Tam tersine hocam stabil romda artık Türkçe orijinal rom içerisinde geliyor yani şu an kullandığınız multi romdaki gibi sonradan ekleme bir türkçe değil. Çeviri çok daha iyi ve sürekli güncel durumda. Hatta çeviriler için özel bir bölümümüz var karşılaştığınız hatayı bildirmeniz halinde hemen düzeltilebilir bir sonraki güncellemede hata giderilir. Dolayısıyla Türkçe kullanmak istiyorsanız tavsiyem kesinlikle stable versiyon.
Stable ve developer arasındaki en temel fark sizin de belirttiğiniz gibi developer roma her hafta güncelleme gelirken stable romun güncelleme sıklığı daha seyrek oluyor. Buradaki mantık şu; developer romu beta gibi düşünelim, kullanıcılardan gelen istekler, yeni değişiklikler, farklı özellikler developer romda öncelikli olarak test ediliyor. Bu kadar sık güncelleme olmasının sebeplerinden biri de bu değişikliklerin zaman zaman hataya sebep olması ve bu hataların giderilmesi gerekliliği. Bir süre sonra bu değişikiliklerin ve özelliklerin hangileri gerçekten isteniyor, hangileri gereksiz kullanıldıkça ortaya çıkıyor. Gerçekten gerekli ve sorun çıkartmayan özellikler toplanıp stable sürüm yayınlanıyor. Yani eğer ki her şeyi ilk ben denemek istiyorum dolayısıyla hataları da peşinen kabul ediyorum diyorsanız developer, hayır ben telefonumda hata istemiyorum, deneme yapmama gerek yok sadece çalışan özellikler olsun derseniz de stable rom kullanmanız daha uygun olacaktır.