Yardım Mİ3 SARI EKRAN SORUNU VE BİRKAÇ SORU

crzypwrx

Superior
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M.Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi3
Konular
21
Merhaba dostlar,
Bugün bir buçuk yıldır kullanmakta olduğum mi3 cihazımın ekranın da maalesef bir sararma gördüm. Bildiğim kadarıyla yazılımsal bir problem değil çünkü cihaz soğukken kayboluyor. Bu sebeple birkaç sorum olacak. Yanıtlayan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.
1- Bu sarı noktanın tek çözümü ekranı değiştirmek midir?
2- Piyasada satılan ekranlarda iki seçenek var: LCD Ekran ve Dokunmatik-Dokunmatik Ekran. Benim bu sararma sorunu için hangisini almam gerekir.
3- Çin sitelerinde bile 50 dolar olan ürünü, tumsaf.com (sanırım sahibi de forum üyesi) nasıl 89 TL ye satıyor.
4- TR de bu ekranı değiştirebilecek tamirci vs önerebilir misiniz?

crzypwrx

Superior
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M.Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi3
Konular
21
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyla:

crzypwrx

Superior
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M.Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi3
Konular
21
Arkadaşlar yok mu bilgisi olan???

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Arkadaşlar yok mu bilgisi olan???

Hocam yedek parça için baywuntov hocamla iletişime geçebilirsiniz. Eğer alacaksanız sadece ekran almayın. Dokunmatik panelle ekranı birbirinden ayırıp takmanız gerekir ki o da çok çok zor bir iş. Panelle beraber almanızı ve komple bir değişim yapmanızı önerebilirim. Ekran değişimini ise eğer eliniz yatkınsa kendiniz de yapabilirsiniz. Youtube'da videoları var, bol bol vida ve soket sökülüp yerine takılacak :)

Tavsiyem ise kesinlikle ekranınıza dokumamanız yönünde. Sarı nokta problemi telefonun kullanılmasını engelleyecek bir sorun değil. Bugüne kadar Mi3 ekran değişimi yapıp da "iyi ki değiştirmişim" cümlesin kuran kimseyle karşılaşmadım. (Ben de dahil) Ekran değişimi sonrası olmadık sorunlar ve sıkıntılar baş gösterebiliyor ve sonuç olarak kullanıcılarımız telefonlarından soğuyor. Yurt dışından orijinal parça getirip (tumsarf'ta veya diğer sitelerde satılan 50-100$'lık ekranlar orijinal değil) taktırtmak yerine de maliyetinden dolayı yeni telefon almayı tercih ediyorlar. Yan sadece beyazda zar zor seçilebilen sarı bir bölge için başka sıkıntısı olmayan telefonunuzu çöp haline getirme riskini almayın derim :)

Oyla:

crzypwrx

Superior
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M.Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi3
Konular
21
Hocam yedek parça için baywuntov hocamla iletişime geçebilirsiniz. Eğer alacaksanız sadece ekran almayın. Dokunmatik panelle ekranı birbirinden ayırıp takmanız gerekir ki o da çok çok zor bir iş. Panelle beraber almanızı ve komple bir değişim yapmanızı önerebilirim. Ekran değişimini ise eğer eliniz yatkınsa kendiniz de yapabilirsiniz. Youtube'da videoları var, bol bol vida ve soket sökülüp yerine takılacak :)

Tavsiyem ise kesinlikle ekranınıza dokumamanız yönünde. Sarı nokta problemi telefonun kullanılmasını engelleyecek bir sorun değil. Bugüne kadar Mi3 ekran değişimi yapıp da "iyi ki değiştirmişim" cümlesin kuran kimseyle karşılaşmadım. (Ben de dahil) Ekran değişimi sonrası olmadık sorunlar ve sıkıntılar baş gösterebiliyor ve sonuç olarak kullanıcılarımız telefonlarından soğuyor. Yurt dışından orijinal parça getirip (tumsarf'ta veya diğer sitelerde satılan 50-100$'lık ekranlar orijinal değil) taktırtmak yerine de maliyetinden dolayı yeni telefon almayı tercih ediyorlar. Yan sadece beyazda zar zor seçilebilen sarı bir bölge için başka sıkıntısı olmayan telefonunuzu çöp haline getirme riskini almayın derim :)
Hocam, zahmet edip uzun uzun yazdığınız için teşekkürler. Tüm sorularımı aydınlattınız. Sanırım ben de değiştirmeyeceğim zaten sadece telefon ısınınca ortaya çıkan bir leke. Ama işte bu cihazı gerçekten çok sevmiştim yeni cihaz alsam bile bunu satmayıp öylece saklamayı dusunuyordum. Ama hayırlısi işte.
Tekrardan teşekkürler.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam, zahmet edip uzun uzun yazdığınız için teşekkürler. Tüm sorularımı aydınlattınız. Sanırım ben de değiştirmeyeceğim zaten sadece telefon ısınınca ortaya çıkan bir leke. Ama işte bu cihazı gerçekten çok sevmiştim yeni cihaz alsam bile bunu satmayıp öylece saklamayı dusunuyordum. Ama hayırlısi işte.
Tekrardan teşekkürler.

Rica ederim hocam. :)

Oyla:
Üst Alt