- Adım
- selman
- Cihazım
- xiaomi mi5
- Konular
- 1
2 gün önce hepsiburadadan xiaomi mi5'i aldım. Türk telekomdan sim kartımı 4.5g uyumlu nano simkart ile değiştirdim. 5555'e 4.5G ile alakalı mesajımı attım ve bana cevaben "simkartınız 4.5g yi destelemekte ancak telefonunuzun destekleyip desteklemediği bilinmemektedir" mesajı geldi. Ayarlar kısmından LTE yi seçtim ancak 4.5g yi kullanamadım. Ayarlar-Telefon hakkında-dahili hafıza-telefon bilgileri kısmından "lte only" seçeneğini seçtiğimde de şebekem çekmiyor ancak tekrar normale döndürdüğümde 3g çekmeye başlıyor. Avea mobil işlemlerde baktığımda sim kartımın 4.5g yi desteklediği görülmekle birlikte telefonun destekleyip desteklemediği kısmında "-" işareti bulunmaktadır. Bulunduğum bölgedeki 4.5g destekleme haritasına baktığımda da 4.5g'yi desteklediğini gördüm. Forumda gerekli araştırmayı yapmama rağmen sorunuma gerekli çözümü bulamadım. Bir kısım kullanıcı 4.5g yi destekleyen başka telefona takıp 4.5g mesajını oradan gönderdikten sonra tekrar mi5'e takınca durumun düzeldiğini yazmışlar ancak bu durumu deneme fırsatım şu an için yok. Bu durumla alakalı yapabileceğim herhangi bir şey var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.