Mi5s Almalı Mıyım?

• Konbuyu başlatan erktnc
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 26
  • Görüntüleme 4K

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
hocam kamera vs önemli zaten, kamera arasında ne kadar fark vardır?

Kamera donanımları tamamen farklı. Birisi diğerinin biraz geliştirilmişi değil. İkisinin de artıları eksileri farklı farklı.

Mi5'in otomatik modda gece çekimleri biraz sıkıntılı, zira OIS'i kullanarak pozlama süresini arttırmıyor. OIS'e rağmen çok iyi sonuç vermiyor, zira sanki yokmuş gibi çekim yapıyor. Manuel modda pozlama süresi 1/4 saniyeye kadar çıkarılırsa daha fazla ışık aldığından otomatik moddan daha iyi sonuç veriyor. Hatta hareketli objeler çekilmiyorsa gündüz de iyi sonuç verebilir.

Mi5s'i şahsen deneme fırsatım olmadı. Kağıt üstünde büyük pikseller olması Mi5'e göre az ışıklı ortamlarda bir avantaj sağlar, tabi diğer yandan aynı ortamlarda OIS olmaması dezavantajı. Bir de video çekimlerinde avantajı büyük piksellerin avantajı görülebilir. Stabilizasyonu yok. OIS olmadığı gibi EIS de yok.

Fiyatlarına göre kameraları gayet iyi, yalnız ikisinin kamerası da donanımının tam hakkını veremiyor gibi. Örneğin Google Pixel'de Mi5s ile hemen hemen aynı kamera donanımı var, ama Pixel kamera yazılımıyla şu anda en iyilerden birisi sayılıyor. MIUI 9 güncellemesi ile kamera yazılımının iyileştirileceğini okumuştum bir yerde.

d_a_yavuz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Durmuş Ali
Cihazım
Mi5
Konular
1
Kamera donanımları tamamen farklı. Birisi diğerinin biraz geliştirilmişi değil. İkisinin de artıları eksileri farklı farklı.

Mi5'in otomatik modda gece çekimleri biraz sıkıntılı, zira OIS'i kullanarak pozlama süresini arttırmıyor. OIS'e rağmen çok iyi sonuç vermiyor, zira sanki yokmuş gibi çekim yapıyor. Manuel modda pozlama süresi 1/4 saniyeye kadar çıkarılırsa daha fazla ışık aldığından otomatik moddan daha iyi sonuç veriyor. Hatta hareketli objeler çekilmiyorsa gündüz de iyi sonuç verebilir.

Mi5s'i şahsen deneme fırsatım olmadı. Kağıt üstünde büyük pikseller olması Mi5'e göre az ışıklı ortamlarda bir avantaj sağlar, tabi diğer yandan aynı ortamlarda OIS olmaması dezavantajı. Bir de video çekimlerinde avantajı büyük piksellerin avantajı görülebilir. Stabilizasyonu yok. OIS olmadığı gibi EIS de yok.

Fiyatlarına göre kameraları gayet iyi, yalnız ikisinin kamerası da donanımının tam hakkını veremiyor gibi. Örneğin Google Pixel'de Mi5s ile hemen hemen aynı kamera donanımı var, ama Pixel kamera yazılımıyla şu anda en iyilerden birisi sayılıyor. MIUI 9 güncellemesi ile kamera yazılımının iyileştirileceğini okumuştum bir yerde.
Merhaba Mi 5s de EİS yok demişsiniz. OİS yerine EİS kullanılmış diye okudum birçok yerde hatta karşılaştırma videoları var. Kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum EİS yokmu şimdi Mi 5s de?

erktnc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
erkan
Cihazım
iphone5
Konular
1

peki diğer özellikler bakımından değer mi mi5s almaya? Yani ne bileyim daha dayanıklıdır daha stabildir daha uzun süre götürebilir diyor musunuz? Mi5s bana Mi5 in veremediği neleri verebilir?

con_radinho

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hasan
Cihazım
mi5s
Meslek
Mühendis
Konular
4
bu fiyatlara tabi almalısın.eis var 5s de.

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Merhaba Mi 5s de EİS yok demişsiniz. OİS yerine EİS kullanılmış diye okudum birçok yerde hatta karşılaştırma videoları var. Kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum EİS yokmu şimdi Mi 5s de?

Mi5s'in resmi sayfasında var olduğuna dair bir bilgi yok.

Örneğin Mi Note 2'nin sayfasında EIS olduğu bilgisi var. Aşağıdaki linki aşağı kaydırırsanız latin harfleriyle EIS yazdığını göreceksiniz.

Aşağıda ikisi ile birden video çekilerek kıyaslama yapılan bir video var. Çekimi yapan adam Mi5s'in sadece 1080p video çekerken EIS kullanabildiğini söylüyor.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

peki diğer özellikler bakımından değer mi mi5s almaya? Yani ne bileyim daha dayanıklıdır daha stabildir daha uzun süre götürebilir diyor musunuz? Mi5s bana Mi5 in veremediği neleri verebilir?

Mi5s'i deneme şansım olmadı. Mi5'in tek handikapı kırılgan yapısı bana göre. Mi5s biraz daha gelişmiş, ama fiziksel yapıları hariç farklar gözardı edilebilir.

Herkesin bütçesine göre, zevkine göre ve kullanım alışkanlıklara göre kendisi vermesi gereken bir karar bu.

Aradaki fiyat farkı sizin için sıkıntı yaratmıyorsa Mi5s alın. Biraz daha güçlü bir donanımı var. Parmak izi tarayıcısı daha kullanışlı gibi, aynı zamanda estetik açıdan daha güzel gibi. Kamerası birazcık daha iyi gibi.

Mi5 almakla pek bir şey kaybetmiş olmazsınız, ama biraz sakarsanız ya da işiniz gereği kazalar olabiliyorsa onu tercih etmeden önce iyi düşünün.

endera

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
Redmi Note4G
Konular
12
peki 1450tl ye mi 5s siyah alınır mı ?

Serkanklc1

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Serkan
Cihazım
Xiaomi mi 5s
Konular
0
Kameramda dalgalanmalar oluyor neden acaba bilen var mi?

Üst Alt