Yardım Mi4w cihazim gelistirici surumunde kaldı yardım lutfen

cesurtr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
25
Herkese merhabalar forumda yeniyim,
Geçtiğimiz günlerde dayımdan hediye olarak mi4w geldi. Bende telefonla uğraşırken bazı uygulamaların hata verdiğini gördüm ve biraz araştırdım benim telefon eski bir sürümde kalmış guncelleyiciye girincede güncelleme yok diyor birşey anlamadim
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Ve bende nasıl düzeleceğimi bilmedigimden buraya üye olmaya karar verdim.
Katkıda bulunanlarda da şöyle birşey yazıyor:
nasıl düzeltebiliriz yardımcı olursanız sevinirim

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
93
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ama aklima birsey takıldı romun orjinalinde turkce dil desteği yokmu birde xiaomi.eudan turkce son durum rom falan indirebilirmiyim?
Romun orjinalinde türkçe dil desteği mevcut, herhangibir sorunu yok. Evet bende Mi4W kullanıyorum, hiç dert edeceğiniz birşey yok, verdiğim linkten zevkinize göre stabil yahut beta sürümü indirip kurun. Sonrada keyfinize bakın.

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

cesurtr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
25
Romun orjinalinde türkçe dil desteği mevcut, herhangibir sorunu yok. Evet bende Mi4W kullanıyorum, hiç dert edeceğiniz birşey yok, verdiğim linkten zevkinize göre stabil yahut beta sürümü indirip kurun. Sonrada keyfinize bakın.

Yani direk indirip downloaded rom klasorune koyarak guncelleyiciden romu kurabilirmiyim?

Oyla:

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
93
oruba hocam kolay gelsin.Redmi note 3 mtk cihaza sahibim,daha önceden bootloader kilidini açtım fakat ondan sonra güncelleme yaptım,cihazım dili ingilizce ve bir türlü türkçe rom atamıyorum.Yardımcı olur musunuz ?
Redmi note3 hakkında çok fazla bilgim yok, bu konunun altına değilde, ayrıca bir konu açarsanız ilgili arkadaşlar yardımcı olacaklardır, konu açmadan önce cihazınızla ilgili daha önce açılmış konuları taramanızı öneririm, kolay gelsin.

Oyla:

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
93
Yani direk indirip downloaded rom klasorune koyarak guncelleyiciden romu kurabilirmiyim?
Evet aynen öyle, güncelleyiciden romu gösterip kurun, güncelleyiciden kurmak için hangisini indirmeniz gerektiği mesajla yazılı. Sorun olursa diğerini indirip mi flash ile(telefonu fastboot miduna alaral bilglsayara bağlayıp) all data seçerek kurun.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ama aklima birsey takıldı romun orjinalinde turkce dil desteği yokmu birde xiaomi.eudan turkce son durum rom falan indirebilirmiyim?
Sıkça Sorulan Sorular konusunu bir okuyun. Rom sürümleri ile ilgili konuyu bir okuyun. Mi4 bölümündeki sabit konularda bulunan videolu rehberlere biraz göz atın. Arkası zaten gelecektir.
Cihazınızda sanırım henüz global rom yokken yüklenmiş olan Multirom yüklü. Yani cihaz Türkçe olsun diye Multirom yüklenmiş. Artık global rom var. Bu yüzden Multirom yüklemek gerekmiyor. Verilen cevapları da göz önüne alarak global Developer yada global stable romlardan birini yükleyebilirsiniz. Tavsiyem Hepsiburada'dan alınan cihazlara nasıl rom yüklenirken konusundaki yönergeleri izleyerek cihazı güncellemeniz olacaktır. Tabi ilk başta verdiğim konulara göz attıktan sonra.

