Yardım Mi6 cihazım da hafızada bir dosya var silemiyorum

caglar104

Bosyaf
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çağlar
Cihazım
Mi6-Mi11-Mi14
Konular
80
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miuipro 20.5.21
Telefon Modeli
Mi6
Bootloader Kilidi
Açık
Mi6 cihazımda hafızada bi dosya var silemiyorum
Terminal emulatorle rm komutuyla denedim silmiyor..bazı uygulamalar denedım apkler silmiyor..twrpden denedım silmedi
Yardımcı olacak olabilecek varmı?

a.adalar

Süper Kahraman
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
18
Dosyanın adı, uzantısı ve boyutu nedir?

Oyla:

a.adalar

Süper Kahraman
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
18
Hocam daha önce başıma aynısı gelmişti ama dosyaçok çok uzun bir isimle oluşturulmuştu ve sistem bu kadar uzun ismi desteklemediği için silemiyordum. Hafızayı biçimlendirerek çözebilmiştim en sonunda. Sizinki daha farklı bir sorun gibi. Dosyanın sahipliğini değiştirip silmeyi deneyebilirsiniz. RootExplorer içinde change owner menüsü olması lazım onu 0 yani root yerine başka bir şey seçip deneyin.

Oyla:

caglar104

Bosyaf
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çağlar
Cihazım
Mi6-Mi11-Mi14
Konular
80
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam daha önce başıma aynısı gelmişti ama dosyaçok çok uzun bir isimle oluşturulmuştu ve sistem bu kadar uzun ismi desteklemediği için silemiyordum. Hafızayı biçimlendirerek çözebilmiştim en sonunda. Sizinki daha farklı bir sorun gibi. Dosyanın sahipliğini değiştirip silmeyi deneyebilirsiniz. RootExplorer içinde change owner menüsü olması lazım onu 0 yani root yerine başka bir şey seçip deneyin.
Herseyi denedım diyebilirim dosyaya müdahele edilmiyor.. Permissionlarla.oynatmıyor..hafızayıda sıfırlamak istemiyorum..adbden bile silmiyor dosyayı

Oyla:

a.adalar

Süper Kahraman
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
18
Herseyi denedım diyebilirim dosyaya müdahele edilmiyor.. Permissionlarla.oynatmıyor..hafızayıda sıfırlamak istemiyorum..adbden bile silmiyor dosyayı
Hocam twrp den dosyanın izinlerini değiştiremediniz mi? Twrp deyken sdcard bölümünü mount edin bilgisayara bağlayıp "adb rm -f /sdcard/tencent" komutuyla deneyin bir de. Bazı dosyalara android açıkken müdahele edilemiyor.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
104
Bu dosyayı silebileceğinizi sanmıyorum, ola ki sildiniz tekrar oluşacaktır. Miui sistemine entegre bir dosya. Aynı şekilde mi güvenlik uygulamasıyla da bağlantılı ki bu uygulama özel romlarda bile kaldırılmıyor.

Oyla:

caglar104

Bosyaf
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çağlar
Cihazım
Mi6-Mi11-Mi14
Konular
80
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam twrp den dosyanın izinlerini değiştiremediniz mi? Twrp deyken sdcard bölümünü mount edin bilgisayara bağlayıp "adb rm -f /sdcard/tencent" komutuyla deneyin bir de. Bazı dosyalara android açıkken müdahele edilemiyor.
Olumsuz yine
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu dosyayı silebileceğinizi sanmıyorum, ola ki sildiniz tekrar oluşacaktır. Miui sistemine entegre bir dosya. Aynı şekilde mi güvenlik uygulamasıyla da bağlantılı ki bu uygulama özel romlarda bile kaldırılmıyor.
Telefonu kır diyorsun yani:)

Ekli dosyalar

• IMG_20200813_133107.jpg
    IMG_20200813_133107.jpg
    1,9 MB · Görüntüleme: 19
Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
104
Olumsuz yine
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Telefonu kır diyorsun yani:)

Kırmaya gerek hocam ya bırakacaksın kendi haline yada aosp rom kullanabilirsiniz. Ancak benim anlamadığım bu normalde ana sistem klasöründe olması gereken bir dosya fakat sizde anladığım kadarıyla direk cihazın kişisel olan hafızasında duruyor.

Miui 11 de iken Xiaomi'nin bütün bloatware dosya ve uygulamalarını kaldırmak için baya kafa batlatmıştım ama bazı şeyleri dokunulmaz yapmışlar ve çoğunu silseniz bile her halükarda sisteme entegre olan bir şeyler var ve kaldırılamıyor. Gerçi aosp rom sürümlerinde de google'ın kalıntıları var.

Oyla:

caglar104

Bosyaf
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çağlar
Cihazım
Mi6-Mi11-Mi14
Konular
80
Kırmaya gerek hocam ya bırakacaksın kendi haline yada aosp rom kullanabilirsiniz. Ancak benim anlamadığım bu normalde ana sistem klasöründe olması gereken bir dosya fakat sizde anladığım kadarıyla direk cihazın kişisel olan hafızasında duruyor.

Miui 11 de iken Xiaomi'nin bütün bloatware dosya ve uygulamalarını kaldırmak için baya kafa batlatmıştım ama bazı şeyleri dokunulmaz yapmışlar ve çoğunu silseniz bile her halükarda sisteme entegre olan bir şeyler var ve kaldırılamıyor. Gerçi aosp rom sürümlerinde de google'ın kalıntıları var.
Malesef öyle dctp did dosyalarını silsend3 dedıgın gibi geri geliyor..ama iyi oldu bu evdeiz sıkılıoz bununla vaktim geçer :) illaki bir yöntemi var kendı kendıne geldiyse demekki silinen birsey:)

Oyla:
Üst Alt