Yardım Mi6 kamera leke sorunu hakkında.

hardnrocker

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bülent
Cihazım
Mi6 6-64
Konular
8
Telefonumda bir sorundan dolayı içini açmıştım. Açmışken biraz da temizlik yaptım, toz sızan yerleri temizledim. Kameralara da, kulak temizleme çubuğunun ucundaki pamuğuna az kolonya döküp sürüp temizledim. Arka geniş açı kamerada hafif bir siyahlık belirdi. fotoğraf çekerken de belli oluyor. Bazen ufak bir leke oluyor. Bazen az daha yayılıp başka bir yöne kayıyor. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Örnek fotoğrafta duvarı çektim. Orada leke belli oluyor. Bu lekenin en ufak hali. Bazen sol tarafa doğru geçip biraz daha büyüyüp L şeklini alıyor birebir olmasa da. Sonradan gözlük bezleri ile de sildim fakat düzelme olmadı. Yapılabilecek bir şey var mıdır?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:

hardnrocker

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bülent
Cihazım
Mi6 6-64
Konular
8
Geçmiş olsun hocam. Kullanıma engel bir sorun değilse değiştirtmeyin bence orjinal kameranızı.
N11 de 130 tl gibi bir rakama kamera var, sanırım orijinal. En son hali ekteki gibi. Bir ara çok kötüleşti, kocaman siyahlık çıktı 3 tane. Hafif tıklamalarla en son böyle bıraktım. Bakalım kafama eserse değiştiririm. Şimdilik niyetinde değilim. Çinden mikrofon ve şarj soketinin olduğu karttan sipariş ettim, yola çıktı.
Aslında her şey su dolu kaba düşürmemle başladı. Sonra power tuşu basılı kaldı 10 dakika kadar. Sonradan düzeldi hafiften kurularken filan. Fakat ben emin olmak için açmak istedim. Az da olsa su başka hasarlara da yol açardı. Yakın zamanda açmak istememe rağmen, hem iç kulaklık kronik sorunundan, üst ahizeyi de değiştirmeyi düşünüyordum. Şarj soket girişi de iyice gevşemişti. Şarjı bir şekilde tutturuyordum, fakat kulaklıkta sürekli kopuyordu ses. Elektrik bandı ile destek yapıyorum. En son telefonu toplarken alt kartı yanlış takmışım, tırnağı varmış. Üstten vidaları sıkınca anten girişi kırıldı. Alt kart komple değişecek kıvama geldi. Yan sanayi aldım kulaklık tanımadı. Servisler 150 200 tl para istedi. Ben de telefonu vermeye kıyamadım şehir dışına, ayrıca bekleme filan olacak. Kendim sipariş geçtim. Bu arada iç kulaklığı değiştirdim, ses iyice kısılmıştı. Sonra kamera çıktı başıma.

Ekli dosyalar

• IMG_20200221_215922.jpg
    IMG_20200221_215922.jpg
    3,9 MB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
N11 de 130 tl gibi bir rakama kamera var, sanırım orijinal. En son hali ekteki gibi. Bir ara çok kötüleşti, kocaman siyahlık çıktı 3 tane. Hafif tıklamalarla en son böyle bıraktım. Bakalım kafama eserse değiştiririm. Şimdilik niyetinde değilim. Çinden mikrofon ve şarj soketinin olduğu karttan sipariş ettim, yola çıktı.
Aslında her şey su dolu kaba düşürmemle başladı. Sonra power tuşu basılı kaldı bir müddet. Sonradan düzeldi hafiften durularken filan. Fakat ben emin olmak için açmak istedim. Hem iç kulaklık kronik sorunundan, üst ahizeyi de değiştirmeyi düşünüyordum. Şarj soket girişi de iyice gevşemişti. Şarjı bir şekilde tutturuyordum, fakat kulaklıkta sürekli kopuyordu ses. Elektrik bandı ile destek yapıyorum. En son telefonu toplarken alt kartı yanlış takmışım, tırnağı varmış. Üstten vidaları sıkınca anten girişi kırıldı. Alt kart komple değişecek kıvama geldi. Yan sanayi aldım kulaklık tanımadı. Servisler 150 200 tl para istedi. Ben de telefonu vermeye kıyamadım şehir dışına, ayrıca bekleme filan olacak. Kendim sipariş geçtim. Bu arada iç kulaklığı değiştirdim, ses iyice kısılmıştı. Sonra kamera çıktı başıma.

