Yardım Mi5 Root Çıkmazı..

furkanbuyur

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Can
Cihazım
Mi5
Konular
4
Öncelikle herkese merhaba. Foruma yeni üye oldum. Bir çok konuyu takip etmeme rağmen sonuca ulaşamadığım için konu açıyorum. Şöyle ki rootsuz MI5 kullanıcısıyım ve Miui 8.1.2.0 Kararlı sürüm yüklü. Root talebinde bulunarak unlock denemem başarısız oldu. Sanıyorum ki global roma atılamıyor. Developer rom yüklü olması gerekiyormuş diye bir de rom yüklemeye çalıştım fakat edl moduna hiç bir şekilde geçiremedim. Edl kablosu yaptım, komut verdim fayda yok. Bu da sanıyorum ki Global romdan kaynaklanıyor. Şimdi ben bu cihaza root yetkisi veremezsem satmayı düşünüyorum. Yardımcı olabilecek biri varsa çok makbule geçer.

furkanbuyur

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Can
Cihazım
Mi5
Konular
4
hallettim ben kardeşim sonunda teşekkürler. sen ne yaptın halledebildinmi ?
Hallettim şükür o konuyu daha önce görseydim işim çok kolay olurdu gözümden kaçmış. Herkese hayırlı geceler. Yardımcı olmaya çalışanlara çok teşekkür ederim.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Bu cevabım yetkilileri pek memnun etmeyecektir ama ben yine de bu cevabı vereceğim.

Öncelikle forumda paylaşılan "Root yapımı, EDL mod, Rom kurulumu, TWRP kurulumu, şu, bu yapılması gereken olsa da cihazlar tabiri caizse tedaviye yanıt vermiyor. Bu olunca da yetkililer/üyeler hemen ücretli destek verdiklerini söylüyorlar. Ücretli desteğe lafım yoktur. Lakin o konuyu sen açmışsın demişsin bunu böyle yapacaksın, böyle olacak. Olmayınca diyorsun hocam bu böyle oldu neden oldu bilgi verir misin gibisinden cevaplar verildiğinde ise ücretli destek için bilmem nereden bilmem neye ulaş. Şahsen ben mod., aktif kullanıcı olsam bu forumda açtığım konunun arkasında durur, alınan hataları araştırır çözüm bulmaya çalışırım. Bu mevzu derin hacılar, konuşulur konuşulur da "İmzamdaki linklerden ücretli destek alabilirsiniz" diyor, iyi geceler diliyorum :).

Mesajınızı okuduktan sonra uzun uzun açıklama yazacaktım ki son mesajı da okuyayım dedim...İyi ki demişim boş yere zaman kaybetmemiş olduk :)

https://forum.miuiturkiye.net/konu/mi5-root-cikmazi.11356/page-2#post-112758

Oyla:

canalbatraoz

Para'dır her şey bu dünyada.
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Friedirich
Cihazım
Mi 10
Konular
1
Daha önce pek çok kez bunun hakkında yazdık çizdik, her seferinde sakince yanıtlar verdik ama anlamak istemeyen veya işim görülsün cebimden beş kuruş çıkmasın diyenler var.

Öncelikle bu başlık içerisinde ücretli destek vereyim diyen kimse olmamış, siz buraya nereden geldiniz? Hangi forum yöneticimiz sorularınıza cevap vermedi de ücretli destek alın dedi size? Açtığı konunun arkasında durmayan kim? Başta bu sorulara cevaplar yazın ki yaptığınız vurgu yerine gitsin!

