Yardım Mi10t pro mikrofon sorunu

Mehmetdmrly

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi10t pro
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 12.5.1
Telefon Modeli
Mi10t pro
Bootloader Kilidi
Açık
Cihazim mi10t pro imei atılmış
Cihazimin tahminime göre alt mikrofonundan kaynaklı birileriyle konusurken veyahut video çekerken ses bazen geliyor ama genellikle ya uzaktan geliyor ya hışırtıli geliyor.
Alt mikrofon ve Flex değişti hala aynı
Telefoncu anakart sorunlu dedi sizin fikirleriniz nedir

03ramazan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ramazan bey
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
4
Paket ile alakası yok,bende de durum aynı, yere şertçe vurdum telefonu düzeldi 2 gündür, ses kaydı cızırtı yapmıyor kendim test edebiliyorum, kılıfla yapın zarar vermeyin headbang~~ tamirciye vermeye korkuyorum, aynı arızayı yaparsa mecburen vereceğim, hayırlısı....
ben tamirciye verdim hocam komple alttaki şarj boardını orijinalle değiştirttim yine sorun düzelmedi telefonu bu yüzden satacagım can sıkıcı bir durum

Oyla:

emRu11aH

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrullah
Cihazım
Mi 12t pro
Meslek
Üretim,Alım,Satım
Konular
19
Bana tamir ederim dedi, ama düşürme falan dedi işkillendim bende yaptırmadım.. Kendi ilkel yöntemlerimle idare ediyorum, eski TV'nin kasasına vurur gibi, bir ara 1 hafta düzeldi gerçekten, kardeşim sağolsun düşürünce yine eski haline döndü, arada yere paralel vuruyorum düzeliyor, şunu adam akıllı tamir edecek yok mu şu memlekette, bu böyle olursa çin malına tövbe edeceğiz, tamiri olmayan telefon mu olur, Allah aşkına...

Oyla:

03ramazan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ramazan bey
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
4
Bana tamir ederim dedi, ama düşürme falan dedi işkillendim bende yaptırmadım.. Kendi ilkel yöntemlerimle idare ediyorum, eski TV'nin kasasına vurur gibi, bir ara 1 hafta düzeldi gerçekten, kardeşim sağolsun düşürünce yine eski haline döndü, arada yere paralel vuruyorum düzeliyor, şunu adam akıllı tamir edecek yok mu şu memlekette, bu böyle olursa çin malına tövbe edeceğiz, tamiri olmayan telefon mu olur, Allah aşkına...
aynen öyle de eski xiaomi kalitesi yok artık son sıkıntısız cihazlar olarak mi 9 serisini çıkarttı sonrası malum kronik sorunlu olmaya başladı genellikle ben mi 8se kullanıyorum ayrıca

Oyla:

emRu11aH

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrullah
Cihazım
Mi 12t pro
Meslek
Üretim,Alım,Satım
Konular
19
Bende poco f1 vardı, o bile canavardı, sıfır problem, şimdi çeşit çoğaldı, sensör problemi ile boğuşuyor millet, hep bir kronik problem, milletin işi gücü yok bunlarla mı uğraşacak!

Oyla:

monsieur

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haluk
Cihazım
M2 note
Konular
0
Selamlar aynı sorun bende de mevcut. Arkadaşım telefon tamiri ile uğraşıyor. Birlikte telefonu açıp arkadaki filmi değiştirdik ama hiçbir düzelme olmuyor. Filmin anakarta bağlandığı yerdeki tüm vidaları tam sıktığımızda ses hemen bozuluyor vidaları gevşetince düzeliyor. Gözle görülür hiçbir problemi yok muhtemelen anakart içinde bir çatlak vesaire olabilir diye düşünüyoruz. Mikrofon değiştirmek maalesef çözüm değil. Bu sorunla karşılaşıp anakart değiştiren biri varsa bir de onu dinlemek lazım.

