Soru Mİ4 Restart Problemi

sakasi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Adem
Cihazım
Oneplus One
Konular
1
Arkadaşlar herkese merhaba ,

Bir adet mi4 16 gb LTE ver. mevcut ve normal kullanımda kendi kendine restart yapıyor Rom güncel , batarya değişti ama yine sorun düzelmedi , aliexpress den bir adet anakart siparişi verdim gelince onu takacağım bu problem acaba yazılımsalmıdır yoksa donanımsal mı bu konu hakkında fikri olan var mı ? Herkese iyi forumlar.

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Farketmiyor temiz kurulum. Flash all seçeneğiyle yükledim dün rest attı. Global 7.5

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

tatarogul

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
0
merhaba

arkadaşlar
benim mi4 cihazım da son 10 gündür kafasına göre restart yapmakta ve bazen kullanılmayacak durumda oluyor. hardware problemi olabilir .
Fakat ,miu nun sitesinde bununla ilgili bir değerlendirme var. ısısal değişimlerden olabileceği bilgisi var. Ben bu çözümü uygulamayı denedim.
fakat sistem dosyaları içerisindeki bilgileri değiştiremedim.Es dosya yöneticisini kullandım." /system > /etc > find the file thermal-engine-8974.conf" içerisinde değişikliği save ettiremedim. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımını rica edeceğim. selamlar

This post was edited by rakeshrakoo at 22:23, Jul-19-2015

Its not hardware problem. When the temperature increases, the OS is toggling down the CPU frequency to monitor the temperature. What is weird is, I haven't noticed any of those issues on my phone, even though my phone reaches 45-48 C. But battery temp and processor temp are different. Battery will not be as hot as the processor.
Anyway, if that is the issue you are facing;
according to the thread, do this:

You need a root explorer, like solid explorer, or equivalent
Navigate to /system > /etc > find the file thermal-engine-8974.conf
Open that file.
You should find the contents as shown in that thread.
Now delete the stuff highlighted in RED in that thread.
Save , exit, reboot.
Done.

This may not be the ideal way to do it, have to actually do it using ADB, if you plan on doing it, reply here, I will post how to do it!

Your device must be rooted to do any of these.

EDIT: found that file. Even I have it, but have not noticed anything of the sort stated here. The method above should work.

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
merhaba

arkadaşlar
benim mi4 cihazım da son 10 gündür kafasına göre restart yapmakta ve bazen kullanılmayacak durumda oluyor. hardware problemi olabilir .
Fakat ,miu nun sitesinde bununla ilgili bir değerlendirme var. ısısal değişimlerden olabileceği bilgisi var. Ben bu çözümü uygulamayı denedim.
fakat sistem dosyaları içerisindeki bilgileri değiştiremedim.Es dosya yöneticisini kullandım." /system > /etc > find the file thermal-engine-8974.conf" içerisinde değişikliği save ettiremedim. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımını rica edeceğim. selamlar

This post was edited by rakeshrakoo at 22:23, Jul-19-2015

Its not hardware problem. When the temperature increases, the OS is toggling down the CPU frequency to monitor the temperature. What is weird is, I haven't noticed any of those issues on my phone, even though my phone reaches 45-48 C. But battery temp and processor temp are different. Battery will not be as hot as the processor.
Anyway, if that is the issue you are facing;
according to the thread, do this:

You need a root explorer, like solid explorer, or equivalent
Navigate to /system > /etc > find the file thermal-engine-8974.conf
Open that file.
You should find the contents as shown in that thread.
Now delete the stuff highlighted in RED in that thread.
Save , exit, reboot.
Done.

This may not be the ideal way to do it, have to actually do it using ADB, if you plan on doing it, reply here, I will post how to do it!

Your device must be rooted to do any of these.

EDIT: found that file. Even I have it, but have not noticed anything of the sort stated here. The method above should work.
Isidan kaynaklı olabilir. Çünkü yaz geleli havalar çok sıcak ve rest olayı 7.5.1 global ile geldi daha öncesinde de beta miui 8 ile oluyordu bu olay. Yalnız 2 hafta önce gelen beta miui 8 ile rest programı kalktı. Adamlar güncelleme ile halletmiş

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

tatarogul

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
0
Isidan kaynaklı olabilir. Çünkü yaz geleli havalar çok sıcak ve rest olayı 7.5.1 global ile geldi daha öncesinde de beta miui 8 ile oluyordu bu olay. Yalnız 2 hafta önce gelen beta miui 8 ile rest programı kalktı. Adamlar güncelleme ile halletmiş
verdiğiniz bilgi doğrultusunda miui_MI3WMI4WGlobal_6.8.4_8d4207e9f7_6.0 indirdim ve kuruyorum . test edeceğim . umarım sorunum çözülür
Teşekkür ederim Hocam

Oyla:

tatarogul

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
0
verdiğiniz bilgi doğrultusunda miui_MI3WMI4WGlobal_6.8.4_8d4207e9f7_6.0 indirdim ve kuruyorum . test edeceğim . umarım sorunum çözülür
Teşekkür ederim Hocam

maalesef....
şimdi daha çok restart yapmaya başladı.....

Değerli Dostlar ..
ben
/system > /etc > find the file thermal-engine-8974.conf dosyasının içindeki bilgilerde nasıl değişiklik yapabilirim. .Es dosya yöneticisini kullandım. "8974.conf" içerisinde yaptığım değişikliği save ettiremedim. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımını rica edeceğim.

Oyla:

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
6.8.4 güncellemesi ota üzerinden gelerek yükledim romu şuana kadar reset olayı yaşamadım bu reset atmıcak manasıda gelmez tabi ilerki süre zarfında kullanarak reset atıp atmıcağını göreceğiz umarım atmaz 6.8.4 sürümünde reset olayını düzeltmişlerdir die umut ediyoruz bi önceki sürümü kulladığım süre zarfında 1 kere onda reset olyaı yaşadım .Eğer telefonun wipelerini yapmadıysanız wipelerini yaparak temiz bi kurulumm yapmanızı öneririm.

Oyla:

Pufff

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiao Mi 4
Konular
4
7.5 kullaniyorum restart problemim yok. Ama şebeke şarja takinca arada bi cok nadir gidip gelio onceki surumdeyken olmuyodu. Onun haricinde telefon restart yani kendini yeniden baslatmiyo. Masallah :D Telefonu iki kere de dusurmeme ragmen hemde :D

Oyla:
Üst Alt