Yardım Mi4 LTE Deneyimim

kokanche

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
10
Arkadaşlar merhaba;

İki yıl iPhone4 kullanımıştım. Son iki yıldır da LG G2 kullanıyordum. Dün Xiaomi Mi4 LTE modeli ile tanıştım. İlk gün deneyimlerimi paylaşmak ve bazı hususlarda da sorular yöneltmek istedim.

Ürünü n11.com'da Semers mağazından 929 TL'ye satın aldım. Ertesi gün iyi paketlenmiş şekilde elime ulaştı. Kendilerine teşekkür ederim (Kutudan kulaklık çıkmıyor bu arada).

Kullanıdığım diğer Xiaomi ürünleri : Mi Band, Mi Power Bank, Mi LED, Mi Bletooth Speaker (siyah renk, yuvarlak olan modeli)

Ürün Android 4.4.4 ( KTU84P ) ve Miui 7.0 ( 7.0.5.0 - KXDMICI ) yüklü şekilde geldi.

1-) Cihazın ürün kalitesi oldukça yüksek. Hiç Çin malı izlenimi vermiyor.

2-) İşletim sistemi olarak ne bir Android ne de bir iOS. İkisinin karışımı gibi.

3-) Status bar ikonları ve yazı fontu çok ufak. Büyütmenin bir yolu var mı? Okumakta zorlanıyorum.

4-) Fotoğraf çektiğimde galeride iki adet "Kamera Fotoğrafları" bölümü açılıyor. Nedeni nedir? Ben QuickPic galeri uygulaması kurdum. Onda bir sorun yok. Ama orjinal galeri uygulamasını kullanmak isterim.

5-) Temalardan bazılarını indirdim ve denedim. En akıcı tema olarak önerileriniz var mı? Kullanılan tema şarj süresini olumlu yada olumsuz olarak etkiler mi?

6-) LG G2 modelinde ekran çift tıklama ile açılıp kapanıyordu. Eksikliğini hissettiğim en büyük özellik bu. Mi4 LTE modeline çift tıklama ile açıp kapama özelliği eklenebilir mi?

7-) Yine LG G2'de Qick Memo isimli uygulama vardı. Bu uygulama anlık ekran görüntüsünü almanızı, üzerine el yazısı ile notlar tutmanızı ve galeriye kaydetmeye gerek olmadan whatsapp, gmail gibi uygulamalar üzerinden o resmi paylaşmanızı sağlardı. Bu eksikliğini hissettiğim ikinci uygulama. Mi4 LTE için LG G2'de bulunan Qick Memo programının alternatifi var mı?

8.-) Google Play'den n11 uygulamasını indirdim ve kurdum. Ama ana ekrana n11 ikonu eklenmedi. Sağdaki bütün ekranlara baktım ikon yoktu. Cihazı restart yaptım, ancak o zaman ikon geldi. Bunun nedeni nedir?

9- Sonradan eklendi - ) Mi4 LTE - Miui 7.1 sürümde bildirim sesi ile zil sesi şiddetini nasıl ayrı ayrı yönetemiyoruz (Misal: Zil sesi yüksek iken bildirim sesi orta şiddette olmuyor. İkisi de aynı şiddette oluyor).

Teşekkür ederim.

Son düzenleme:

ertanx

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 6
Meslek
Teknisyen
Konular
48
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Yazılım güncelleyiniz. Version: V7.1.1.0.KXDMICK (MIUI7) var. İkon çıkmama gibi sorun anlık bir sorun olabilir. 3. maddeye katılıyorum, bildirim simgeleride minicik, yakında mercek ile bakacağız heralde. Yaşlı Modu nu aktif etmek için daha var aslında :) 5. Madde de ben sadece Xiaomi nin yayınladığı temaları kullanıyorum sadece, diğerleri çok cicili bicili. Tavsiyem resmi temalar.

Bu arada ön ve arka kamera kalitesini son kullanıcı olarak yorumlar mısınız?