Oyla:

emRu11aH

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrullah
Cihazım
Mi 12t pro
Meslek
Üretim,Alım,Satım
Konular
19
Selamlar aynı sorun bende de mevcut. Arkadaşım telefon tamiri ile uğraşıyor. Birlikte telefonu açıp arkadaki filmi değiştirdik ama hiçbir düzelme olmuyor. Filmin anakarta bağlandığı yerdeki tüm vidaları tam sıktığımızda ses hemen bozuluyor vidaları gevşetince düzeliyor. Gözle görülür hiçbir problemi yok muhtemelen anakart içinde bir çatlak vesaire olabilir diye düşünüyoruz. Mikrofon değiştirmek maalesef çözüm değil. Bu sorunla karşılaşıp anakart değiştiren biri varsa bir de onu dinlemek lazım.
Benim yaptırdığım uzman bir tamirci var onu tavsiye ederim,memleket Gaziantep midir sizde, telefonunu verebilirim dm den..

Oyla:

bh344

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Orhan
Cihazım
Mi Mix 3
Konular
0
Aynı durum bende de var. Tahminlerime göre bu sorunu yaşayan herkes telefonu arka cebinde taşıyanlar. Sürekli bu şekilde taşınması telefonun genel formunun az da olsa bozulmasına neden oluyor. Ekran tarafından içe bükük şu an benim telefon. Telefonu söktüm uzun uzun uğraştım. Arkadaşın da bahsettiği gibi özellikle kamera tarafındaki vidaları tam sıktığımda ses bozuluyor ama gevşetince düzeliyor. Gevşek şekilde arka kapağı taktiığımda da yine onun basıncıyla ses bozuluyor. Üst kamera tarafından ve alt tam çaprazdan tutup geriye doğru biraz esnettiğimde de düzeliyor ama sürekli böyle tutamam tabiki. Anakart değişmek istiyorum ama sorun çözülmezse vereceğim paraya acıyorum.

Oyla:

bh344

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Orhan
Cihazım
Mi Mix 3
Konular
0
Bu sorunu yaşayıp hala çözemeyen varsa ben şu şekilde yaptım düzeldi. Anakart koruma kapağını açın.Kapagin altında orta kısımda(beyaz işaretlediğim bölüm) zannederim ses entegresi olacak bunun üzerine yani koruma kapağıyla anakart arasına 1mm kalınlığında çift taraflı bant ekleyip baskı uyguladım. Aynı şekilde kameraların altında kalan kısmın(anakart ile kasa arasına) ortasına aynı çift taraflı banttan ekledim. Kamera altına bant yapıştırırken alttaki temas etmesi gereken yerleri kapatmayın(ikinci resimde maviye boyadığım yerler).Sonra tüm vidaları sıkıca sıkıştırın.Ben bu şekilde sorunu çözdüm çözüm arayanların da bilgisine.Çok beğendiğim yeni bir model çıkıp alana kadar beni idare eder artık.😁

Ekli dosyalar

• IMG_20230605_225435.jpg
    IMG_20230605_225435.jpg
    224,2 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_20230605_230231.jpg
    IMG_20230605_230231.jpg
    209,2 KB · Görüntüleme: 55
Oyla:

Lim0n

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Limon
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
131
Bu sorunu yaşayıp hala çözemeyen varsa ben şu şekilde yaptım düzeldi. Anakart koruma kapağını açın.Kapagin altında orta kısımda(beyaz işaretlediğim bölüm) zannederim ses entegresi olacak bunun üzerine yani koruma kapağıyla anakart arasına 1mm kalınlığında çift taraflı bant ekleyip baskı uyguladım. Aynı şekilde kameraların altında kalan kısmın(anakart ile kasa arasına) ortasına aynı çift taraflı banttan ekledim. Kamera altına bant yapıştırırken alttaki temas etmesi gereken yerleri kapatmayın(ikinci resimde maviye boyadığım yerler).Sonra tüm vidaları sıkıca sıkıştırın.Ben bu şekilde sorunu çözdüm çözüm arayanların da bilgisine.Çok beğendiğim yeni bir model çıkıp alana kadar beni idare eder artık.😁
hocam hala problem yaşamadınız mı ? yorumlarınız nedir denemek istiyorum ben de

Oyla:

zuluman

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
zuluman
Cihazım
samsung s7
Konular
0
Ayni sorun bendede var. Flex soketten sonra mikrofon yolu ekteki dosyada(Sari renkli olan yol ). Sanirim ses cipi reball yapılacak veya yol atılacak gibi.

Ekli dosyalar

• SAVE_20230724_155538.jpg
    SAVE_20230724_155538.jpg
    354,8 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt