- Adım
- Nihat
- Cihazım
- Mi 5
- Konular
- 2
Öncelikle admin'e bu konuyu açtığı için çok teşekkür ederim. Parmak izi tuşunun ömrünü yememek için bu özellik çok önemli. AOSP romlarda varsayılan olarak gelen bu özellik maalesef MIUI romlarda bulunmuyor. Bende bir çok özelliğinden dolayı MIUI kullanmak zorunda kalıyorum. EU ROM MIUI11 sürümünü kullanıyorum ve yöntem 2 sayesinde ekran kapalıyken parmak izi okumayı başarıyla aktif ettim. Güncel bir rehber bırakmak isterim:
(gerekli dosyalar ektedir.)
1- Kernel Auditor uygulamasını apk olarak indirin ve kurun.
2- Kernel Auditor Donate uygulamasını apk olarak indirin ve kurun.
(json dosyasını içe aktarmak için donate apk gereklidir, 5.adımı tamamladıktan sonra silebilirsiniz.)
3- Wakeup.json dosyasını içeren wakeup.zip dosyasını cihazınıza indirin ve json dosyasını zipten çıkartın.
4- Kernel Auditor uygulamasını açın ve sol menüden "özel denetimler" sekmesine girin.
5- Sağ taraftaki artı işaretine basın ve "içe aktar" seçeneğini seçin, açılan bölümden indirmiş olduğunuz "wakeup.json" dosyasını seçin.
6- "Fingerprint wakeup" adlı denetim eklenmiş olacak, tek yapmanız gereken switch'ine dokunarak etkin hale getirmeniz.
Not: Her yeniden başlatmada switch'i etkin duruma getirmeniz gerekecektir.
Her açılışta bunu yapmama gerek bırakmayan bir metod bilen varsa paylaşırsa sevinirim.
Root notu: Konuda da belirtildiği gibi root gereklidir. İşlemleri gerçekleştirdiğim tarihte Magisk 21 sürümünü kullandım.
(gerekli dosyalar ektedir.)
1- Kernel Auditor uygulamasını apk olarak indirin ve kurun.
2- Kernel Auditor Donate uygulamasını apk olarak indirin ve kurun.
(json dosyasını içe aktarmak için donate apk gereklidir, 5.adımı tamamladıktan sonra silebilirsiniz.)
3- Wakeup.json dosyasını içeren wakeup.zip dosyasını cihazınıza indirin ve json dosyasını zipten çıkartın.
4- Kernel Auditor uygulamasını açın ve sol menüden "özel denetimler" sekmesine girin.
5- Sağ taraftaki artı işaretine basın ve "içe aktar" seçeneğini seçin, açılan bölümden indirmiş olduğunuz "wakeup.json" dosyasını seçin.
6- "Fingerprint wakeup" adlı denetim eklenmiş olacak, tek yapmanız gereken switch'ine dokunarak etkin hale getirmeniz.
Not: Her yeniden başlatmada switch'i etkin duruma getirmeniz gerekecektir.
Her açılışta bunu yapmama gerek bırakmayan bir metod bilen varsa paylaşırsa sevinirim.
Root notu: Konuda da belirtildiği gibi root gereklidir. İşlemleri gerçekleştirdiğim tarihte Magisk 21 sürümünü kullandım.