Arkadaşlar sesten çok anlayan bir insan değilim ama YouTube'da nasıl cızırtısız, düz bir şarkı dinliyorsam kulaklığım ile de dinlemek isterim. Ses kalitesi çok hdmiş, çok basslı, çok tizli isterim tarzı insan değilim. Şuan telefonum GM 4G ve ses kalitesinden memnunum. Mesela şuan ki telefonumda ses düzeyi limitli, uzun uğraşlar sonucu aşmayı başardım. (Root + sistem dosyalarını düzenleme gibi gereksiz zahmetler ile) Bu telefonda da o tarz bir limit var mı yoksa kulaklığın sesi neyse o mu?
Telefona rom atmakla ilgili problemim yok, sıkıntı yok
DAC jak girişi mi oluyor?
Şu anda Rom attığınız takdirde Problem yok
Kulaklığın Beslenmesi zor değilse, memnun kalırsınız kaliteden ve yükseklikten. Heleki GM 4G'den daha iyi olacağını düşünüyorum ses çıkışının, fakat dediğim gibi China Beta tabanlı romlara geçerseniz.
"
DAC; (Digital to Analog Converter) dilimize dijitalden analoga dönüştürücü olarak çevirilebilecek özel bir tanımlamadır. Özellikle CD'nin ortaya çıkmasından itibaren, bu medyalara kaydedilen verinin dijital olması sebebi ile, verinin analoga çevrilmesi amacı ile kullanılmaya başlanmıştır. Bir CD çaların kasasına monte edilmiş halde olabileceği gibi ayrı bir cihaz olarak da kullanılabilir. Özellikle ayrı kullanım profesyonel cihazlarda karşımıza çıkar. Buradaki amaç CD okuma mekanizmasının mekanik titreşimlerinin ve cihaz içerisindeki diğer elektronik bileşenlerin dijitalden analoga çevirim sırasında etkileşimini minimuma indirmektir. Farklı teknolojilere sahip olsa da, CD, SACD, DVD gibi tüm dijital kayıt platformlarında mutlaka kullanılır. Pulse D.A.C. En yaygın kullanılan, üretimi en basit dijitalden analoga dönüştürücü teknolojisidir. Özel analog filtre devreleri kullanılarak kaynaktan gelen dijital sinyaller analoga çevrilir. Genelde maksimum 16 bitlik çeviricilerdir. Özellikle son yıllarda özellikle zamanlama konusunda çeşitli sorunları bulunduğundan, kullanımı yavaş yavaş sona ermektedir. Oversampling DAC. Geçmiş yıllarda özellikle CD okuyucularda kullanılan 16 bitlik dijitalden analoga dönüştürücü teknolojisinin 24 bit olarak yenilenmiş versiyonudur. Bu sayede çok daha yüksek bir frekans aralığında çevirim yapabilmektedirler. Bu sayede standart bir müzik CD'si bile çok daha detaylı şekilde çalınabilmekte ve frekans zenginliği sayesinde analoga bir adım daha yaklaşılmıştır. Dijitali analoga çevirme teknolojisinin varoluşundan beri bulunan sorunlar hem bu tarz DAC'ların kullanımı hemde farklı yeni teknolojiler ile (özel dış saat üniteleri gibi) büyük ölçüde çözümlenmiştir. Hibrid DAC Farklı dijital-analog çevrim teknolojilerinin bir arada kullanılarak olumlu yanlarından faydalanmayı hedefler. Teoriden öteye gitmemiştir.
------------------------------------
DAC, herhalde forumumuzda yeni gelenler arasında "Bu ne? Ne işe yarar?" denilen cihazdır.
DAC (Digital to Analog Converter) bilgisayar dili için kodlanmış dijital veriyi (örneğin bir FLAC veya MP3 dosyasını), analog sinyallere yani sese çevirmektir. Yeryüzünde dijital müzik çalan her cihazın, yani bir müzikçaların, bir CD çaların veya ses kartının içinde DAC devresi bulunmaktadır.
Peki biz DAC derken neden bahsediyoruz? Biz de DAC derken, bilgisayara veya başka cihazlara, USB, optik veya eşeksenli (Coax/Koaksiyel) kabloyla bağlanabilen ve dijital veriyi, analog sinyale dönüştürebilen cihazlardan bahsediyoruz. Bizim hobimiz için genel olarak harici olarak bulunuyor.
DAC cihazlara örnek olarak Stello DA100, Cambridge Audio DACMagic, Musical Fidelity V-DAC gibi cihazlar verilebilir.
Musiland 01, NuForce uDAC, Benchmark DAC1 gibi cihazlar ise DAC/Amp veya hulki arkadaşımızın HeBA dediği içerisinde hem DAC hem de amfi bulunduran cihazlardır. İleride daha ayrıntılı bahsedilecektir.
-------------------------------------
Amfi, kaynaktan gelen sesleri dinlenebilecek düzeye getiren ve güçlendiren cihazlardır. İyi bir amfinin asıl amacı ise, kaynaktan gelen sinyali olabildiğince kirletmeden kulaklığa veya hoparlöre iletebilmektir.
Genel olarak ikiye ayrılabilirler. Transistörlü (Solid State) ve lambalı amfiler. Transistörlü amfiler genel olarak daha güçlü, sesi daha açık, daha hızlı ve daha detaylı olabiliyorlar. Lambalı amfiler ise dezavantajlarının yanında daha doğal ses, daha doğru ve mest eden mid seslere sahip olduğundan tercih edilebiliyor.
Lambalı amfilerin ayrıca lambalarının değiştirilerek ayrıntı, sahne ve ses rengi olarak değiştirilebilirlikleri vardır. Transistörlülerde ise bu durum sadece kısıtlı sayıda amfi için OPAMP değiştirilerek yapılabilir.
---------------------------------------
Amfi; Müzik sistemlerinde ampli, (fransızca amplificateur) yükseltici anlamında kullanılır. Kaynak cihazlardan (CD çalar, pikap gibi) çıkan ses sinyalleri güçlendirerek hoparlörlere gönderme görevini üstlenir. Çeşitli mimariler ve bu mimari özelliklere dayanan sınıflandırmalar mevcuttur. Asıl sınıflandırma transistörlü yapıda olanlar ve vakum tuplu yani eskiden beri Türkçe'ye yerleştiği şekli ile lambalı yapıda onlar. Bunlarla birlikte son yıllarda yaygınlaşan (melez) tasarımlar da vardır. Yine bunlara ek olarak entegre yapıdakiler, giriş/güç katı ayrı kasalar halinde üretilenler ve monoblok (güç amplileri için) şeklinde ana yapıdan bağımsız alt sınıflandırmalar da mevcuttur."
Kaynak:
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir