Yardım Mi4'ün Suyla İmtihanı..

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Ablamın Mi4'ü suya düştü iki gün önce. Anakarın üzerindeki bileşenler dahil 2 gün pirinçte havasız bir şekilde bekledi. Bugün tekrar birleştirdik her şeyi fakat telefon açılmadı. Bilgisayar Fastboot aygıtı şeklinde görüyor. Hatta MiFlash ile ROM'da yükledim ama bir türlü boot edemiyorum. "fastboot boot recovery.img" "fastboot reboot" hep aynı. Sadece donanım gidiyor. Yine Fastboot olarak geliyor. Daha önce karşılaşan, çözen, bilgisi olan? Özellikle cantara chatin_62 hocam bilginiz var mı?
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

emin tahir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tahir
Cihazım
Mi Note Pro
Konular
12
fastboot ile attıktan sonra ekrana mi yazısı geliyor mu?

Oyla:

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Son durum: Kendi kendine kırmızı ışığı yanıp yanıp sönüyor. Sürekli bootloader'a girip çıkıyor. Anlamadım.

Oyla:

emin tahir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tahir
Cihazım
Mi Note Pro
Konular
12
Zorlu süreç başlıyor :)
Telefonu şarja bağlayın en az 1-2 saat şarjda kalsın
kırmızı ışık yanıp sönemsi duracaktır ancak
ama ekranda şarj olduğuna dair bişey görmezsiniz,problem yok.

Oyla:

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Fastboottan reboot komutu verince kırmızı yanıp sönüyor. 2 Amperlik kendi şarj aletine bağlar bağlamaz sönüyor ışık. PC'de kalırsa bir müddet daha yanıyor. Sonra yine kendini reboot edip bootloader'e geçiyor.

Oyla:

emin tahir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tahir
Cihazım
Mi Note Pro
Konular
12
Burda sıkıntı şu şekilde,
Bataryayı mutlaka kendi orjinal şarj aleti ile şarj edin ama 2 saat kadar şarjda kalsın.
Bilgisayar yada daha düşük amperli şarj aletleri uygun olmuyor en iyisi kendi şarj aleti
Daha sonra fastboot ile rom atın problem kalmayacak eğer farklı bir sıkıntısı yok ise...

Oyla:

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Burda sıkıntı şu şekilde,
Bataryayı mutlaka kendi orjinal şarj aleti ile şarj edin ama 2 saat kadar şarjda kalsın.
Bilgisayar yada daha düşük amperli şarj aletleri uygun olmuyor en iyisi kendi şarj aleti
Daha sonra fastboot ile rom atın problem kalmayacak eğer farklı bir sıkıntısı yok ise...
Hocam telefon su ile buluştuğunda yaklaşık %80'lik şarjı varmış. Garip bir durum. Kendiliğinden bootloadere vs geçiyor. Fastboottan ROM alıyor ama boot etmiyor. Recoveryi bile boot etmiyor. Çok kesin konuşuyorsunuz. Çok da umutlanmak istemiyorum ama...

Oyla:

emin tahir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tahir
Cihazım
Mi Note Pro
Konular
12
Su teması değil ama benzer bir sıkıntıyla bir mi4 üzerinde bir hafta uğraştım, açılış ekranında kalıyordu.Sorun fastboot dahil hiç bir yöntemle rom atılamamsı idi, daha doğrusu rom atılıyor fakat açılmıyordu. Sıkıntı şarj probleminden olduğunu anlamam biraz zaman aldı. Siz batarya doluymuş desenizde su temas ettiği anda kısa devre yapması neticesinde boşalmadığını nerden biliyorsunuz. Kırmızı ışığın yanıp sönmesinin nedeni batarya. Hatta kapalı iken power tuşuna basın kırmızı ışık yanıp söner.
Ancak tekrar ediyorum, sıvı teması ile ilgili sorunu aştığınızı ve başka problem kalmadığını düşünerek söylüyorum bunu.

Oyla:

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Şimdi bende öyle düşünmeye başladım. Çünkü Fastboottan ROM atıp boot edememem çok garip bir durumdu. Şimdi ümitlenmeye başladım işte. Şarjda yaklaşık 30 dakikadır. Kırmızı ışık yanıp sönüyor, arada duruyor, sonra tekrar başlıyor. Eğer 2 saat sonunda sonuç alamazsam az bir süre buz dolabına koymayı düşünüyorum bataryayı. Kısa devre olayı olmuş olabilir. Hadi bakalım. İnşAllah. :)

Oyla:
Üst Alt