Soru Mi6 ısınma sorunu

aerius

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Xiaomi mi6
Konular
4
Selam arkadaşlar,
Yeni aldığım Xiaomi Mi6 telefonum normal kullanımda sadece internet açıkken Cpu-z uygulaması ile ölçümde aşağıda ekran görüntüsünü attığım sıcaklık derecelerini gösteriyor. Telefon elimdeyken rahatsız edici bir sıcaklık hissi oluşturuyor bu değerler. Bu değerler normal mi, yoksa telefonu garantiye yollamalı mıyım?
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2018-08-05-14-43-35-492_com.cpuid.cpu_z.png
    Screenshot_2018-08-05-14-43-35-492_com.cpuid.cpu_z.png
    174,1 KB · Görüntüleme: 31

Iggy Azalea

.
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
RedmiNote 9 PRO
Konular
28
Ayarlardan cihaz özellikleri kısmının ekran görüntüsünü atabilir misiniz.

Oyla:

Iggy Azalea

.
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
RedmiNote 9 PRO
Konular
28
MIUI sürümü hakkındaki yorumlar genellikle olumlu, sürümden kaynaklanabileceğini düşündüm, belki kullandığınız uygulamalar cihazı fazla yoruyor ve ısınmasına sebep oluyordur, Chrome desek fazla ram kullanıyor ve şarjı olumsuz etkiliyor, bu tür ağır uygulamaların pil ayarlarından arka plan işlemlerini kısıtlamanızı ve kullanıyorsanız eğer Chrome dışında bir tarayıcı kullanmanızı öneririm. (Opera iyi bir seçim olabilir.)

Oyla:

aerius

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Xiaomi mi6
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevap için teşekkür ederim. Yalnız arka plan uygulamaları nerden görebilirim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bakın şu an sadece internet açık ve antutu değerleri bunlar. Chrome da kullanmıyorum. Resmen elim yanıyor.

Oyla:

Iggy Azalea

.
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
RedmiNote 9 PRO
Konular
28
Güvenlik(uygulaması)> Pil Seviyesi > Uygulama Pil Tasarrufu

Oradan dilediğiniz uygulamanın arkaplan etkinliklerini kısıtlayabilirsiniz. Sorun devam ederse Mi Cloud'tan galeri vs. gibi verilerinizi ve ana ekran uygulamalarınızı yedekleyip cihazı fabrika ayarlarına döndürmenizi öneririm, sonrasında yedekten her şeyinizi 10 dakika içinde geri yükleyebilirsiniz.

Ben MIUI 9 V9.5.3.0 Stabil sürümünü kullanırken aynı şekilde sadece internette gezerken 41-42 derecelere çıkıyordu, şu an custom roma geçtim, multirom, ve 37 dereceyi nadir geçiyor.

Bu sorun uygulamalardan olduğu gibi romdan kaynaklı da olabilir, araştırmanızı öneririm.

Edit: Cihazım Redmi Note 3 Pro, bu verdiğim tavsiyeler sadece kendi cihazımda yaşadığım sorun ve çözümü üzerinedir, sizin cihazınız için dediklerim değişiklik gösterebilir.

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Selam arkadaşlar,
Yeni aldığım Xiaomi Mi6 telefonum normal kullanımda sadece internet açıkken Cpu-z uygulaması ile ölçümde aşağıda ekran görüntüsünü attığım sıcaklık derecelerini gösteriyor. Telefon elimdeyken rahatsız edici bir sıcaklık hissi oluşturuyor bu değerler. Bu değerler normal mi, yoksa telefonu garantiye yollamalı mıyım?
9.2.2.0 sürümünden sonra kararli rom yüklü telefonlara gelen Oreo 8.0 tabanlı sürümlerde sık rastlanılan bir durumdur bu. Tabii bunda havaların aşırı sıcaklığı da etken. Yani tamamen yazılımla alakalı bir durum ve endişelenmeye lüzum yok.
Uygulamaları, pil ve performans/ uygulamaları seçin / arka plan etkinliklerini kısıtla yolunu seçerek kısıtlayabilrsiniz.
Önerim cihazınızı pil tasarrufu modunda kullanmanızdir.

Son bir not: senaryolar bolumunde Uyku modunu aktif ederseniz MIUI uyuduğumuz algılayarak arka plan etkinliklerini kapatir ve batarya tüketimini artıran uygulamaların etkinliklerini kısıtlar.

