MI4 REHBER HK.

ercakmak

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
erdal
Konular
38
merhabalar forum yöneticilerinden ricam. bence çok beğendiğim. Samsung da bulunan rehberde kişi üzerine gelip sağaçektiğinizde arama yapması özelliğini MI4 e yazamazlar mı ? bu isteğimizi iletmeniz mümkün müdür. teşekkürler.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Yalnız bu durumda son aramalar ve rehber arasındaki geçişin kaydırarak değil de tıklanarak yapılması gerekir... Bence böyle daha kullanışlı oluyor :)

ercakmak

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
erdal
Konular
38
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cantara' Alıntı:
Yalnız bu durumda son aramalar ve rehber arasındaki geçişin kaydırarak değil de tıklanarak yapılması gerekir... Bence böyle daha kullanışlı oluyor :)

Tabii Cantara arkadaşım  haklısın. ama  seçeneklerde olsa iyi olmaz mı.. Bu arada sizin çalışmalarınızı takip ediyorum. çok teşekkürler. MI4 geliştirici ROM ile stabil ROM arasındaki fark nedir. herkes stabile geçmek istiyor. yeni bir MI4 kullanıcısı olarak. biraz açar mısınız. her hafta güncelleme geliyor fakat bazıları işe yararken bazıları ise olmasa da olur şeyler. stabil ROM un Türkçe desteği olmadığından bahsediliyor. yardımlarınız için teşekkürler.

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
cantara' Alıntı:

ercakmak' Alıntı:
cantara' Alıntı:

Tabii Cantara arkadaşım  haklısın. ama  seçeneklerde olsa iyi olmaz mı.. Bu arada sizin çalışmalarınızı takip ediyorum. çok teşekkürler. MI4 geliştirici ROM ile stabil ROM arasındaki fark nedir. herkes stabile geçmek istiyor. yeni bir MI4 kullanıcısı olarak. biraz açar mısınız. her hafta güncelleme geliyor fakat bazıları işe yararken bazıları ise olmasa da olur şeyler. stabil ROM un Türkçe desteği olmadığından bahsediliyor. yardımlarınız için teşekkürler.

Bende Bu Şekilde Daha Kullanışlı Olduğunu Düşünüyorum. Tuş Takımında T9 ile Arayıp Tek Tıklamayla Benim İçin Daha Pratik Oluyor.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Tam tersine hocam stabil romda artık Türkçe orijinal rom içerisinde geliyor yani şu an kullandığınız multi romdaki gibi sonradan ekleme bir türkçe değil. Çeviri çok daha iyi ve sürekli güncel durumda. Hatta çeviriler için özel bir bölümümüz var karşılaştığınız hatayı bildirmeniz halinde hemen düzeltilebilir bir sonraki güncellemede hata giderilir. Dolayısıyla Türkçe kullanmak istiyorsanız tavsiyem kesinlikle stable versiyon.

Stable ve developer arasındaki en temel fark sizin de belirttiğiniz gibi developer roma her hafta güncelleme gelirken stable romun güncelleme sıklığı daha seyrek oluyor. Buradaki mantık şu; developer romu beta gibi düşünelim, kullanıcılardan gelen istekler, yeni değişiklikler, farklı özellikler developer romda öncelikli olarak test ediliyor. Bu kadar sık güncelleme olmasının sebeplerinden biri de bu değişikliklerin zaman zaman hataya sebep olması ve bu hataların giderilmesi gerekliliği. Bir süre sonra bu değişikiliklerin ve özelliklerin hangileri gerçekten isteniyor, hangileri gereksiz kullanıldıkça ortaya çıkıyor. Gerçekten gerekli ve sorun çıkartmayan özellikler toplanıp stable sürüm yayınlanıyor. Yani eğer ki her şeyi ilk ben denemek istiyorum dolayısıyla hataları da peşinen kabul ediyorum diyorsanız developer, hayır ben telefonumda hata istemiyorum, deneme yapmama gerek yok sadece çalışan özellikler olsun derseniz de stable rom kullanmanız daha uygun olacaktır.

ercakmak

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
erdal
Konular
38
cantara' Alıntı:
teşekkürler hocam.. fakat.. stable roma  nasıl geçerim dosyalara nasıl ulaşırım. nasıl yüklerim. yüklü herşey  silinir mi? yardımlarınız için teşekkürler..