Hocam cihaz bayağı badireler atlatmış :) buna şükür

Oyla:

unal1807

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ünal
Cihazım
Mi mix 2
Konular
10
Arkadaşlar merhaba öncelikle forumda yeniyim.
Benimde kamerada leke sorunum vardı hemde bayağı belirgindi.resimdeki lekeyi rahatça görebilirsiniz.bu benim çok canımı sıkıyordu.Sonra arka kapağı söküp basınçlı bir hava tabancasıyla kameralara aralarına güçlü bir hava tuttum ki artık ne olursa olsun diyordum.Sonra kapağı taktım kamerayı açtım ve sonuç gerçekten ilk günkü gibiydi.Kamera lekesi olan arkadaşlara duyurulur.Sanirim toz sensöre kaçmıştı ve hava ile çıktı.

Ekli dosyalar

• IMG_20200316_213024.jpg
    IMG_20200316_213024.jpg
    898,4 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_20200318_160146.jpg
    IMG_20200318_160146.jpg
    425,6 KB · Görüntüleme: 28
Oyla:

hardnrocker

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bülent
Cihazım
Mi6 6-64
Konular
8
Arkadaşlar merhaba öncelikle forumda yeniyim.
Benimde kamerada leke sorunum vardı hemde bayağı belirgindi.resimdeki lekeyi rahatça görebilirsiniz.bu benim çok canımı sıkıyordu.Sonra arka kapağı söküp basınçlı bir hava tabancasıyla kameralara aralarına güçlü bir hava tuttum ki artık ne olursa olsun diyordum.Sonra kapağı taktım kamerayı açtım ve sonuç gerçekten ilk günkü gibiydi.Kamera lekesi olan arkadaşlara duyurulur.Sanirim toz sensöre kaçmıştı ve hava ile çıktı.
Bildirdiğiniz için teşekkür ederim. Ben onu süpürge ile denedim fakat sonuç alamadım. Daha fazla zarar vermeyeyim diye bıraktım. O hava tabancasından denk gelirse denerim. Nerede bulabilirim ondan, benzinliktekiler olur mu? Bu arada toz sanki sol alt tarafa inmiş gibi?

Oyla:

hardnrocker

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bülent
Cihazım
Mi6 6-64
Konular
8
Arkadaşlar üstlerde durumu yazmıştım. Çinden bir parça bekliyordum, şarj soketi. İlki kulaklıkla uyuşmadı ya da olmadı bilmiyorum. İkinciyi denerken kamerayı bozduğumdan gözü karartıp tamir etmeye çalıştım. Ya tam bozacaktım, ya da olacaktı. Bozulursa yeni alırım artık dedim. Bir kaç video izledim youtube.
Ondan önce gece kolonya döktüm komple içine, buharlaşıp tozu da alır diye düşündüm. Sabaha kadar kurumaya bıraktım, olmadı. Kamerayı açtığımda baloncuk efektleri vardı bir ara. XD Tekrar kolanya döküp, saç kurutma makinesi ile kuruttum yine olmadı.
Artık kamera içini açmaya karar verdim. Kamerayı bant gibi saran bakır yapışkanı sökün. Dış tenekeyi maket bıçağı ile biraz yanlardan kanırtarak açtım. Ondan önce arka devre kısmını az zorladım. Onu açmaya çalışmayın deneyen olursa. Lensler hemen karşınıza gelecek. Lenslere üfledim. Boşta olduklarını bilmiyordum. Teki dışarı çıktı. Yanlarında fotoğrafta görülen boncuklar var. Çok küçükler, büyük olduklarına bakmayın. Onları kaybetmeyin. Sensör kirliydi, yine kolanya, kulak temizleme ile sildim, kuruladım.
Velhasıl arka board oynattığım için ya da sensörden bulanıklık verdi taktığımda. Sıcak hava tabancası ile de kopan lehim olmuş mudur derken mercekleri ısıtırken yere koyduğumdan onlar da hasar almıştı. XD Bu işi yaparım, diyen olursa detaylı anlatırım. Komple bozulacağını bilip girişin.

Ekli dosyalar

• DSC_0067.jpg
    DSC_0067.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 13
  • DSC_0080.jpg
    DSC_0080.jpg
    2,5 MB · Görüntüleme: 11
  • DSC_0070.jpg
    DSC_0070.jpg
    940,6 KB · Görüntüleme: 12
Oyla:
Üst Alt