Mi4 imei repair yaptım şimdi hat bulmuyor

tr-aliveli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali Topal
Cihazım
Mi4
Konular
12
Merhaba arkadaşlar. Mi4 LTE-CT 16gb modelinde telefon aldım.Uzerinde miui7 vardı. Bykatre ustamızın anlatımındaki gibi elimdeki hurda telefonun imei ini attım. Cihazın menüsüne de yeni attığım imei geldi her şey normaldi. Ama sim kartı takıyorum. hat gelmiyor. Manuel olarak hatları arattım ve kartım türkcell ona girmeye çalıştığımda "can't connect this network right now try again later" diyordu. reset attım. Factory reset attım aynı.

Sonra anlatımlara göre en güncel Miui8 global developer romu yükledim. attığım Imei menude gene sorunsuz görünüyor. Türkcell simkartın menüsüde geliyor. Ama gene hat gelmiyor ve hatta şimdi manuel aramada hiç şebeke bulamıyorum.

Valla çıldıracam . Ustalarım bir yardım edin lütfen.

RepairM@n

Hak ismi okunmalı dillerde !
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
RepairM@n
Cihazım
Xiaomi
Konular
5
Qpst eski sürüm kullanımından kaynaklı bir hatadır. 2.7.437 versiyonu var onu kullanın.. Düzenlediğiniz yedeği yeni sürüm ile restore edin. Muhtemelen şebeke gelecektir. Gelmezse tekrar yazın. Sağlam qcn veririm onunla yaparsınız.

Düzeltme: İmei numaralarının btk üzerinden sorgusunun yapıldığını ve sorunsuz olduğunu varsayıyorum.

Son düzenleme:

tr-aliveli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali Topal
Cihazım
Mi4
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam Allah razı olsun. Valla 2 gundur gece 2-3 e kadar ugraşmıştım.
Aynen dediginiz gibi güncel qpst ile atinca duzeldi.
Çok teşekkürler

RepairM@n

Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
RepairM@n
Cihazım
Xiaomi
Konular
5
Hocam Allah razı olsun. Valla 2 gundur gece 2-3 e kadar ugraşmıştım.
Aynen dediginiz gibi güncel qpst ile atinca duzeldi.
Çok teşekkürler
Amin cümlemizden Allah razı olsun, gözünüz aydın :)

the_mentor16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fethi
Cihazım
Mi4lte
Konular
1
Hard brick bir cihaz aldım test point ile cihazı kurtardim cihaz şebeke bulmuyor IMEI sorguladığı marka mode kisminda mi4 LTE mi2a olarak görünüp kayıt bulunamadı olarak görünüyor yeniden IMEI değiştirmeye çalışırken aldığım gcn yedeğinde mevcut IMEI numarasını hex olarak arattigimda çıkmıyor birde blokları silip rebot yaptığında *#06# yaptığında imei bozulmuyor .dolayısıyle düzenlenmiş farklı bir gcn de yukleyemiyorum .telefon rootlu global developer miui8 yuklu

cınarım

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ferhat
Cihazım
pocox3 NFC
Konular
23
Hard brick bir cihaz aldım test point ile cihazı kurtardim cihaz şebeke bulmuyor IMEI sorguladığı marka mode kisminda mi4 LTE mi2a olarak görünüp kayıt bulunamadı olarak görünüyor yeniden IMEI değiştirmeye çalışırken aldığım gcn yedeğinde mevcut IMEI numarasını hex olarak arattigimda çıkmıyor birde blokları silip rebot yaptığında *#06# yaptığında imei bozulmuyor .dolayısıyle düzenlenmiş farklı bir gcn de yukleyemiyorum .telefon rootlu global developer miui8 yuklu
Hocam qcn yedeğim yok ama orjinal blokları saklıyordum istersen göndereyim geri flash larsın

RepairM@n

Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
RepairM@n
Cihazım
Xiaomi
Konular
5
Mİ4 miui8 rom ile bu işlemi yaptırmıyor. Neden bilinmez ama öyle. Ya miui7 romlarından birini yükleyin ya da twrp üzerinden cm rom kurarak işlemi sürdürün. O zaman blokları da sıfırlar qcn de yazdırır.

the_mentor16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fethi
Cihazım
Mi4lte
Konular
1
Mİ4 miui8 rom ile bu işlemi yaptırmıyor. Neden bilinmez ama öyle. Ya miui7 romlarından birini yükleyin ya da twrp üzerinden cm rom kurarak işlemi sürdürün. O zaman blokları da sıfırlar qcn de yazdırır.
Deneyip sonucu yazarım teşekkürler.

Üst Alt