Peki full hd ile 4k izleme arasında ki görüntü farkı o videonun gereksiz boyutuna ve düşük fps oranına değermi ?
Bu nerede ve neyi izlediğinizle alakalı bir durum. Değecek şey vardır, değmeyecek şey vardır. Bunu niçin tartıştığımızı da anlamıyorum. Size gereksiz geliyor diye herkes için gereksiz mi olacak yani?
40" üzerinde de hissedilir ama hadi herkesin gözü o kadar hassas olmasın, 47" üzeri ekranlarda aradaki farkı çok bariz bir şekilde herkes hissedebilir. Eğer böyle yazabiliyorsanız ya hiç 4K görüntü görmemişsinizdir yada uygun bir Tv'de izlememişsinizdir. Elbetteki çamur gibi çekilen 4K görüntülerden bahsetmiyorum ben. Bunların zaten konumuzla ilgisi yok. Gerçek 4K'dan bahsediyorum.
Sizi rahatlatsın diye yazayım. Bende 42" eski bir tv var. FHD. 720p ile 1080p arasında, değecek kadar bir görüntü farkını hissetmediğim için izlediğim video ve filmler 720p'dir. Ama 4K için böyle diyemem. Şu an görebilecek bir ekranım olmadığı için 4K bana birşey ifade etmiyor. Ama 4K bir monitörüm olduğunda hakkını da vermek isterim. Gidip teknoloji mağazalarında karşılaştırma yaparsanız ne demek istediğimi daha net anlayabilirsiniz.
Ayrıca düşük fps olayını sanırım yanlış biliyorsunuz. Ben hiçbir cihazda 30fps'ten hadi kendimi sağlama alayım 24fps'ten daha düşük bir çekim modu bilmiyorum. 30'un üstünde olması ise sadece videoyu işlerken rahat olmanızı sağlar. İzlerken hiçbirşey sağlamaz. İnsan gözü 24 fps'ten yukarısını seçemez. Bazı özel gözler seçebiliyor diye sağlam olması açısından 30fps kullanılabilir. Özellikle 100fps ve üzerinde olması, videoyu slow motion oynatırken gerçek gibi göstermesini sağlar. Düşük fps ile slow motion yaparsanız mecburen araya aynı karelerden ekleneceği için kesik kesik bir akış görülür.
Sent from my MI PAD 2 using Tapatalk