Sent from my MI PAD 2 using Tapatalk

Oyla:

cesurtr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
25
Sıkça Sorulan Sorular konusunu bir okuyun. Rom sürümleri ile ilgili konuyu bir okuyun. Mi4 bölümündeki sabit konularda bulunan videolu rehberlere biraz göz atın. Arkası zaten gelecektir.
Cihazınızda sanırım henüz global rom yokken yüklenmiş olan Multirom yüklü. Yani cihaz Türkçe olsun diye Multirom yüklenmiş. Artık global rom var. Bu yüzden Multirom yüklemek gerekmiyor. Verilen cevapları da göz önüne alarak global Developer yada global stable romlardan birini yükleyebilirsiniz. Tavsiyem Hepsiburada'dan alınan cihazlara nasıl rom yüklenirken konusundaki yönergeleri izleyerek cihazı güncellemeniz olacaktır. Tabi ilk başta verdiğim konulara göz attıktan sonra.

Sent from my MI PAD 2 using Tapatalk

Yardımlarınız için çok teşekkürler ama ben dün global miui8 romunu indirip kurmaya çalıştım ama kurulmadı wipedata
/cache yapmama rağmen
%45 e gelip birden hata verdi 2 defa denedim ama olmadı recovery moddan yükleyeyim dedim yine olmadı cihazı açamadım ama şanslıyımki bu modelde 2 sistem varmış şuan 2 yi kullanıyorum 1dede rom kalmadı

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Yardımlarınız için çok teşekkürler ama ben dün global miui8 romunu indirip kurmaya çalıştım ama kurulmadı wipedata
/cache yapmama rağmen
%45 e gelip birden hata verdi 2 defa denedim ama olmadı recovery moddan yükleyeyim dedim yine olmadı cihazı açamadım ama şanslıyımki bu modelde 2 sistem varmış şuan 2 yi kullanıyorum 1dede rom kalmadı
Olağan bir durum. Çünkü sizde multirom var ve bunun üzerine Updater ile yada recovery'den resmi rom yükleyemezsiniz. Recovery'den sadece multirom yükleyebilirsiniz.
Burada Mi4'e özel bir durum söz konusu. Belirttiğiniz gibi cihazda daha önce yani KitKat romlarda 2 tane sistem partisyonu vardı. Marshmallow ile bu iki partisyon birleşerek tek partisyon oldu. Bu nedenle öncelikle yükleyeceğiniz rom bu partisyonları birleştiren bir rom olmalı.
Belirttiğim Hepsiburada'dan alınan cihazlara rom yüklenmesi konusundaki yönergeleri izlerseniz sorunsuz bir şekilde resmi roma geçebilir ve bundan sonraki güncellemeleri OTA üzerinden yüklersiniz. OTA güncellemeler yüksek boyutlu olmaz. Güncellemeye bağlı olarak birkaç MB ile birkaç yüz MB arasında değişir. Full rom gibi her seferinde GB'lara yaklaşan dosyalar indirmek zorunda kalmazsınız.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Oyla:

cesurtr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
25
Olağan bir durum. Çünkü sizde multirom var ve bunun üzerine Updater ile yada recovery'den resmi rom yükleyemezsiniz. Recovery'den sadece multirom yükleyebilirsiniz.
Burada Mi4'e özel bir durum söz konusu. Belirttiğiniz gibi cihazda daha önce yani KitKat romlarda 2 tane sistem partisyonu vardı. Marshmallow ile bu iki partisyon birleşerek tek partisyon oldu. Bu nedenle öncelikle yükleyeceğiniz rom bu partisyonları birleştiren bir rom olmalı.
Belirttiğim Hepsiburada'dan alınan cihazlara rom yüklenmesi konusundaki yönergeleri izlerseniz sorunsuz bir şekilde resmi roma geçebilir ve bundan sonraki güncellemeleri OTA üzerinden yüklersiniz. OTA güncellemeler yüksek boyutlu olmaz. Güncellemeye bağlı olarak birkaç MB ile birkaç yüz MB arasında değişir. Full rom gibi her seferinde GB'lara yaklaşan dosyalar indirmek zorunda kalmazsınız.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Çok saolun deneyecegim denedikten sonra sonuclari buraya yazarim insallah olumlu sonuc verir :)

Oyla:
Üst Alt