- Adım
- Tayfun
- Cihazım
- LG G2
- Konular
- 23
hocam kamera vs önemli zaten, kamera arasında ne kadar fark vardır?
Kamera donanımları tamamen farklı. Birisi diğerinin biraz geliştirilmişi değil. İkisinin de artıları eksileri farklı farklı.
Mi5'in otomatik modda gece çekimleri biraz sıkıntılı, zira OIS'i kullanarak pozlama süresini arttırmıyor. OIS'e rağmen çok iyi sonuç vermiyor, zira sanki yokmuş gibi çekim yapıyor. Manuel modda pozlama süresi 1/4 saniyeye kadar çıkarılırsa daha fazla ışık aldığından otomatik moddan daha iyi sonuç veriyor. Hatta hareketli objeler çekilmiyorsa gündüz de iyi sonuç verebilir.
Mi5s'i şahsen deneme fırsatım olmadı. Kağıt üstünde büyük pikseller olması Mi5'e göre az ışıklı ortamlarda bir avantaj sağlar, tabi diğer yandan aynı ortamlarda OIS olmaması dezavantajı. Bir de video çekimlerinde avantajı büyük piksellerin avantajı görülebilir. Stabilizasyonu yok. OIS olmadığı gibi EIS de yok.
Fiyatlarına göre kameraları gayet iyi, yalnız ikisinin kamerası da donanımının tam hakkını veremiyor gibi. Örneğin Google Pixel'de Mi5s ile hemen hemen aynı kamera donanımı var, ama Pixel kamera yazılımıyla şu anda en iyilerden birisi sayılıyor. MIUI 9 güncellemesi ile kamera yazılımının iyileştirileceğini okumuştum bir yerde.