İpucu Mi5s Twrp Yükleme/Root Aracı (Kolay Yöntem)

harunserefli

miui ayrıcalıktır:)
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi5s
Meslek
MODALİFE
Konular
38
fabrika ayarına dönüp tekrar mı kurayım romu? system den kasıt o mu?
Twrp girince gelişmiş temizlik seçeneği mevcut buradan dahili hafıza hariç işaretleyip silebilirsiniz

MI 5s Global Beta 9.1.17

canyilmaz6666

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Can
Cihazım
xiaomi mi5s
Konular
0
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle aracı ben yazmadım. en.miui.com modlarından feds64'e ait. Konunun en altında kaynak konu için gerekli bağlantıları ekleyeceğim. Aracı kendim denedim, sorunsuz ve son derece hızlı bir şekilde TWRP yüklemesini yaptım. Şimdi anlatıma geçelim

Ön Hazırlık:
  • Bootloader kilidi açılmış olmalı
  • USB DATA kablosu (cihazınızla beraber geleni kullanabilirsiniz)
  • Sürücü imza zorlaması devre dışı bırakılmış bir bilgisayar
  • USB Hata Ayıklama açık olmalı - Telefonunuzdaki ayarlar menüsüne girin. MIUI versiyonu üzerine 7 defa tıklayarak (artık siz de bir geliştiricisiniz mesajı belirinceye kadar) geliştirici seçeneklerini açın. Ayarlar/ek ayarlar altından USB hata ayiılamasini aktif edin.
  • En az %50 batarya seviyesi

Gerekli Dosyalar:
  • - İsteğe Bağlı

FLASHER TOOLKIT Mi 5s Kullanımı:

1. Öncelikle "Minimal ADB and Fastboot" dosyasını indirin ve bilgisayarınıza yükleyin. Daha sonra eğer root yetkisi almak istiyorsanız "BETA-SuperSUv2.78 SR5.zip" dosyasını indirin ve telefonunuzdaki "Download" klasörüne kopyalayın.

2. Telefonunuzu açık bir halde USB kablosu aracılığı ile bilgisayarınıza bağlayın. (Eğer daha önce bağlamadıysanız sürücülerin tamamen yüklenmesini bekleyin)

3. FLASHER TOOLKIT Mi 5s isimli dosyayı bilgisayarınızda klasöre çıkartın ve içinde yer alan "FLASHER TOOLKIT Capricorn.bat" dosyasını yönetici olarak çalıştırın.

4. Program açıldığında aşağıdaki gibi bir ekran sizi karşılayacak. Öncelikle TWRP yüklemesi için 1 yazıp enter'a basıyoruz. (ZCX TWRP 3.0.2-X for Mi5s yazan seçenek). Bu işlemler sırasında hep bir tuşa basarak ilerleyin yazacak ve telefonunuz arada kapanıp fastboot moda girecek. Daha sonra yeniden kanıp TWRP ile açılacak. Bu işlemler sırasında her bir tuşa basmadan önce bilgisayarınıza drdiver'ların doğru bir şekilde yüklenmesini beklemeniz gerekiyor aksi halde işlemler başarılı olmayacaktır. Yani arka arkaya tuşlara basmayın, sabırlı olsun driverların yüklenmesini bekleyin.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

5. Daha sonra yükleme işlemi bittiğinde TWRP Çince açılabilir. (Bende İngilizce açıldığı için bu işlemi yapmadım) Eğer Çince açılırsa aşağıdaki resimlerde gösterildiği gibi dili değiştirebilirsiniz.

6. OTA güncellemelerini almaya devam edebilmek ve bootloop sorunu yaşamamak için öncelikle aşağıdaki resimlerde gösterilen ayarları yapmanız gerekiyor.

