İpucu Mi5s Twrp Yükleme/Root Aracı (Kolay Yöntem)

mali635mali

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
beratbaba
Cihazım
mi 5s
Konular
1
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle aracı ben yazmadım. en.miui.com modlarından feds64'e ait. Konunun en altında kaynak konu için gerekli bağlantıları ekleyeceğim. Aracı kendim denedim, sorunsuz ve son derece hızlı bir şekilde TWRP yüklemesini yaptım. Şimdi anlatıma geçelim

Ön Hazırlık:
  • Bootloader kilidi açılmış olmalı
  • USB DATA kablosu (cihazınızla beraber geleni kullanabilirsiniz)
  • Sürücü imza zorlaması devre dışı bırakılmış bir bilgisayar
  • USB Hata Ayıklama açık olmalı - Telefonunuzdaki ayarlar menüsüne girin. MIUI versiyonu üzerine 7 defa tıklayarak (artık siz de bir geliştiricisiniz mesajı belirinceye kadar) geliştirici seçeneklerini açın. Ayarlar/ek ayarlar altından USB hata ayiılamasini aktif edin.
  • En az %50 batarya seviyesi

Gerekli Dosyalar:
  • - İsteğe Bağlı

FLASHER TOOLKIT Mi 5s Kullanımı:

1. Öncelikle "Minimal ADB and Fastboot" dosyasını indirin ve bilgisayarınıza yükleyin. Daha sonra eğer root yetkisi almak istiyorsanız "BETA-SuperSUv2.78 SR5.zip" dosyasını indirin ve telefonunuzdaki "Download" klasörüne kopyalayın.

2. Telefonunuzu açık bir halde USB kablosu aracılığı ile bilgisayarınıza bağlayın. (Eğer daha önce bağlamadıysanız sürücülerin tamamen yüklenmesini bekleyin)

3. FLASHER TOOLKIT Mi 5s isimli dosyayı bilgisayarınızda klasöre çıkartın ve içinde yer alan "FLASHER TOOLKIT Capricorn.bat" dosyasını yönetici olarak çalıştırın.

4. Program açıldığında aşağıdaki gibi bir ekran sizi karşılayacak. Öncelikle TWRP yüklemesi için 1 yazıp enter'a basıyoruz. (ZCX TWRP 3.0.2-X for Mi5s yazan seçenek). Bu işlemler sırasında hep bir tuşa basarak ilerleyin yazacak ve telefonunuz arada kapanıp fastboot moda girecek. Daha sonra yeniden kanıp TWRP ile açılacak. Bu işlemler sırasında her bir tuşa basmadan önce bilgisayarınıza drdiver'ların doğru bir şekilde yüklenmesini beklemeniz gerekiyor aksi halde işlemler başarılı olmayacaktır. Yani arka arkaya tuşlara basmayın, sabırlı olsun driverların yüklenmesini bekleyin.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

5.
Daha sonra yükleme işlemi bittiğinde TWRP Çince açılabilir. (Bende İngilizce açıldığı için bu işlemi yapmadım) Eğer Çince açılırsa aşağıdaki resimlerde gösterildiği gibi dili değiştirebilirsiniz.

6. OTA güncellemelerini almaya devam edebilmek ve bootloop sorunu yaşamamak için öncelikle aşağıdaki resimlerde gösterilen ayarları yapmanız gerekiyor.

Daha sonra aşağıda gösterildiği gibi tam bir rom dosyasının veya recovery.zip dosyasının sonraki güncellemenin sorunuz gelmesi ve yüklenmesi için yüklenmesi gerekiyor

7.
Şimdi isterseniz telefonunuzda root yetkisi alabilirsiniz. Root yetkisi almak için daha önce indirip download klasörüne kopyaladığımız dosyayı yükleyeceğiz. TWRP içindeki advanced yolu altından SuperSU'ya tıklayın ve aşağıdaki barı sağa kaydırın. Cihazınız rootlanmıştır. (Dilerseniz klasik yöntem olan install/install zip yolu ile de root dosyasını göstererek yükleyebilirsiniz)