Forumdaki bütün rehberler pek çok kere denenmiştir. Çalışmayan birşeyi paylaşmayız. Benim bilgim ile sizin bilginiz aynı değil, sizin yapamadığınız birşey için o konu sorunlu, işe yaramıyor, çalışmıyor, tedaviye yanıt vermiyor, vs demeniz abes. O konunun altındaki mesajları okuyun yapanlar nasıl yapıyor? Herkes açtığı konunun arkasında duruyor, biz buradan maaş almıyoruz, 2784 mesaj yazmışım, profilimden bakabilirsiniz içeriklerine.. Sizlere yardım etmek için buradayız. Konusunun arkasında durmayan varsa buyurun onu da yazın. Bir sorununuz varsa özelden veya herkese açık alandan yazın çözüme kavuşturalım, yoksa sırf yazmak için mesajlar yazmayın, sizler için uğraşan insanlara ağır ithamlarda bulunmayın. İyi geceler dilerim.
2784 mesajınız olduğuna göre neredeyse forumdaki tüm konuları takip ediyorsunuz demek. Fakat gözünüzden kaçırdığınız konular var. Çalışmayan yöntemi paylaşmıyoruz demişsiniz ben size paylaştığınız çözümler işe yaramadı demedim, bazı cihazlarda bu method işe yaramıyor dedim. Bunun sebebini de 8.2 geldiğinde detaylıca araştıracağım. Buradan ekmek yenmez diye bir şey yok, fakat her fırsatta para diyen kişiler olduğu müddetçe üye kaybı olur. Evet sizin bilginizle benimki aynı değil, siz fazla ben az, ben fazla siz az biliyor olabilirsiniz. Bu konu da ücretli destek alın diyen birinin olduğunu söylemedim ama yerinin geldiğini düşünüp her fırsatta ücretli destek veren kişilerin olduğunu söyledim. Bu konuyu da ister özel ister herkese açık biçimde konuşabiliriz, hiç sorun değil.

Oyla:

canalbatraoz

Para'dır her şey bu dünyada.
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Friedirich
Cihazım
Mi 10
Konular
1
Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Üye düşüncesi, bildirisi sizin neyinize ki değil mi? :)

Hocam Xiaomi cihazlar aslında hiç de karışık değildir... Her hangi bir sorunda her şey kötü gitti ve cihaz açılmıyor. Tedavi hep aynıdır EDL moda alıp fastboot ile rom kurulur. Bu işlem yapılırken de cihazdaki tüm veriler silinir. EDL moda nasıl alınır, fastboot ile rom nasıl atılır veriler nasıl kurtarılır vs. onlarca açıklamalı, resimli, videolu rehber var. Herkese açık bir şekilde bu rehberler paylaşılıyor. Çok net... Bu rehberleri okuyup da sorununu çözemeyen olamaz. Eğer ki üyemiz sorununu çözemediyse okumamıştır. Biraz önce size link vermemin nedeni de buydu ama siz de okumadan yorum yazmışsınız. Furkan Buyur hocam ilk mesajında bir çok konuyu takip etmesine rağmen sorunu çözemediğini söylemiş ancak görmediği başka bir konu varmış. Görmemiş olduğu bu konudaki anlatımla sorunu çözmüş. Dilerseniz aynı şekilde yazılan ve aynı şekilde sonuca ulaşan yüzlerce konu bulalım...

Sizin mesajınızdan alıntı yapayım... "Root yapımı, EDL mod, Rom kurulumu, TWRP kurulumu, şu, bu yapılması gereken olsa da cihazlar tabiri caizse tedaviye yanıt vermiyor. Bu olunca da yetkililer/üyeler hemen ücretli destek verdiklerini söylüyorlar. Ücretli desteğe lafım yoktur. Lakin o konuyu sen açmışsın demişsin bunu böyle yapacaksın, böyle olacak. Olmayınca diyorsun hocam bu böyle oldu neden oldu bilgi verir misin gibisinden cevaplar verildiğinde ise ücretli destek için bilmem nereden bilmem neye ulaş." Söylediğiniz şeyin farkında mısınız? Birileri rehber adında cihazı bozmak için konu açmış ve cihazı bozulan kişiye şantaj yapmış yani? Bu kişi yıllardır burada, binlerce yardım mesajı yazmış ve 10 lira için ismini bir kenara atıp dolandırıcılık yapıyor... Kusura bakmayın ama ciddiye alınacak bir bildirim değil bu... Bir sonraki mesajınızı bana "Üye düşüncesi, bildirisi sizin neyinize ki değil mi?" şeklinde yazmışsınız.Şu an kullanmış olduğunuz yazılım yani MIUI; benim yani sizin bu mesajı yazdığınız kişinin üyelerden almış olduğu bildirimleri Xiaomi'ye iletmesi ile bugünkü durumuna geldi. Bu bildirimler olmadan MIUI'de Türkçe dil bile olmayacaktı. Ama siz benim bildirimleri dikkate almadığımı da söylemişsiniz...

Eleştiri elbette ki yapılacak, eleştirerek daha ileriye gideceğiz ama yazdıklarınızın yorumlanması ancak bu şekilde yapılabiliyor... Sizce de yorumlarınızda art niyet aranması gerekmiyor mu?

Oyla:
Üst Alt