Yardım Mi10 Depolama Dolu Görünüyor

yunus4935

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yunus
Cihazım
Xioami mi 10
Konular
8
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Beta v9.6
Telefon Modeli
Mi 10
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba arkadaşlar hafıza sorunu yaşıyorum mi 10 yurtdışı olduğu için format atmaya korkuyorum sürekli hafıza dolu bildirim seni kircam cinnet geçircem siliyorum 5 6 GB yine doluyor anlamadım gitti diğer klasoru 28
GB naptiysam silinmedi araştırdım çözüm bulamadım nedir bunun sorunu kendi kendine doluyor

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Böyle bir alan buldum.silsem bişey olurmu 35 GB ne olduğunu bilmiyorum bilen varmı

Evet sorun olma ihtimali var hocam. Klasör içerisinde neler var?

Arkadaşlar yazmış ama ben de belirteyim... Sizin telefonun sıfırlanma zamanı gelmiş. Bu şekilde sorunu çözersiniz ama geçici olur, kısa zaman sonra tekrar benzer sorunlar yaşamaya başlar farklı çözümler bulmaya çalışırsınız. En sağlıklısı yedeklerinizi alıp telefonu sıfırlamanız.

Oyla:

Toorop

F-Xiaomi
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5
Hocam aynı sorundan dolayı biraz sonra eşimin telefonunun kilidini açıp Eu rom kurup rootlu olarak bırakacağım, farklı cihaz. Bir çok şey denedim kilit açmadan fakat çözüm yok maalesef. Proc klasörünü biraz araştırdığım kadarıyla sadece sanal bir sürücü gibi çalışıyor, içindeki dosyalar yansıma olduğundan aslında yer kaplamıyor. System içinde olduğundan zaten silemezsiniz büyük ihtimal deneseniz bile fakat yine de system altındaki dosyalara müdahale etmeyi önermez kimse.

Oyla:

yunus4935

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yunus
Cihazım
Xioami mi 10
Konular
8
Hocam aynı sorundan dolayı biraz sonra eşimin telefonunun kilidini açıp Eu rom kurup rootlu olarak bırakacağım, farklı cihaz. Bir çok şey denedim kilit açmadan fakat çözüm yok maalesef. Proc klasörünü biraz araştırdığım kadarıyla sadece sanal bir sürücü gibi çalışıyor, içindeki dosyalar yansıma olduğundan aslında yer kaplamıyor. System içinde olduğundan zaten silemezsiniz büyük ihtimal deneseniz bile fakat yine de system altındaki dosyalara müdahale etmeyi önermez kimse.
Eu rom.kurunca cuzuluyormu.bende PC yok şuan o yüzden sıfırlamadan çözüm arıyorum

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Fastboot hint romu atmanız gerekli. bilgisayar olmadan bu sorunu çözemezsiniz. Hafıza probleminin çözümü fastboot rom atmaktır. ama cihaz mi 10 ise hint romu atacaksınız..

Oyla:

Toorop

F-Xiaomi
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5
Eu rom.kurunca cuzuluyormu.bende PC yok şuan o yüzden sıfırlamadan çözüm arıyorum
İşlemler yeni bitti hocam 8gb boş alan vardı başlamadan önce. Romu kurdum, yedeklediğim dosyaları geri attım ve tüm uygulamaları da geri yükledim, bazı uygulamaların yedeklerini de geri yükledim(whatsapp, telegram) 32gb boş alan var şu an(toplam 64gb). Tabii zamanla biraz daha artacaktır bu uygulama kullanımı ve cache oluşumuyla fakat eskisi kadar dolar mı göreceğiz, dolarsa da özellikle rootlu bıraktım ki system içine müdahale edip azaltabilirim. O da olmazsa en azından root ile uygulamaların verilerini eksiksiz yedekleyip format atıp yedekleri geri yükleyebilirim.

Sıfırlamadan maalesef zor hocam, belirttiğim gibi ben de bootloader açmamak için birçok yolu ve farklı uygulamarı denedim fakat çözüm bulamadım, hazır izindeyken hallettim bugün sonunda. Bootloader kilidini açmadan ve pc kullanmadan ID, Eu romları yükleme rehberi var, normal mantığa göre güncelleştitrme yapar gibi yüklendiğinden de sıfırlanmaması lazım ama emin değilim, ayrıca ne kadar güvenilir bilmiyorum ve tavsiye etmiyorum.

Oyla:

yunus4935

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yunus
Cihazım
Xioami mi 10
Konular
8
Fastboot hint romu atmanız gerekli. bilgisayar olmadan bu sorunu çözemezsiniz. Hafıza probleminin çözümü fastboot rom atmaktır. ama cihaz mi 10 ise hint romu atacaksınız..
Teşekkür ederim gece ise gidecegim olmazsa iş yerindeki PC ile halledeyim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemler yeni bitti hocam 8gb boş alan vardı başlamadan önce. Romu kurdum, yedeklediğim dosyaları geri attım ve tüm uygulamaları da geri yükledim, bazı uygulamaların yedeklerini de geri yükledim(whatsapp, telegram) 32gb boş alan var şu an(toplam 64gb). Tabii zamanla biraz daha artacaktır bu uygulama kullanımı ve cache oluşumuyla fakat eskisi kadar dolar mı göreceğiz, dolarsa da özellikle rootlu bıraktım ki system içine müdahale edip azaltabilirim. O da olmazsa en azından root ile uygulamaların verilerini eksiksiz yedekleyip format atıp yedekleri geri yükleyebilirim.

Sıfırlamadan maalesef zor hocam, belirttiğim gibi ben de bootloader açmamak için birçok yolu ve farklı uygulamarı denedim fakat çözüm bulamadım, hazır izindeyken hallettim bugün sonunda. Bootloader kilidini açmadan ve pc kullanmadan ID, Eu romları yükleme rehberi var, normal mantığa göre güncelleştitrme yapar gibi yüklendiğinden de sıfırlanmaması lazım ama emin değilim, ayrıca ne kadar güvenilir bilmiyorum ve tavsiye etmiyorum.
Bilgiler için çok teşekkür ederim.artik son çare aynısını yapicam

Oyla:

Toorop

F-Xiaomi
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5
Rica ederim hocam, işlem fazla uzun sürmese de farklı bilgisayarda işlem yapacaksanız hazırlıklı olmak gerekiyor eksiksiz dosyalarla, en önemlisi sürücü ve minimal adb and fastboot, twrp, rom, root(rootlayacaksanız tabi) hatta gerekirse fastboot rom dosyasına kadar yanınıza alın ne olur ne olmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

(5 dakika dolduğu için düzenleyemedim mesajı, otomatik olarak birleştirir neyse.)
Ayrıca BL kilidi açık yazmışsınız ilk mesajda, tavsiyem zaten açıksa rootlayıp uygulamaların yedeklerini alabilirsiniz alpha backup programının modlusuyla, uygulama verilerine kadar yedek alıyor. Çok nadir de olsa sorun yaptığı uygulamalar oluyor geri yüklerken, onları da play storedan kurup üstüne data restore yaparsanız yine işe yarıyor(chromeda sekmeler ve geçmiş için bu şekilde işlem yapıyorum ben, kendi uygulamayı yükleyemediği için). Daha sonra uygulamaları geri kurarken daha rahat olur sizin için. Dosyaları pcye yedekleyip yer açabilirsiniz uygulama yedekleri için.

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt