herşey kapalı. Wi-Fi, Bluetooth hep açık, parlaklık otomatik olacak şekilde ekran açık süresi şuanda 6 saat olmuş ve %33 kalan batarya. Detay olarak 40 dk YouTube, Chrome 1 saat, Hay Day 1 saat 30 dk, Geri kalan Whatsapp kamera falan. Size önerim yukarıdaki hocalarımında dediği gibi güncellemeyi yaptıktan sonra temiz kurulum yapmanız yani telefonu fabrika ayarlarına çevirmeniz. Benim gördüğüm kadarıyla şarj değil Whatsapp bildirim sorunu var bi oyun oynarken falan yukarıdan bildirim gelince gri şekilde boş kutu iniyor aşağı onu bi çözemedim fikri olan varsa paylaşabilir mi acaba sanırım yazılımsal bir problem var bu sürüm de :)

Oyla:

Mehmet 27

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8
Konular
8
Arkadaşlar gelen bildirimler için simgeleri göster aktifse pasifleştirin,aşırı derecede şarj tüketiyor.

Oyla:

AlperAli

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alper Ali
Cihazım
Mi 8
Konular
2
Android sürüm değişiklikleri sonrası bu tarz sorunlar olması doğaldır. Genellikle fabrika ayarlarına dönüş yapılması halinde düzelmektedir.

Belirttiğiniz 3G/4G yazısının verdiğiniz onayla her hangi bir ilgisi yoktur.

Resimler ve indirilen dosyaları kaybetmeden hatta notlar vb. şeyler kalarak fabrika ayarlarına döndürme şansım var mıdır?

Oyla:

merttrkc

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mert
Cihazım
Mİ 11
Konular
19
Merhabalar hocam,

Örnekleme yapayım ben cihazı yeni aldım. Daha önce de Mi 8 im vardı ve 10.0 sürümündekiyle aynı geldi bana :) Cihazı yeniledim 10.1 şeklinde ve kullanım şu şekilde konum kapalı, ekrana çift dokunarak açma gibi always on display gibi şarj tüketen herşey kapalı. Wi-Fi, Bluetooth hep açık, parlaklık otomatik olacak şekilde ekran açık süresi şuanda 6 saat olmuş ve %33 kalan batarya. Detay olarak 40 dk YouTube, Chrome 1 saat, Hay Day 1 saat 30 dk, Geri kalan Whatsapp kamera falan. Size önerim yukarıdaki hocalarımında dediği gibi güncellemeyi yaptıktan sonra temiz kurulum yapmanız yani telefonu fabrika ayarlarına çevirmeniz. Benim gördüğüm kadarıyla şarj değil Whatsapp bildirim sorunu var bi oyun oynarken falan yukarıdan bildirim gelince gri şekilde boş kutu iniyor aşağı onu bi çözemedim fikri olan varsa paylaşabilir mi acaba sanırım yazılımsal bir problem var bu sürüm de :)
Oyun oynarken oyun modundan dolayı mesajınız şeffaf bir şekilde bildirim geliyor onu isterseniz kapatabiliriz.

Oyla:

blackrow67

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
DoğuHan
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
16
** Yapmanız gereken tek birşey var sürüm yükseltmesi geldiği zaman telefonu muhakkak sıfırlayın. Daha sonra zamana bırakın. Telefon en kısa sürede kendini adapte edecektir. Pil kullanım süreniz zamanla düzelir. Sakın orjinal şarj aleti dışında bir şarj aleti kullanmayın....

Oyla:

Qwertytr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem
Cihazım
Xiaomi mi8
Konular
12
orjinal adaptörü q.c 3.0 onun yerine daha yavaş şarj edersek başka adaptöre pil dahamı çok dayanır demek istediniz.
Böyle bir şey yok arkadaşlar orijinal şarj aletinden şaşmayın sonra orijinal batarya ararsınız

Oyla:

oguz494

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
Ekonomist
Konular
36
Böyle bir şey yok arkadaşlar orijinal şarj aletinden şaşmayın sonra orijinal batarya ararsınız
Adaptör farklılığı elektrik akımının türünü değiştirmez kettle gibi düşünün hızlı ısınır hızlı soğur orijinal bir adaptör kablo Xiaomi kablosu olsun adaptör olarak mesela apple deneyin daha çok ekran süresi alacaksınız.

Oyla:
Üst Alt