Soru Mi6 ekranda mavi leke?

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Herkese selamlar. Telefonu şubatın birinde aldım bu zamana kadar ne düşündüm ne bir yere çarptım nede baskı uygulandı ama geçen gün gece fark ettim ki ekranın sağ tarafında mavi bir mürekkep lekesi gibi bir leke oluşmuş Merak ettiğim bunun sebebi nedir? Lekenin altına denk gelecek şekilde telefonun arkasına baskı yaptığımda dalgalanma oluyor dediğim kısımda

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yokmu hiç başına gelen veya bir fikri olan arkadaşlar

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Ghost screen sorunu olabilir hocam. LG panellerde rastlanılan bir durum.

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Ghost screen sorunu olabilir hocam. LG panellerde rastlanılan bir durum.
Hmm bir araştırayım dostum sağol
[doublepost=1529919705,1529919654][/doublepost]
demekki yok hocam geçmiş olsun servise gönderip süreci takib etmenizi tavsiye ederim donanımsal bir sorun olduğu aşikar.

Hmm anlaşıldı. İthalat garantili olduğu için güvenemiyorum hiç. İlerde leke büyürse ekranı değişmek istesem parmak izi çalışmama gibi bir sorun olur mu acaba

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Yapabileceklerin:

1. Play store dan ghost screen uygulamasını indirip kullanmak.
2.Ayarlar-Ekran-Kontrast ve renkler menüsünden ekran rengini soğuk olarak ayarlamak,
Bunlar sorununa kesin çözüm değil belki ama işe yarayacaktır.Kesin ve kökten çözüm ise cihazı servise göndermek. ( Serviste bildiğim kadarıyla ücret ödeme söz konusu değil. Yirmi iş günü içinde cihazın ekran değişimi yapılır. Fakat Ekran değişiminde kullanılan paneller orijinal midir derseniz ondan pek emin değilim. Forumda orijinal panel kullanmadıkları ile alakalı bir kaç yazı okumuştum. Deneyip görmek lâzım)

Geçmiş Olsun.

Oyla:

bigoo

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
YILDIRIM
Cihazım
mi 6
Konular
10
Herkese selamlar. Telefonu şubatın birinde aldım bu zamana kadar ne düşündüm ne bir yere çarptım nede baskı uygulandı ama geçen gün gece fark ettim ki ekranın sağ tarafında mavi bir mürekkep lekesi gibi bir leke oluşmuş Merak ettiğim bunun sebebi nedir? Lekenin altına denk gelecek şekilde telefonun arkasına baskı yaptığımda dalgalanma oluyor dediğim kısımda
hocam dalgalanma oluyorsa acaba ekran çatlamış olabilir mi bize fotosunu paylaşır mısın

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Yapabileceklerin:

1. Play store dan ghost screen uygulamasını indirip kullanmak.
2.Ayarlar-Ekran-Kontrast ve renkler menüsünden ekran rengini soğuk olarak ayarlamak,
Bunlar sorununa kesin çözüm değil belki ama işe yarayacaktır.Kesin ve kökten çözüm ise cihazı servise göndermek. ( Serviste bildiğim kadarıyla ücret ödeme söz konusu değil. Yirmi iş günü içinde cihazın ekran değişimi yapılır. Fakat Ekran değişiminde kullanılan paneller orijinal midir derseniz ondan pek emin değilim. Forumda orijinal panel kullanmadıkları ile alakalı bir kaç yazı okumuştum. Deneyip görmek lâzım)

Geçmiş Olsun.

Anladım hocam deneyeceğim dediklerini çok teşekkürler
[doublepost=1529922185,1529922081][/doublepost]
hocam dalgalanma oluyorsa acaba ekran çatlamış olabilir mi bize fotosunu paylaşır mısın
Bayağı inceledim ama en küçük çatlak göremedim çünkü hiç düşmedi cihaz ama ekrana hafif bastırdığımda leke olan kısım dalgalanıyor lcd bilgisayar ekranlarına dokunduğumuzda sıvı dalgalanmasi gibi aynı. Tamam hocam fotoğraf paylaşacağım birazdan ilginiz için teşekkürler

Oyla:

bigoo

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
YILDIRIM
Cihazım
mi 6
Konular
10
Anladım hocam deneyeceğim dediklerini çok teşekkürler
[doublepost=1529922185,1529922081][/doublepost]
Bayağı inceledim ama en küçük çatlak göremedim çünkü hiç düşmedi cihaz ama ekrana hafif bastırdığımda leke olan kısım dalgalanıyor lcd bilgisayar ekranlarına dokunduğumuzda sıvı dalgalanmasi gibi aynı. Tamam hocam fotoğraf paylaşacağım birazdan ilginiz için teşekkürler
bekliyorum hocam birde lg panel mi ona bakın,

Ayarlar- Telefon Hakkında- Çekirdek Sürümüne 5 kere tıklayınca Donanım Testleri açılacak. 2. sıradaki Check version info > LCM information (en altta); lgd, jdi, sharp

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
bekliyorum hocam birde lg panel mi ona bakın,

Ayarlar- Telefon Hakkında- Çekirdek Sürümüne 5 kere tıklayınca Donanım Testleri açılacak. 2. sıradaki Check version info > LCM information (en altta); lgd, jdi, sharp

Buna bakmıştım dostum jdi panel yazıyor

Oyla:
Üst Alt