Yardım mi6 sarj sorunu

Weiss

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi mi6
Konular
1
Öncelikle selamlar. 3 aydir mi6 kullanıyorum son zamanlarda telefonu kullanmadıgım zamanlarda saat bası %1 sarj gidiyor bu durum normalmi? birde sarj ilk zamanlarda 70 80 dk civarında max fulleniyordu şimdi 100 110 arası konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

podkayfom

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF
Cihazım
xiaomi mi5s
Konular
14
Mi5s kullanıyorum şarj dolum hızı bende de 110-120 dakikalara çıktı

Oyla:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Hocam saatte %1 şarj tüketimi bekleme modunda kabul edilebilecek bir durum. Telefonda yüklü olan uygulamalar,bunların arka plan işlemleri ve birikmiş olan veriler,mobil veri ve wifi internet kullanım tarzı ve bunu gibi diğer etkenler pil tüketiminde önemli etkenlerdir. Şarj olma süresine gelecek olursak şahsım mi5s kullanıyorum ve bu sorun benim de dikkatimi çekti. 80-90 dakikada şarj olan telefon şu an neredeyse 120 dakikada şarj oluyor.Bunun sebebi ise bana göre şarj aleti,kablo ve pilin zaman içerisinde yıpranması yanında telefonun şarj olurken aynı zamanda pili tüketiyor olması.Kapalı halde telefonu şarja taktığımda farkedilir derecede daha hızlı şarj olduğunu gözlemledim.

Oyla:

Weiss

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi mi6
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam saatte %1 şarj tüketimi bekleme modunda kabul edilebilecek bir durum. Telefonda yüklü olan uygulamalar,bunların arka plan işlemleri ve birikmiş olan veriler,mobil veri ve wifi internet kullanım tarzı ve bunu gibi diğer etkenler pil tüketiminde önemli etkenlerdir. Şarj olma süresine gelecek olursak şahsım mi5s kullanıyorum ve bu sorun benim de dikkatimi çekti. 80-90 dakikada şarj olan telefon şu an neredeyse 120 dakikada şarj oluyor.Bunun sebebi ise bana göre şarj aleti,kablo ve pilin zaman içerisinde yıpranması yanında telefonun şarj olurken aynı zamanda pili tüketiyor olması.Kapalı halde telefonu şarja taktığımda farkedilir derecede daha hızlı şarj olduğunu gözlemledim.
Xiaominin sarj cihazını kullanıyorum ilk zamanlar gayet iyiydi ama son zamanlarda sıkıntı yaratmaya basladı 3 ayda bu derecede bi yıpranma olduysa 1 sene sonrasını düşünmek istemiyorum telefona wipe atmak sorunu çözermi acaba

Oyla:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
telefon beklemedeyken sarj azalmasi varmı telefonda
Hocam elbette olacak telefonun ekranın kapalı olması güç harcamayacağı anlamına gelmiyor.Nasıl uyurken nefes alıyorsak ve gün içerisinde hareketlerimize göre nefes hızımız değişiyorsa bu durum telefonda da aynıdır.Ben çift hat kullanıyorum ve bekleme modunda 45 dakikada %1 şarj tüketimi mevcut.Özellikle ikinci alan ve çift uygulama kullanımında pil tüketimi daha da fazla artıyor.

Oyla:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Xiaominin sarj cihazını kullanıyorum ilk zamanlar gayet iyiydi ama son zamanlarda sıkıntı yaratmaya basladı 3 ayda bu derecede bi yıpranma olduysa 1 sene sonrasını düşünmek istemiyorum telefona wipe atmak sorunu çözermi acaba
Wipe yapmak bu sorunun çözümü olmaz hocam,gereksiz uygulamaları kaldırmak veya devre dışı bırakmak,çöp kutusunu belirli aralıklarla temizlemek,4G yerine 3G veya 2G kullanmak pil tüketimine olumlu etki edecektir.

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Hocam 4.5 aydir Mi6 kullaniyorum ve herhangi bir degisiklik gözlememedim. Tabi sürekli ayni romda kalmadigim icin olabilir. Bu arada telefonun yaninda gelen degil, Aukey Marka şarj aleti ve Blitzwolf Ampcore serisi kablo kullaniyorum, sarj surelerinde de herhangi bir değişim yok. Ilk etapta farklı kablo ve farkli sarj aleti ile deneyin. Telefonu da wipelayin dediginiz gibi. Hatta bekleyin Miui 9 cikicak stabil olarak, onu kurup wipe yapin.

Oyla:

Weiss

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi mi6
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Wipe yapmak bu sorunun çözümü olmaz hocam,gereksiz uygulamaları kaldırmak veya devre dışı bırakmak,çöp kutusunu belirli aralıklarla temizlemek,4G yerine 3G veya 2G kullanmak pil tüketimine olumlu etki edecektir.
öncelikle teşekkür ederim yardımın için normalde sarj baya dayanıklı oyun oynamayı seven birisiyim ve 10 saat ekran süresi alıyorum buna nazaran böyle birşeyin olması garibime gitti birde bu miui9 un mi6 ya aralık basında gelecegi söyleniyor global sitesindede baktım pek bilgi yok bilgin varmı acaba

Oyla:

Weiss

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi mi6
Konular
1
Hocam 4.5 aydir Mi6 kullaniyorum ve herhangi bir degisiklik gözlememedim. Tabi sürekli ayni romda kalmadigim icin olabilir. Bu arada telefonun yaninda gelen degil, Aukey Marka şarj aleti ve Blitzwolf Ampcore serisi kablo kullaniyorum, sarj surelerinde de herhangi bir değişim yok. Ilk etapta farklı kablo ve farkli sarj aleti ile deneyin. Telefonu da wipelayin dediginiz gibi. Hatta bekleyin Miui 9 cikicak stabil olarak, onu kurup wipe yapin.
bende aslında miui 9 gelir ondan sonra wipe atip gözlemlerim diyodum ancak mi6 aralık basında alıcak güncellemeyi gibi bi durum var bir arkadas paylasmıs sitede onu görünce yazayım dedim inşallah öyle bir sacmalik yapmazlar

Oyla:
Üst Alt