8.
TWRP yükleme ve Root yetkisi alma işlemlerini başarıyla tamamladınız, geçmiş olsun :) Reboot/Sytem diyerek telefonunuzu açabilirsiniz.

root lınkı acılmıyor
[doublepost=1528598272,1528596493][/doublepost]
root lınkı acılmıyor
halletım saolun
[doublepost=1529182137][/doublepost]img dosyası telefona indi fakat telefon twrp ıle baslamıyor (fastboot menusunde)
[doublepost=1530404632][/doublepost]fastboot ekranında 1 tıkladıktan sonra device not connect yet diyor ne yapabilirim
[doublepost=1530606545][/doublepost]yardıma ihtiyacım var telefonum root tan sonra ikinci simi algılamıyor

Azad21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Azad
Cihazım
Mi8lite
Meslek
Eczacı
Konular
12
Mi Flash ile orijinal rom yükleyebilirsiniz hocam.
Hocam benim cihazda da problem var stock recovery e dönüp garantiye yollayacam, mı flash üzerinden nasıl yapabilirim, Twrp den stock recovery yulemeye calistim ama olmadı ?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam benim cihazda da problem var stock recovery e dönüp garantiye yollayacam, mı flash üzerinden nasıl yapabilirim, Twrp den stock recovery yulemeye calistim ama olmadı ?

Eğer cihazınız delta garantili ise stock recovery yüklemenize gerek yok hocam. Ama mutlaka dönmek istiyorum diyorsanız alıntıladığınız mesajda da belirttiğim üzere Mi Flash ile orijinal rom yükleyebilirsiniz.

Azad21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Azad
Cihazım
Mi8lite
Meslek
Eczacı
Konular
12
Eğer cihazınız delta garantili ise stock recovery yüklemenize gerek yok hocam. Ama mutlaka dönmek istiyorum diyorsanız alıntıladığınız mesajda da belirttiğim üzere Mi Flash ile orijinal rom yükleyebilirsiniz.

Delta garantili ama ne olur ne olmaz diye yükleyim dedim

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Haklısınız Hocam ancak teknik bilgiden anlayan biri çıkmadığı için durumu anlatamıyorum
Etiketlediğim kullanıcı ile görüşebilirsiniz hocam. Uğur Bey'in teknik bilgisi oldukça iyidir :)

Delta Servis

Kurumsal Üye
Kurumsal Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Delta Servis
Cihazım
Xiaomi
Konular
2
Haklısınız Hocam ancak teknik bilgiden anlayan biri çıkmadığı için durumu anlatamıyorum

Merhaba

Telefonunuzu benim dikkatime yollayabilirsiniz.Herhangi bir yazılım yüklemenize gerek yok.Özel mesajdan imei numarasını paylaşırsanız sisteme girişini yapayım geldiğinde tekrar görüşelim.

Teşekkürler.

Azad21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Azad
Cihazım
Mi8lite
Meslek
Eczacı
Konular
12
Merhaba

Telefonunuzu benim dikkatime yollayabilirsiniz.Herhangi bir yazılım yüklemenize gerek yok.Özel mesajdan imei numarasını paylaşırsanız sisteme girişini yapayım geldiğinde tekrar görüşelim.

Teşekkürler.

Çok teşekkür ederim Hocam, sagolun

mali635mali

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
beratbaba
Cihazım
mi 5s
Konular
1
twrp içinden factory reset yaptım fakat hala sim2 yok. Bunun dışında farkettim ki döndürme özelliği, yakınlık sensörü de çalışmıyor. Bunun dışında başka ne tür problemleri var bilmiyorum. Tavsiye edebileceğiniz farklı bir şey var mı ?
HOME tuşuyla cihaz açılıyormu aynı sorunlar bendede var hard reset yapsam dahi kurtulamadım donanımsalmı acaba

Üst Alt