Daha sonra aşağıda gösterildiği gibi tam bir rom dosyasının veya recovery.zip dosyasının sonraki güncellemenin sorunuz gelmesi ve yüklenmesi için yüklenmesi gerekiyor

7. Şimdi isterseniz telefonunuzda root yetkisi alabilirsiniz. Root yetkisi almak için daha önce indirip download klasörüne kopyaladığımız dosyayı yükleyeceğiz. TWRP içindeki advanced yolu altından SuperSU'ya tıklayın ve aşağıdaki barı sağa kaydırın. Cihazınız rootlanmıştır. (Dilerseniz klasik yöntem olan install/install zip yolu ile de root dosyasını göstererek yükleyebilirsiniz)

8. TWRP yükleme ve Root yetkisi alma işlemlerini başarıyla tamamladınız, geçmiş olsun :) Reboot/Sytem diyerek telefonunuzu açabilirsiniz.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

MERHABALAR Mİ5S CİHAZMIN DRİVERLARINI BİR TÜRLÜ KURAMADIM TARİF EDİLEN HER YÖNTEMİ DENEDİM TELEFONU PC GÖRMÜYOR ANCA RESİM ATMAK İÇİN GÖRÜYOR BU KADAR ZORMUDUR ÇIKAMADIM İÇİNDEN AYGIT YÖNETİCİSİNDEN CİHAZ SÜRÜCÜ KARŞISINDA ÜNLEM İŞARETİ VAR GÜNCELLE DİYORUM BULAMADI DİYOR TWRP ROOTYAPAMADIM SIRF BU YÜZDEN

Son düzenleme:

serhat.yldz

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Redmi Note 9S
Konular
315

MERHABALAR Mİ5S CİHAZMIN DRİVERLARINI BİR TÜRLÜ KURAMADIM TARİF EDİLEN HER YÖNTEMİ DENEDİM TELEFONU PC GÖRMÜYOR ANCA RESİM ATMAK İÇİN GÖRÜYOR BU KADAR ZORMUDUR ÇIKAMADIM İÇİNDEN AYGIT YÖNETİCİSİNDEN CİHAZ SÜRÜCÜ KARŞISINDA ÜNLEM İŞARETİ VAR GÜNCELLE DİYORUM BULAMADI DİYOR TWRP ROOTYAPAMADIM SIRF BU YÜZDEN
Merhaba Mi 5s driverlarını verdiğim linkten tekrar kurmayı deneyin.
Rehber - Xiaomi Tüm Cihazlar USB Sürücüleri • [Adb - Qualcomm] • [Windows Driver]

harunserefli

Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi5s
Meslek
MODALİFE
Konular
38
Serhat hocama ek olarak Pdanet indirip kurmanızı tavsiye ederim

MI 5s Global Beta 9.1.24

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Mi5s için masik rom kurulu, magisk rootlu.
floppy Kernel yüklesem şarjını daha iyileştirme şansı var mıdır.
Kernel atarsam , önce magiski mi kaldırmak lazım. harunserefli hocam bilginiz var mı?

harunserefli

Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi5s
Meslek
MODALİFE
Konular
38
Mi5s için masik rom kurulu, magisk rootlu.
floppy Kernel yüklesem şarjını daha iyileştirme şansı var mıdır.
Kernel atarsam , önce magiski mi kaldırmak lazım. harunserefli hocam bilginiz var mı?
Flopy kerneli miui tabanlı romlarda hiç kullanmadım. Kurmak için magisk kaldırmana gerek yok. Kurmadan önce sistem yedeğini almanı tavsiye ederim

MI 5s Global Beta 9.1.24

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Miui tabanlı da sizin tavsiye edeceğiniz kernel ne olur acaba?

Hatta aosp için de bir kernel tavsiye ederseniz, rr rom atmayı da düşünüyorum. Artık hangisi Optimum batarya olucaksa , onunla devam ederim.

harunserefli

Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi5s
Meslek
MODALİFE
Konular
38
Miui tabanlı da sizin tavsiye edeceğiniz kernel ne olur acaba?

Hatta aosp için de bir kernel tavsiye ederseniz, rr rom atmayı da düşünüyorum. Artık hangisi Optimum batarya olucaksa , onunla devam ederim.
Aosp romlar için kernel x projesi mevcut sanırım flopy kernel tabanlı biraz daha geliştirilmiş bir proje. AOSPExtended ve pixel romlarda da bu kerneli kullanıyor du yapımcı

MI 5s Global Beta 9.1.24

canyilmaz6666

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Can
Cihazım
xiaomi mi5s
Konular
0
Üst Alt