Oyla:

kokanche

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba;

Durum çubuğu için font ve ikon büyütmenin bir yolu yok mu gerçekten?

Bir de mesela whatsapp ile mesajlarken çıkan sesleri anlık olarak kısmak istiyorum. Ses açma ve kısma butonuna bastığımda zil sesini kisiyor. Bunun için ne gibi bir yöntem izlemem lazım?

Kamera performansı için biraz zamana ihtiyacım var. Deneyimleyip paylaşırım görüşlerimi.

Teşekkürler,

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Yazılım güncelleyiniz. Version: V7.1.1.0.KXDMICK (MIUI7) var. İkon çıkmama gibi sorun anlık bir sorun olabilir. 3. maddeye katılıyorum, bildirim simgeleride minicik, yakında mercek ile bakacağız heralde. Yaşlı Modu nu aktif etmek için daha var aslında :) 5. Madde de ben sadece Xiaomi nin yayınladığı temaları kullanıyorum sadece, diğerleri çok cicili bicili. Tavsiyem resmi temalar.

Oyla:

kokanche

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
10
Yukarıdaki eleştirilerime ilave olarak.

Mi4 LTE - Miui 7.1 sürümde bildirim sesi ile zil sesi şiddetini nasıl ayrı ayrı yönetebiliriz? (Misal: Zil sesi yüksek iken bildirim sesi orta şiddette olsun)

Xposed vb kurmak buna çare olacaksa telefonu root yapıp gerekli işlemleri gerçekleştreyim.

Teşekkürler,

Oyla:

okanka_xd

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
14

Kamera konusunda ben yorum yapabilirim. ( son kullanıcı sayılırım bende daha alıp kullanmaya başlayalı bir hafta olmadı :D )
Ben kamerayı çok beğendim. İşini fazlasıyla iyi yapıyor. Manuel mod gayet başarılı. Kendi efektleri bence saçma ve gereksiz. Balık gözü, pikselleme ve şu eski zaman haricinde kullanışlı olan yok bence. Ha zaten ne kadar kullanılır bilmem ama balık gözü çok etkili. Otomatik modda odaklama ve çekim hızı bence yeterli. Kuş fotoğrafı çekeceksen yetmez ama zaten telefonla da kuş fotoğrafı çekmeye kalkan olur mu derseniz haklısınızdır. Bunların dışında HDR modunu keyif verici ve tatmin edici buldum. HDR PRO modu çok güzel renkler yakalıyor. Manuel kullanmıyorsanız bence HDR açık gezin :) Başarısız bulduğum tek mod yeniden odaklama. Ya düzgün çalışmıyor ki sanmıyorum ya da ben kullanmayı beceremedim ( bu daha doğru geliyor bana :D ) Ön kamera ışıkta her kameranın olduğu gibi iyi, ışıksız ortamda good bye selfie modu devreye giriyor :) Birde ön kamerada güzellik modu bence iyi çalışıyor ama olmaması gereken bir özellik. Bilemem hatun kişiler ne der ama kandırmayı arkadaşım milleti sonra ne yiğitler yel almış saman gibi savruluveriyor instagramda :D

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Yukarıdaki eleştirilerime ilave olarak.

Mi4 LTE - Miui 7.1 sürümde bildirim sesi ile zil sesi şiddetini nasıl ayrı ayrı yönetebiliriz? (Misal: Zil sesi yüksek iken bildirim sesi orta şiddette olsun)

Xposed vb kurmak buna çare olacaksa telefonu root yapıp gerekli işlemleri gerçekleştreyim.

Teşekkürler,
Ses ayarları sadece şu şekilde ayarlanabiliyor.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

kokanche

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
10
İşte bu menüde zil sesi şiddeti ile bildirim sesi şiddetini ayrı ayrı kontrol edebiliyor olmamız lazım. Ama malesef edemiyoruz.

Ses ayarları sadece şu şekilde ayarlanabiliyor.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

İhaleci

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
İhaleci
Cihazım
Artık Yok
Meslek