- Adım
- Emre
- Cihazım
- Xiaomi 13
- Konular
- 427
Hocam selamlar ois in ne olduğunu herhalde internet ortamında onlarca anlatan uzman vardır o uzmanları da izlemişimdir. ️
OIS titreşim engelleme diyorsun, foto çekerken elini sallmiyorsundur bundan dolayı fark olmaz diyorsun
Elimde telefonu herhalde sallamam ama sonuçta sabit bir yere koyup foto çekmiyorsun çok azda olsa elde titreme olur ois in avantajı da burda ortaya çıkar.
Foto çekerken herzaman için robot gibi durup hiç kıpırdamadan foto çekmiyoruz herhalde dimi?
OIS video için avantaj ama fotoğrafta da avantajı var ois in fotoğrafta avantajı yok diyemezsin.
S7 edge 12 mp aynı testi yaptım mı 5 ile fotoğrafı yakinlastirdigimda yazılarda hemen hemem aynı netliği aldım.
S7 edge ois var ama 12 mp,
Mi 5 ois var 16 mp ama mp farkı çıkmıyor.
Fotoyu yakinlastirmak keyiftir niye yakinlastiriyorsun diyebilir misin ️
Mi 5s de eis olduğundan emin misin
Gsmarenada mi 5s de eis yazmıyor ama aynı Sensörü kullanan Google pixelde eis yazıyor
Saygılar
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam Mi5s'te EIS olduğundan eminim. GSM Arena'da yer alan bilgiler bu örnekte de görüldüğü üzere her zaman için doğru olmayabiliyor. Öncelikle terimleri açıklığa kavuşturalım ondan sonra yorumumu yapayım Basit tanımlarla OIS kamera lensinin yerçekimi ile mekanik olarak sabit durması anlamına geliyor. EIS ise cihaz içerisinde yer alan gyro ve benzeri sensörler tarafından alınan bilgilerin yazılım ile işlenmesi sonucunda görüntünün sabitlenmesi... Dolayısıyla EIS'te cihazın işlem gücü de önemli iken (ki Mi5s'in bu konuda her hangi bir sıkıntısı yok) OIS'te donanımın çok da etkili olduğunu söylemek mümkün değil. OIS'in fotoğrafa etkisi var mı? Elbette var, biraz önce de yazmıştım eğer hareketli iken fotoğraf çekmek istiyorsanız OIS büyük artıdır. Ya da fotoğraf çekimlerinde telefonunuzu sabit tutamıyorsanız yine OIS artı olarak değerlendirilmeli.
Fotoğraf kalitesine geldiğimizde ise; anladığım kadarıyla bütün yazıp anlatmaya çalıştıklarımdan sonra da Mi5'in artısının OIS olduğunu ve size göre daha kaliteli fotoğraflar çekmesinin nedeninin sarsıntıları engellemesi olduğundan eminsiniz. En başta yazdığım şeyi tekrar edeceğim "Mi5'ten daha memnundum, ihtiyaçlarıma daha fazla cevap veriyor derseniz anlarım ama Mi5'in kamerası daha iyi demek pek olmamış bence." Eğer ki sizin eliniz titriyor ve bu nedenle net fotoğraf çekemiyorsanız bu telefonunuzun suçu değil ki. Bu telefonunuzun kamerasını kötü yapmaz. Mi5 kamerası sizin fotoğraf çekerken yaşadığınız sorununuzu çözmenize yardımcı oluyor ise evet sizin için daha faydalı, ihtiyaçlarınıza daha fazla hitap ediyor olabilir ve bu Mi5 kamerasını sizin için daha iyi yapıyor olabilir ancak benim burada yapmaya çalıştığım şey kişisel gözlemlerin de ötesinde gözlemlenip, elle tutulur verilere dayanarak daha iyi olanı bulabilmek.
Şöyle anlatmaya çalışayım görme engelli biri için tuşlu telefon her hangi bir akıllı telefondan çok daha iyidir çünkü çok daha kullanışlıdır. Ancak bu durum kullandığı tuşlu telefonu diğer akıllı telefondan daha iyi yapmaz. Sizin durumunuz da aynı... Sizin ihtiyacınız eğer ki OIS ise evet sizin için iyidir ama bu durumunuz o kamerayı bizler için daha iyi yapmayacaktır...