Mi5 vs Mi5s

spartacus01

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
spartacus
Cihazım
Note 2
Konular
3
Arkadaşlar 1500 tl civarında bütçem var. Mi5s çok pahalı olduğu için mi5 almayı düşünüyordum ama anlamadığım bir şekilde fiyatları seri bir şekilde düştü. İkisini de alabilecek duruma geldim birden. Siz kullananlar tecrübeliler olarak hangisini tavsiye edersiniz? Sağolun şimdiden.

Gsmk05

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mahsuni
Cihazım
Mi5
Konular
31
Mi 5 ten mi 5 s ye geçtim mi 5 kamera daha iyi özelikle foto çekip yakinlastirdiginda mi 5 çok daha iyi çünkü OIS var

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Mi 5 ten mi 5 s ye geçtim mi 5 kamera daha iyi özelikle foto çekip yakinlastirdiginda mi 5 çok daha iyi çünkü OIS var

Hocam bir Mi5s kullanıcısı olarak elinizdeki telefonun Sony IMX378 Exmor RS kullandığını ve bu sensörün pek çok otorite tarafından dünyanın en iyi mobil kamera sensörü olarak kabul edildiğinin farkındasınız değil mi? :) Yine de Mi5'ten daha memnundum, ihtiyaçlarıma daha fazla cevap veriyor derseniz anlarım ama Mi5'in kamerası daha iyi demek pek olmamış bence. Teşbihte hata olmaz, sanki biraz şöyle olmuş... Elimizde bir tane Ferrari, bir tane de Clio var. Clio daha iyi çünkü daha az yakıyor demek gibi bir şey oldu.

OIS olmamasının nedeni ise bu sensör boyutu ile optik görüntü sabitlemenin günümüz teknolojisi ile kullanılamaması.

Gsmk05

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mahsuni
Cihazım
Mi5
Konular
31
Selamlar
Öncelikle teşbihte hata olmaz ama verdiğiniz örnek doğru değil çünkü modeller arasında Ferrari ve clio kadar bi fark yok ve zaten özelikleri çok yakın.
Sensörü biliyorum Google pixelde kullanıyor tüm testlerini izledim
Mi 5 kullandım ve arkadaşıma verdim 5s yi aldım memnunum ama kameraları arasında onlarca karşılaştırma yaptım zoom yapmadan fazla bi fark yok ama yakinlastirdiginda özelikle yazılar mi 5s te bulanık çıkıyor ama mi 5 te daha iyi çıkıyor ve ayrıntılarda daha iyi
Bu söylediğim onca örneklerle kesindir isteyen dediğimin gibi deneyebilir.
Saygılar

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Selamlar
Öncelikle teşbihte hata olmaz ama verdiğiniz örnek doğru değil çünkü modeller arasında Ferrari ve clio kadar bi fark yok ve zaten özelikleri çok yakın.
Sensörü biliyorum Google pixelde kullanıyor tüm testlerini izledim
Mi 5 kullandım ve arkadaşıma verdim 5s yi aldım memnunum ama kameraları arasında onlarca karşılaştırma yaptım zoom yapmadan fazla bi fark yok ama yakinlastirdiginda özelikle yazılar mi 5s te bulanık çıkıyor ama mi 5 te daha iyi çıkıyor ve ayrıntılarda daha iyi
Bu söylediğim onca örneklerle kesindir isteyen dediğimin gibi deneyebilir.
Saygılar

Sizin bahsettiğiniz olay fotoğraf çözünürlüğü ile ilgilidir hocam. Mi5 kamerası 16MP dolayısıyla daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekecektir. Pek çok MTK işlemcili cihazda daha yüksek MP kamera bulunuyor. Onlarla fotoğraf çekip yakınlaştırdığınızda da aynı durumla karşılaşırsınız ancak kameraların kalitesini belirleyen en önemli faktör kaç megapiksel olduğu değil kullandığı lenstir. Mi5s'te kullanılan sensörün lens açıklığı çok daha iyi. Asında gündüz çekimleri ile değil de her iki cihazla da gece karanlık bir ortamda çekim yaparak karşılaştırma imkanınız varsa siz de anlatmak istediğim şeyi çok net anlayacaksınız :) Her ne kadar test ortamında olsa da gsmarena üzerinde yer alan fotoğraf karşılaştırma aracı da bir nebze yardımcı olabilir. Özellikle düşük ışık karşılaştırmasına göz atmanızı isterim.