Oyla:

aerius

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Xiaomi mi6
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arka plan uygulamalarını kapattım pek değişmedi sonuç. Şimdi benim custom rom nedir, multi rom nedir ve nasıl yapılır, bunlara çalışmam gerekiyor. Çünkü önceki uyduruk Samsung J5 telefonumda bile bu ısınma sorunu olmuyordu. Şimdi o kadar övülen Mi6'da olunca biraz hayalkırıklığına uğradım açıkçası. Teşekkür ederim.

9.2.2.0 sürümünden sonra kararli rom yüklü telefonlara gelen Oreo 8.0 tabanlı sürümlerde sık rastlanılan bir durumdur bu. Tabii bunda havaların aşırı sıcaklığı da etken. Yani tamamen yazılımla alakalı bir durum ve endişelenmeye lüzum yok.
Uygulamaları, pil ve performans/ uygulamaları seçin / arka plan etkinliklerini kısıtla yolunu seçerek kısıtlayabilrsiniz.

Son bir not: senaryolar bolumunde Uyku modunu aktif ederseniz MIUI uyuduğumuz algılayarak arka plan etkinliklerini kapatir ve batarya tüketimini artıran uygulamaların etkinliklerini kısıtlar.
Sürekli arka plan uygulamalarını kontrol edip kısıtlamak yerine kalıcı bir çözümü olmalı bunun. Kaldı ki telefonda oyun bile oynayan biri değilim. Sadece internet kullanımıyla 42 dereceyi buluyorsa bu yazılımsal sıkıntıyı aşmanın bir yolu olmalı. Isınma sorunu konusunda kalıcı çözüm önerebilirseniz çok memnun olurum.

Sürekli arka plan uygulamalarını kontrol edip kısıtlamak yerine kalıcı bir çözümü olmalı bunun. Kaldı ki telefonda oyun bile oynayan biri değilim. Sadece internet kullanımıyla 42 dereceyi buluyorsa bu yazılımsal sıkıntıyı aşmanın bir yolu olmalı. Isınma sorunu konusunda kalıcı çözüm önerebilirseniz çok memnun olurum.

Oyla:

Iggy Azalea

.
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
RedmiNote 9 PRO
Konular
28
Rehber - Xiaomi Tool İle Bootloader Kilidini Açmadan Rom Kurma

Bu konuyu incelemenizi öneririm.

Xiaomi.eu, çin tabanlı rom telefonunuzu rahatlatabilir, bu arada erkenden MIUI 10 deneyimini de yaşamış olursunuz, romu indirip telefonun içine atar mısınız, bu program tam olarak neredeki romu görüyor onu anlamadım, siz hem telefonun içine hem de bilgisayara atın inen romu, sonrasında konudaki işlemleri yapın.

Rom indirme linki:

Edit: Mi hesap şifrenizi lütfen unutmayın, yoksa bir hesap oluşturun.

Verdiğim öneriler sadece sizin tercihinize bağlı, telefona gelebilecek herhangi bir sorunda lütfen beni suçlamayın, ben sadece öneri vermek istedim bu konuda, araştırıp işlemleri düzgün bir şekilde yapmak size bağlı.

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Arka plan uygulamalarını kapattım pek değişmedi sonuç. Şimdi benim custom rom nedir, multi rom nedir ve nasıl yapılır, bunlara çalışmam gerekiyor. Çünkü önceki uyduruk Samsung J5 telefonumda bile bu ısınma sorunu olmuyordu. Şimdi o kadar övülen Mi6'da olunca biraz hayalkırıklığına uğradım açıkçası. Teşekkür ederim.

Benim onerdigim çözümler her kullanıcının yapması gereken işlemlerdir sevgili dostum. Ben de senin gibi mı 6 kullanıyorum ve cihazımda 9.5.8.0 yüklü. Su an sana bu mesaji yazdığım sirada cihazın sıcaklığı 46 derece. Çünkü dışarıdayım ve hava inanılmaz sıcak Kaldı ki rom değiştirsen bile senin aradığın kalıcı çözümü bulacağının hic bir garantisi yok. Ne güzel kararlı rom kullanıyorsun. Eylül sonu gelecek MIUI 10 ile pil performansın daha da artacak. Bu acelecilik neden?

Fakat illâki rom değiştireceğim diyorsan paşa gönlün bilir. Bu konuda forumda yayınlanmış onlarca yazı var. Araştırırsan bulursun.

Oyla:
Üst Alt