Mi4 için Windows 10

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
@catlax66

demek istediğim şu idi
windows lar içerisinde nasıl sanal sistemler oluşturuyor isen aynı şekilde android lerde de sanal sistemler kurabiliyorsun
hatta en çok kullanılan sanal sistemlerden biri Kali dir

Kali bir debian modifiyesi olup içerisinde hack/crack vb türdeki işlemler için mevcut-bilinen yazılımların hazır olarak geldiği bir linux çözümüdür. şahsen ben son versiyonu sitesinden indirip vmware de sürekli hash encode amaçlı kullanıyorum. john programı için
aynı şekilde linux ler içinde android içerisinden kurulumunu yapan program evcut ki program playstore var. ismi de Linux Deploy
sonuçda her OS diğerini sanallaştırabilmekte. eğer kullandı iseniz windows içersinde linux modifikasyonu dahi vardı geçmiş dönemde.
OS ların bir biri içinde çalışmaları esnasında birçok sıkıntı çıkar. buna dual boot esnasında da çok sık rastlanır.

misal.. biz tlf umuza dual boot olarak windows ve android i kurduğumuz var sayalım. zaman içerisinde bir şekilde sorun yaşanacak ve boot çökecek. sonuç olarak da her iki OS a erişim gidecektir.
bu şekilde yükleme yapan 10 tane arkadaşımızdan kaçtanesi boot u düzeltebilecek ?

sanallaştırmanın şu avantajı var. asıl OS da sorun yaşanmadan diğer os kullanılabilir. burda sorun yok
sorun kaynak paylaşımı esnasında ve cihazda bulunan her hardware in sorunsuz ve performansız şekilde sanal sisteme aktarılabilmesinde
yani..
android içerisinde windows kullanırken sorunsuz 3g erişimi veya wifi erişimi olabilecek mi ?
çoklu yazılım çalıştırma esnasındaki geçişlerde aşağı indirlen veya beklemeye alınan sana sistem kaynak erişimini kaybedince/beklemeye alındığında tekrar kendini reboot etmeden yoluna devam edebilecek mi?

şuan windows veya linux içerisindeki sanallaştırmalarda sorunsuz yapabiliyoruz. çünki her 2 sininde çoklu pencere mantığı esnasında kaynak erişimi sorunsuz devam edebilmekte. ama android de bu ne kadar yapılabilmekte bilmiyorum

sonuç olarak
ben dual boot yerine sanallaştırmayı tercih ederim

bu arada android 5.x.x kullanan arkadaş var ise 4..4.x e göre kaynak - batarya - kasa ısınması gibi konuları da bahsedebilirmi.. konu değişmiş gibi gözükecek ama... başka bir topic açabilirler

catlax66

ihsan
Onursal Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ihsan
Cihazım
Mi6
Konular
25
@tosunpasa ben sanallaştırmaya karşıyım hocam işletim sistemini ham kullanmayı severim dual olarak lunix ve windows sürümlerini hatta hackintosh bile kullandım. Benim anlatmak istediğim grub yönetimi olarak sistemden geçiş değil öyle olursa zaten dediğiniz sıkıntılar doğacaktır biliyor olmalısınız ki mi lerde ikili sistem bulunmakta recoveryden seçip başlatma yapılabilinir diye düşünüyorum. Kali dediğiniz backtrack yeni varyasyonu diye biliyorum 3 yıl falandır kendi pc mi kullanamadığım için uğraşamıyorum çok merak edersem dediğiniz gibi sanal olarak yüklüyorum windowsa yük olmak olmaktan öteye gitmiyor siliyorum sonrasında, geçen sene şirket bilgisayarıma hackintosh kurmuştum abartısız baya kullanmıştım hatta ağ da çalışmamıza ragmen windows bile açmıyorum zaruri haller dışında, sonuç olarak zevkler renkler diyorum hocam

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
catlax66' Alıntı:
@tosunpasa ben sanallaştırmaya karşıyım hocam işletim sistemini ham kullanmayı severim dual olarak lunix ve windows sürümlerini hatta hackintosh bile kullandım. Benim anlatmak istediğim grub yönetimi olarak sistemden geçiş değil öyle olursa zaten dediğiniz sıkıntılar doğacaktır biliyor olmalısınız ki mi lerde ikili sistem bulunmakta recoveryden seçip başlatma yapılabilinir diye düşünüyorum. Kali dediğiniz backtrack yeni varyasyonu diye biliyorum 3 yıl falandır kendi pc mi kullanamadığım için uğraşamıyorum çok merak edersem dediğiniz gibi sanal olarak yüklüyorum windowsa tüm olmak olmaktan öteye gitmiyor siliyorum sonrasında, geçen sene şirket bilgisayarıma hackintosh kurmuştum abartısız baya kullanmıştım hatta ağ da çalışmamıza ragmen windows bile açmıyorum zaruri haller dışında, sonuç olarak zevkler renkler diyorum hocam

Hemde sanallaştırıldığında iki sistem aynı anda çalışacağı için performans düşüklüğü de cabası.

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
:) bütün yorum ve tecrübelere selam ediyorum

tabiki en iyi metod herkesin kendi işi ve kullanıma bağlı olandır.
bende işim icabı sürekli vmware ile çalıştığım için çare yok şuan için

bu arada
miui nin dual boot olayında haberim yok
kullandığım hongmi de zaten çok fazla bir şey beklemiyorum. sonuçda aktif ihtiyaçlarımı görüyor.. ama hala gözüm eski 2s de  :)

bu arada, yeni işlemci ile yüksek çözünürlüğe sahip 2-3 ramli bir tlf da düşünmüyor değilim

catlax66
dostum lolipop kullanıyor isen ya özel den yada konu açarak genel bir yorum alsam işletim sistemi ile ilgili, mümkün mü ?
veya kullanan diğer arkadaşlardan
tercihen 5.0.x den 5.x.x e geçmek zorunda kalmış birinden tercihim

xiaomi cairo

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Konular
6
Arkadaşlar nasıl yüklüyoruz Windows 10 u telefona

Üst Alt