Gsmk05

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mahsuni
Cihazım
Mi5
Konular
31
Hocam selamlar videoları izledim farklı videolarda izlemiştim ama
Cihazlar elimde zaten testi kendim yapıyorum karanlık ortam veya düşük ışık vs bundan bahsetmiyorum
Fotograflari yakinlastirmadan baktığında daha iyi olabilir ama benim bahsettiğim OIS le alakalı yüksek mp değil.
OIS özelliği olan telefonlarda fotoğrafi yakınlaştırıp ayrıntılara baktığında daha iyi görüntü alıyorsun bu durum OIS den kaynaklı.
Mi5 ve mi 5s te aynı açıdan aynı fotoğraflari çektim hemde onlarca aynı şekilde foto çektim
İki fotoğrafıda yakinlastirdigimda yazılar ve ayrıntılar mi 5 te daha iyi çıkıyor . Ben sadece bu durumu söylüyorum. Bunun nedenini çok iyi bilmem ama bu gerçekliktir İsteyen deneyebilir
Saygılar

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam selamlar videoları izledim farklı videolarda izlemiştim ama
Cihazlar elimde zaten testi kendim yapıyorum karanlık ortam veya düşük ışık vs bundan bahsetmiyorum
Fotograflari yakinlastirmadan baktığında daha iyi olabilir ama benim bahsettiğim OIS le alakalı yüksek mp değil.
OIS özelliği olan telefonlarda fotoğrafi yakınlaştırıp ayrıntılara baktığında daha iyi görüntü alıyorsun bu durum OIS den kaynaklı.
Mi5 ve mi 5s te aynı açıdan aynı fotoğraflari çektim hemde onlarca aynı şekilde foto çektim
İki fotoğrafıda yakinlastirdigimda yazılar ve ayrıntılar mi 5 te daha iyi çıkıyor . Ben sadece bu durumu söylüyorum. Bunun nedenini çok iyi bilmem ama bu gerçekliktir İsteyen deneyebilir
Saygılar

Hocam "fotoğrafi yakınlaştırıp ayrıntılara baktığında daha iyi görüntü alıyorsun " cümleniz tam olarak yüksek megapikseli anlatıyor. Bu fotoğrafın daha yüksek çözünürlüklü olmasından kaynaklanıyor. Eğer ki çektiğiniz fotoğraf ile bir binanın duvarını kaplamayacaksanız o kadar yakınlaştırmak da pek anlam ifade etmiyor.

OIS sarsıntıları engellemek için kullanılan bir sistem. Eminim ki fotoğraf testi yaparken telefonu elinize alıp sallamıyorsunuzdur dolayısıyla bahsettiğiniz durumun OIS ile alakası yok. OIS aslında aşağıdaki video gibi bir şey. Hareketli fotoğraf çekerken elbette ki avantajı var. Örneğin yürürken fotoğraf çekecekseniz OIS ile çok daha iyi sonuçlar alacaksınızdır. Mi5s OIS yerine EIS kullanıyor ancak EIS sadece video çekimlerinde devreye giriyor.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Gsmk05

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mahsuni
Cihazım
Mi5
Konular
31
Hocam selamlar ois in ne olduğunu herhalde internet ortamında onlarca anlatan uzman vardır o uzmanları da izlemişimdir.
OIS titreşim engelleme diyorsun, foto çekerken elini sallmiyorsundur bundan dolayı fark olmaz diyorsun
Elimde telefonu herhalde sallamam ama sonuçta sabit bir yere koyup foto çekmiyorsun çok azda olsa elde titreme olur ois in avantajı da burda ortaya çıkar.
Foto çekerken herzaman için robot gibi durup hiç kıpırdamadan foto çekmiyoruz herhalde dimi?
OIS video için avantaj ama fotoğrafta da avantajı var ois in fotoğrafta avantajı yok diyemezsin.
S7 edge 12 mp aynı testi yaptım mı 5 ile fotoğrafı yakinlastirdigimda yazılarda hemen hemem aynı netliği aldım.
S7 edge ois var ama 12 mp,
Mi 5 ois var 16 mp ama mp farkı çıkmıyor.
Fotoyu yakinlastirmak keyiftir niye yakinlastiriyorsun diyebilir misin
Mi 5s de eis olduğundan emin misin
Gsmarenada mi 5s de eis yazmıyor ama aynı Sensörü kullanan Google pixelde eis yazıyor
Saygılar

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
mi5s de hybrit focus var bunun icinde eis de olabilir oisde ama ois bu cihazda yoktur. hybrit focus tek basina oisden daha iyi foto cekerken dikkat edilirse cok daha net fotolar cekebilirsiniz simdi siz ois olan telefon kullanmaya alisip bir anda olmayan telefona gecince boyle bir.farkin olmasi cok cok dogal bu tamamen sizin kullanim aliskanliginizla alakali.

Üst Alt