Yardım Mi6 kamera leke sorunu hakkında.

hardnrocker

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bülent
Cihazım
Mi6 6-64
Konular
8
Telefonumda bir sorundan dolayı içini açmıştım. Açmışken biraz da temizlik yaptım, toz sızan yerleri temizledim. Kameralara da, kulak temizleme çubuğunun ucundaki pamuğuna az kolonya döküp sürüp temizledim. Arka geniş açı kamerada hafif bir siyahlık belirdi. fotoğraf çekerken de belli oluyor. Bazen ufak bir leke oluyor. Bazen az daha yayılıp başka bir yöne kayıyor. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Örnek fotoğrafta duvarı çektim. Orada leke belli oluyor. Bu lekenin en ufak hali. Bazen sol tarafa doğru geçip biraz daha büyüyüp L şeklini alıyor birebir olmasa da. Sonradan gözlük bezleri ile de sildim fakat düzelme olmadı. Yapılabilecek bir şey var mıdır?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:

serkan_esk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Sagit
Konular
9
Hocam lense ne surersen sur kirli hali kadar temizleyemiyorsun maalesef. Keske dokunmasaydiniz

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

hardnrocker

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bülent
Cihazım
Mi6 6-64
Konular
8
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam lense ne surersen sur kirli hali kadar temizleyemiyorsun maalesef. Keske dokunmasaydiniz

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yani onun da bir leke olduğunu mu söylüyorsunuz?

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Alkollü gözlük silme mendilleri var onlardan alıp iyice sil kurumasını bekle . Kapağı takmadan dene geçmiş mi diye. Eğer ne kadar silersen sil aynı yerde aynı leke duruyorsa sensörün içine toz kaçmıştır bunun da tek çözümü kamerayı değiştirmek. Çünkü bizzat başıma geldi.

Oyla:

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director
Konular
162
Sensöre toz kaçmış hocam. Daha fazla kurcalamamanız tavsiyemdir.
Aşağıda işaretlediğim yerde de leke var.

Oyla:

hardnrocker

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bülent
Cihazım
Mi6 6-64
Konular
8
Aynen hocam oraya doğru gitmiş toz sanırım. Geçenlerde düşürmüştüm telefonu. Bunları temizlemenin yolu var mı?

Oyla:

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director
Konular
162
Aynen hocam oraya doğru gitmiş toz sanırım. Geçenlerde düşürmüştüm telefonu. Bunları temizlemenin yolu var mı?
Düşündüğümüz gibi sensöre kaçtıysa temizlemenin bir yolu yok.
Lenste kaldıysa toz zamanla düşer kendisi.

Oyla:

serkan_esk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Sagit
Konular
9
Oyla:

hardnrocker

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bülent
Cihazım
Mi6 6-64
Konular
8
Sözünüzü dinlemedim, daha çok kurcaladım, daha çok bozuldu görüntü. =)) Nasıl oldu bilmiyorum fakat sensöre toz gitmiş. Çünkü üst lensi ne kadar silersem sileyim düzelme olmuyor. Halbuki çok titizlikle temizlemiştim. Tozun yeri değişip düşsün diye soketinden söküp hafif darbelerle hareket ettirmeye çalıştım. Daha çok toz girdi sanırım. Ya da toz değil de üstteki lens hareket ettikçe sensöre değip hasar verdi.
Okuyan olursa tavsiyem telefon açınca sakın lensleri temizlemeyin. Sadece üst koruma camını temizleyin. Şu an sanırım kamera değişimi olur sadece çözüm için.

Fakat tuhaf olan, tele-yakın kamerası aynı işlemlere maruz kalmasına rağmen onda bir terslik yok.

Daha rezaletti dediğim gibi. En son tekrar çıkardım kamerayı. Masanın kenarına koydum, elimle tutup hafiften üstten kamerayı çıkarmakta kullandığım cımbızla hafiften darbeler attım. O nokta sayısı 3 fakat deminki daha rezalet ve büyük karalıklar gitti. =)) Aman ha sakın ellemeyin kameralara.

Son düzenleme:
Oyla:

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director
Konular
162
Sözünüzü dinlemedim, daha çok kurcaladım, daha çok bozuldu görüntü. =)) Nasıl oldu bilmiyorum fakat sensöre toz gitmiş. Çünkü üst lensi ne kadar silersem sileyim düzelme olmuyor. Halbuki çok titizlikle temizlemiştim. Tozun yeri değişip düşsün diye soketinden söküp hafif darbelerle hareket ettirmeye çalıştım. Daha çok toz girdi sanırım. Ya da toz değil de üstteki lens hareket ettikçe sensöre değip hasar verdi.
Okuyan olursa tavsiyem telefon açınca sakın lensleri temizlemeyin. Sadece üst koruma camını temizleyin. Şu an sanırım kamera değişimi olur sadece çözüm için.

Fakat tuhaf olan, yakın kamerası aynı işlemlere maruz kalmasına rağmen onda bir terslik yok.

Daha rezaletti dediğim gibi. En son tekrar çıkardım kamerayı. Masanın kenarına koydum, elimle tutup hafiften üstten kamerayı çıkarmakta kullandığım cımbızla hafiften darbeler attım. O nokta sayısı 3 fakat deminki daha rezalet ve büyük karalıklar gitti. =)) Aman ha sakın ellemeyin kameralara.
Geçmiş olsun hocam. Kullanıma engel bir sorun değilse değiştirtmeyin bence orjinal kameranızı.

Oyla:
Üst Alt