- Adım
- Nihat
- Cihazım
- Mi 5
- Konular
- 2
Selam arkadaşlar. Bugün temiz bir anlatımla Mi5 cihazıma nasıl gcam kurduğumu anlatacağım.
Başlarken:
-Cihazınızda Android 8 tabanlı bir MIUI 9/10/11 rom kurulu olmalı.
Ben MIUI 11 Xiaomi.eu Stabil Rom'unu kullandım.
-TWRP kurulu olması gerekiyor.
-Cihazınızda root olmasına gerek yoktur.
-Mi5_Camera2API_and_Fix.zip dosyası Gcam'in çalışması için gerekli olan Camera2API'yı aktifleştirecektir.
Ayrıca Camera2API kurulduğu zaman oluşan ters ön kamera sorununu da yok edecektir.
-Fotoğraf çekildiğinde resim ters olarak depolanır, 1-2 saniye sonra düz hale gelir.
Not: Aynı rom üzerinden, Magisk ile rootlayıp Camera2API aktif ettikten sonra, ters kamera sorununu çözmek için build.prop dosyasını, bir editör ile düzenlerken kamera'nın hiç açılmamasına sebep olduğum için, sizlere de bu temiz yöntemi öneriyorum.
Son olarak, tüm sorumluluk size aittir.
Haydi başlayalım.
TWRP işlemleri:
Ekte bulunan Mi5_Camera2API_and_Fix.zip adlı dosyayı cihazda, rahat bulabileceğimiz bir yere indirin.
Cihazı kapatma tuşuna ve ses açma tuşuna basılı tutarak Recovery Mod'da çalıştırın.
TWRP menüsü açıldığında, Install butonuna tıklayıp, Mi5_Camera2API_and_Fix.zip dosyasını bulup seçin.
Zip dosyasını flashlamak için aşağıdaki çubuğu kaydırın. İşlem tamamlandığında Reboot System butonuna basın.
Herhangi bir hata ile karşılaşmadıysanız, işlem başarılı olmuştur, sonraki adıma geçelim.
APK kurulum işlemi:
Aşağıda bulunan iki apk dosyasından birini cihazınıza indirip, açarak kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.
Version 1 Özellikleri (CameraX.apk)
-Gcam sürümü 5.1 dir.
-Arnova8G2's Pixel2 Mod V6 tabanlıdır.
-MI 5 MIUI 9 Oreo 8.0 rom için portre modu düzeltilmiştir.
Version 2 Özellikleri (CameraX V2.apk)
-Gcam sürümü 5.2 dir.
-Arnova8G2's Pixel 3 Mod tabanlıdır.
-Portre modunda yakınlaştırmayı devredışı bırakma seçeneği vardır.
İndirme linkleri:
Son olarak:
Gcam için wifi bağlantısı sorunlu olan Pixel Experience rom'unu kullanmak zorunda kalıyordum, Xiaomi.eu rom'a geçip amacıma ulaşınca da hemen sizlerle paylaşmak istedim.
Rootsuz olması da tuzu biberi oldu. Yararlı olması dileğiyle, esen kalın.
Başlarken:
-Cihazınızda Android 8 tabanlı bir MIUI 9/10/11 rom kurulu olmalı.
Ben MIUI 11 Xiaomi.eu Stabil Rom'unu kullandım.
-TWRP kurulu olması gerekiyor.
-Cihazınızda root olmasına gerek yoktur.
-Mi5_Camera2API_and_Fix.zip dosyası Gcam'in çalışması için gerekli olan Camera2API'yı aktifleştirecektir.
Ayrıca Camera2API kurulduğu zaman oluşan ters ön kamera sorununu da yok edecektir.
-Fotoğraf çekildiğinde resim ters olarak depolanır, 1-2 saniye sonra düz hale gelir.
Not: Aynı rom üzerinden, Magisk ile rootlayıp Camera2API aktif ettikten sonra, ters kamera sorununu çözmek için build.prop dosyasını, bir editör ile düzenlerken kamera'nın hiç açılmamasına sebep olduğum için, sizlere de bu temiz yöntemi öneriyorum.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Benimle bir alakası yoktur.Son olarak, tüm sorumluluk size aittir.
Haydi başlayalım.
TWRP işlemleri:
Ekte bulunan Mi5_Camera2API_and_Fix.zip adlı dosyayı cihazda, rahat bulabileceğimiz bir yere indirin.
Cihazı kapatma tuşuna ve ses açma tuşuna basılı tutarak Recovery Mod'da çalıştırın.
TWRP menüsü açıldığında, Install butonuna tıklayıp, Mi5_Camera2API_and_Fix.zip dosyasını bulup seçin.
Zip dosyasını flashlamak için aşağıdaki çubuğu kaydırın. İşlem tamamlandığında Reboot System butonuna basın.
Herhangi bir hata ile karşılaşmadıysanız, işlem başarılı olmuştur, sonraki adıma geçelim.
APK kurulum işlemi:
Aşağıda bulunan iki apk dosyasından birini cihazınıza indirip, açarak kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.
Version 1 Özellikleri (CameraX.apk)
-Gcam sürümü 5.1 dir.
-Arnova8G2's Pixel2 Mod V6 tabanlıdır.
-MI 5 MIUI 9 Oreo 8.0 rom için portre modu düzeltilmiştir.
Version 2 Özellikleri (CameraX V2.apk)
-Gcam sürümü 5.2 dir.
-Arnova8G2's Pixel 3 Mod tabanlıdır.
-Portre modunda yakınlaştırmayı devredışı bırakma seçeneği vardır.
İndirme linkleri:
: dosya ekinde de mevcuttur.Son olarak:
Gcam için wifi bağlantısı sorunlu olan Pixel Experience rom'unu kullanmak zorunda kalıyordum, Xiaomi.eu rom'a geçip amacıma ulaşınca da hemen sizlerle paylaşmak istedim.
Rootsuz olması da tuzu biberi oldu. Yararlı olması dileğiyle, esen kalın.