Yardım Mi5 aşırı ısınma ( Yardım)

emirhan göktaş

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi5
Konular
3
Merhaba arkadaşlar telefonum hayalet ekran ve dokunmatiğin çalışmamasından dolayı delta servise gidip geldi; serviste mekanik bakım yazılımsal bakım ve ekran değişimi yapılmış.Şuan telefonda mükemmel bir ısınma sorunu var normal gezintiye bile telefon çok ısınıyor, herhangi bir basit oyunda elime alamıyorum,pilde su gibi bitiyor , telefonda kasmalarda mevcut , acaba problem nedir ve neresindesin, pil değişimi yapsam düzelir mi yoksa başka bir bölgede mi problem vardır cihaza fabrika ayarlarına döndürdüm değişen birşey olmadı , telefondan çok iyi anlayan biri değilim yardımlarınızı bekliyorum ..

FireLife71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
37
Merhaba arkadaşlar telefonum hayalet ekran ve dokunmatiğin çalışmamasından dolayı delta servise gidip geldi; serviste mekanik bakım yazılımsal bakım ve ekran değişimi yapılmış.Şuan telefonda mükemmel bir ısınma sorunu var normal gezintiye bile telefon çok ısınıyor, herhangi bir basit oyunda elime alamıyorum,pilde su gibi bitiyor , telefonda kasmalarda mevcut , acaba problem nedir ve neresindesin, pil değişimi yapsam düzelir mi yoksa başka bir bölgede mi problem vardır cihaza fabrika ayarlarına döndürdüm değişen birşey olmadı , telefondan çok iyi anlayan biri değilim yardımlarınızı bekliyorum ..

Şu an hiç birşey yapmamanıza rağmen kaç derece de gösteriyor sıcaklık batarya için Güvenlik/Pil menüsünde.

Oyla:

emirhan göktaş

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi5
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şuan şarzda yazıyı yazdıktan sonra nette gezdim biraz Instagram felan girdim.

PC ye geçtim şuan ısınma pil bölgesinde ziyade üst kısımda .

ortam normal oda sıcaklığı

servisten önce böyle bir problemi yoktu gidip gelince böyle bir problemle karşılaştım.

Oyla:

FireLife71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
37
Şuan şarzda yazıyı yazdıktan sonra nette gezdim biraz Instagram felan girdim.

Öncelikli olarak cihazınızı şarjdayken aşırı ısınmalara sebebiyet veren Oyun oynama/İnternette Video İzleme/Konuşma vb. eylemlerde bulunmak her zaman riski arttırabilir.
Ayrıca kullandığınız şarj aletinin ve kablosunun orijinal olmasına dikkat edin.
Voltajın ani yükselip düşmesi her zaman cihazınıza ve can sağlığınıza risk oluşturur.

Oyla:

emirhan göktaş

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi5
Konular
3
anladım üstadım da cihaz şarzda değilken de bu problem var normal bi gezintide aşırı ısınıyor 45c gibi herhangi bir oyun vb bir şeyde bildiğin yanacak gibi oluyor. Problem sizce nedir ? pilde mi yoksa diğer aksamlarda mı

Oyla:

FireLife71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
37
anladım üstadım da cihaz şarzda değilken de bu problem var normal bi gezintide aşırı ısınıyor 45c gibi herhangi bir oyun vb bir şeyde bildiğin yanacak gibi oluyor. Problem sizce nedir ? pilde mi yoksa diğer aksamlarda mı

Bende Xiaomi Mi5 kullanıcısıyım açıkcası şu an hiç birşey yapmıyorum sıcaklık olarak 26 derece de.
Miui 10 Global Beta 8.7.5 yüklü.
Oyun oynama veya uzun süreli elde tutup gezinirken ortamın sıcaklığı ile ısınma oluşuyor en fazla 42-43 derece.
Şarjdayken cihazda ısınmalar olabilir hızlı sarj sebebiyetiyle ama kullandığınız ROM'da etkiyebilir cihazı yada bataryanın akımında bir sorun olabilir sıcaklığına bu kadar yansımaması lazım açıkcası cihazın.

Oyla:

emirhan göktaş

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi5
Konular
3
hocam servise gidene kadar benim telefonumda aynı şekildeydi bir tek pubg oynarken biraz ısınma yaşıyordum.Gelince bu sorunla karşılaştım sorum sorun pildemidir yoksa anakart işlemci vs bu bölgelerdemi ? çözüm nedir ?

Oyla:

FireLife71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
37
hocam servise gidene kadar benim telefonumda aynı şekildeydi bir tek pubg oynarken biraz ısınma yaşıyordum.Gelince bu sorunla karşılaştım sorum sorun pildemidir yoksa anakart işlemci vs bu bölgelerdemi ? çözüm nedir ?

Çözüm tekrar teknik servise gönderilmesi gibi.
Yazılımsal olarak gerekenleri yaptıysanız ve sonuç alamadıysanız.
Cihazınızda oluşan ısının batarya kısmında değil üst kısımda oluşması anakart üzerinde yapılan yanlış bağlantılar veya donanımsal olarak bir aksamın sorununu teşkil ediyor.
Garantili olan ürününüze içini açıp işlemlerde bulunmak yanlış olur.Şikayetinizde belirtmeniz gereken günlük kullanımda cihazın yüksek derece ısınması ve hem şarjdayken hem hiç bir işlem yapmaksızın cihaz üzerinde hangi kısımlar ısınıyorsa özellikle belirtmeniz fayda sağlayacaktır.
Elbette ki kontrolde bulunurlar bcihazla alakalı donanımsal aksamlara.

Oyla:
Üst Alt