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
ercakmak' Alıntı:
cantara' Alıntı:
teşekkürler hocam.. fakat.. stable roma  nasıl geçerim dosyalara nasıl ulaşırım. nasıl yüklerim. yüklü herşey  silinir mi? yardımlarınız için teşekkürler..

Hocam öncelikle telefondakii her şeyin yedeğini alın ve romu indirip telefona atın.

http://en.miui.com/download-240.html#368 (Yukarıdan global sürümü seçmeyi unutmayın aksi halde türkçe gelmez)

Daha sonra bir de CWM yüklemesi yapacağız çünkü orijinal recovery'de fotoğraf video vb. tüm doyaları silmeniz gerekir. CWM ile sadece uygulamaları ve uygulama verilerini sileceğiz.

https://mega.co.nz/#!iBoX1LpA!m2G6hq4Tl3hM0bbWuU3G75Dh6ojGnInTr3hBDSinTuo

Bu dosyaları telefona kopyaladıktan sonra öncelikle  güncelleyici uygulamasına girin. Sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayın ve güncelleme paketini seç diyerek CWM'yi gösterin. Yüklendikten sonra yeniden başlatın ve aynı şekilde güncelleyiciden rom dosyasını gösterin. Yüklendikten sonra yeniden başlat'a tıklayın. Telefon stable rom ile açılacaktır ancak diğer romdan kalan dosyalarla uyumsuzluklar olacağı için çok fazla hata alacaksınızdır. Diğer romdan kalan artık dosyaları temizlememiz gerekli. Telefonu kapatın. Ses açma ve güç tuşlarına beraber basarak açın. Gelen ekrandan wipe dta factory reset'i seçin. İşlem bittikten sonra reboot diyerek yeniden başlatın. Açıldığında kurulumları yapın :)

ercakmak

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
erdal
Konular
38
cantara' Alıntı:
ercakmak' Alıntı:
cantara' Alıntı:
tekrar teşekkürler.. her şey silinir demişsiniz. yedekleri nasıl alırız. otomatik  almak mümkünmüdür.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
ercakmak' Alıntı:
cantara' Alıntı:
tekrar teşekkürler.. her şey silinir demişsiniz. yedekleri nasıl alırız. otomatik  almak mümkünmüdür.

Hocam kişi resimleri de dahil olarak rehber, sms, görüşme geçmişi gibi yedekleriniz için çok güzel bir uygulama var. 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.piv.backupall

Cihazınızda backupall adlı bir klasöre alır yedekleri. Siz de bu klasörü bir bilgisayara, bir OTG belleğe v.s. yedeklediniz mi tamamdır. Uygulama bizlerin isteğine göre şekillenmiştir. İnternet bağlantısı yoktur yani piyasadaki en güvenli uygulamadır. Hatta biz bulut servislerle (Drive, box, yandex disk v.b.) senkron olabilmesini istedik, geliştiricisi internet iznine ihtiyaç var diye yapmadı. Belki ilerde ayrı bir uygulama olarak verebilirim dedi.  :D 

Titanium Backup yada MIUI'nin yedekleme uygulaması da ayrıca kullanabilirsiniz. Uygulamalarınız, masaüstünüz v.s. de yedeklenmiş olur. Bunlarla birlikte cihazın dahili hafızasını bir bilgisayara attınız mı ondan sonra telefonu tertemiz formatlayabilirsiniz. 

ercakmak

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
erdal
Konular
38
teşekkürler

Üst Alt