Mi5 4.5G'ye Geçmiyor

selmanoguz

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
selman
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
1
2 gün önce hepsiburadadan xiaomi mi5'i aldım. Türk telekomdan sim kartımı 4.5g uyumlu nano simkart ile değiştirdim. 5555'e 4.5G ile alakalı mesajımı attım ve bana cevaben "simkartınız 4.5g yi destelemekte ancak telefonunuzun destekleyip desteklemediği bilinmemektedir" mesajı geldi. Ayarlar kısmından LTE yi seçtim ancak 4.5g yi kullanamadım. Ayarlar-Telefon hakkında-dahili hafıza-telefon bilgileri kısmından "lte only" seçeneğini seçtiğimde de şebekem çekmiyor ancak tekrar normale döndürdüğümde 3g çekmeye başlıyor. Avea mobil işlemlerde baktığımda sim kartımın 4.5g yi desteklediği görülmekle birlikte telefonun destekleyip desteklemediği kısmında "-" işareti bulunmaktadır. Bulunduğum bölgedeki 4.5g destekleme haritasına baktığımda da 4.5g'yi desteklediğini gördüm. Forumda gerekli araştırmayı yapmama rağmen sorunuma gerekli çözümü bulamadım. Bir kısım kullanıcı 4.5g yi destekleyen başka telefona takıp 4.5g mesajını oradan gönderdikten sonra tekrar mi5'e takınca durumun düzeldiğini yazmışlar ancak bu durumu deneme fırsatım şu an için yok. Bu durumla alakalı yapabileceğim herhangi bir şey var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Online işlemlerden veya müşteri hizmetlerinden hattınızın 4G hizmetini açrınız. Veya 4G destekli başka bir cihaza takıp hattı öyle aktifleştirin.

Hakan 044

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
1
Cihazım
Xiaomi Mi 9 se
Konular
9
Aynı durum benim başıma geldi. Çözüm olarak önce 4.5 G yi iptal edip(3G ye geçmelisiniz) daha sonra hattınızı 4.5G uyumlu bi telefonda 4.5G ye geçiş başvurusu yapmalısınız bunun dışında bir yol bulamadım yine de olmuyorsa teknik bi sorun olabilir.

selmanoguz

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
selman
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Peki 4.5g yi nasıl iptal edeceğim. Bilgi verebilirmisiniz

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Google play üzerinden türk telekom online işlemler uygulamasını indirin. Ayarlar içerisinde 4g bölümü mevcut. Yanındaki onay kutusunu kaldırdığınızda 4g aboneliğinizi sonlandırmış olursunuz.

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Hocam öncelikle avea kullanan diğer cihazların bulunduğunuz bölgede 4.5 G yi görüp görmedikleriden emin olun. Tahminimce bulunduğun bölgede 4.5 G iyi çekmiyor. Çünkü çoğu operatör %97 kapsama alanı - %99 kapsama alanı diye ortalıkta reklam yapıyorlar. Bu büyük bir yalan. Yani sizin bölgenizde 4.5G nin olup olmadığını anca diğer avea kullananlardan öğrenebilirsiniz. Vodafone misal dağın başında reklam çekiyor 4.5 G çekiyor diye. Bizim köyde 3g bile yok İnternete giremiyoz genelde şebeke de gidiyor. Dağlık bi yerde değil. Şuan 4.5G de turkcell hariç diğerleri pek işe yaramaz gibi. Küçük bölgelerde avea ve Vodafone daha başarısız. Büyükşehirlerde ve şehir merkezlerinde sorun yok sadece.

Üst Alt