Mi5 Developer ROM yükleyemiyorum

vehbi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Vehbi
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
3
Arkadaşlar;
7.3.3.0 MAACNDD Stable versiyon yüklü Mi5 cihazıma MIUI8 6.8.11 Developer versiyon yüklemek istiyorum. Bu amaçla hem Recovery ROM, hem de Fastboot ROM ları indirdim. Kolay yöntem olduğu için Recovery ROM yükleyeyim istedim.

Xiaomi den boot unlock izni aldım. USB Debugging modunu enable ettim. İnternette yaptığım araştırmalarda indirdiğim zip dosyasını yeniden isimlendirerek update.zip haline getirip, telefonun kök dizinine atarsam telefonun updater uygulaması ile yeni ROM'u kolayca flash yapabileceğim anlatılıyor. Bendeki sorun şu:

Telefonu bilgisayara (hem win 7 hem de windows 10) bağladığımda telefonun içeriği gözükmüyor. Yani boş gözüküyor. Yine de ben update.zip dosyasını boş gözüken telefon dosya dizinine atmaya çalıştığımda ''can not copy files (dosyalar kopyalanamıyor)'' şeklinde bir uyarı çıkıyor! O kadar ROM yükleme ile ilgili yazı okudum, bunlardan hiç bahsetmiyor... Daha işin başında çuvalladım açıkçası! Bir ROM flash işlemi bu kadar mı zor yapılır arkadaş?! Lütfen yardım.

Titanik3355

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Egemen
Cihazım
Mi 5
Konular
0
Bilgisayara bağlıyken sadece şarj gibi bir seçenekte kalmış olabilir kablo ve slot ta da sıkıntı olabilir ama dosya aktarımında olduğundan emin olmak lazım bende mi 5 aldım fakat güncelleme yapamıyorum yapmayı beceremiyorum aranızda yeniyim açıkçası yardımcı olmak istedim iyi forumlar

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Güncelleyici uygulamasını açın, sağ üstte 3 noktaya tıklayıp güncelleme paketi seç kısmından update.zip i gösterin.

Oyla:

vehbi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Vehbi
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Updater'ı çalıştıracağım, ancak dosyayı (update.zip) telefona gönderemiyorum ki! Can't copy files benzeri bir mesaj çıkıyor! Çıldırmamak elde değil. Oysa bilgisayar Mi5 diye görüyor telefonu.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Updater'ı çalıştıracağım, ancak dosyayı (update.zip) telefona gönderemiyorum ki! Can't copy files benzeri bir mesaj çıkıyor! Çıldırmamak elde değil. Oysa bilgisayar Mi5 diye görüyor telefonu.
Romu telefondan indirmeyi deneyin birde.

Mi-4c cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

vehbi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Vehbi
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
3
Valla belki son çare onu deneyeceğim herhalde. Ama bir türlü anlam veremiyorum. Telefonun kök dizini görünmüyor. Acaba görünmesini engelleyen bir seçenek mi var telefonda?

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Telefonu mtp olarak bağlamanız gerekli, usb seçenekleri çıkar oradan mtp seçin ardından dosya atabilirsiniz.

Mi-4c cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

vehbi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Vehbi
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
3
Zaten MTP (Media Transfer Protocol) seçili. Bu bağlantının Win7 veya Win 10 bilgisayara olması farkeder mi? Gerçi ben her ikisi ile de denedim. Normalde telefonu bilgisayara bağladığımda, telefonun kök dizininin görünmesi gerekmiyor mu? Ben daha en başında bu dizindeki dosyaları göremiyorum. Sanki telefon bomboş bir flash disk gibi görünüyor. Bu dosyalar gözükse eminim dosya transferi de gerçekleşecek. Sanırım telefonun develeoper seçeneğinde buraki dosyaların görünmesini ve dosya transferini yasaklayan bir seçenek var. O seçeneği enable (izin) etmem gerekiyor.

Oyla:

hilmi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hilmi
Cihazım
mi9 se
Konular
18
cihazı bilgisayara bağlayın.bildirim ekranında şarj için usb seçeneğine dokunun aşağıda çıkan seçeneklerden dosya aktarmayı seçin o zaman dosyaları göreceksiniz.

Oyla:

vehbi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Vehbi
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
3
Valla oldu. Teşekkürler Hilmi. Ben bu işi sadece telefonun debugging kısmında yapmaya çalışıyordum. Orada da USB MTP seçeneği var. Onu seçmeme rağmen kök dizini göremiyordum. Bildirimlerde USB yi sadece şarj için değil dosya paylaşımı için seçince oldu. Yahu ne garip bir kısıtlama. Neden dosya transferine yasak konulurki?!

Oyla:
Üst Alt