İyi günler.Bende xiaomi mi router 3 aldım.Kullanma amacım komşumdan aldığım kabloyla bizim evde wifi sinyali dağıtmak.Yani modem olarak kullanmayacağım.Kabloyu mavi yuvaya takmamam gerekiyor mu?(Yani nereye taktığım farkeder mi?)2.'si hangi ayarları uygulamam gerekiyor?3.'sü benimde pc 192.168.31.1 adresine girmiyor.4.'sü miwifi ayarlarını bildiğim kadarıyla yaptım ancak ayar sayfası tekrardan açılmıyor.Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ben Router 3'ü görmedim. Bu nedenle mantıki olarak yazacağım.
WAN portu bazen diğer portlardan farklı bir renk verilerek diğer portlardan ayrılıyor. Bu renk mavi olur, kırmızı olur, yeşil olur. Bu yüzden mavi diye sınırlama yapmak yanlış olur. Evet Mini Router'da mavi idi ama Router 2'de renk yok. Cihazın ethernet portlarında LAN ve WAN diye yazıları yada Router2'de olduğu gibi Dünya resmi de olabiliyor. Hangi portun WAN olduğunu bilmeniz gerekiyor ki Ana modemden gelen kablonun bu WAN portuna bağlanması gerekir. Yoksa internet olmaz sadece yerel yani LAN bağlantı kurmuş olursunuz.
Yeni cihazlarda ethernet portunu bilgisayarınıza taktığınız an otomatik olarak bağlantı gerçekleşip browser açılarak ayar sayfasına giriyor. Bundan sonrasına, görmediğim için bir şey diyemiyorum. Ekrandaki yönergeleri takip etmek gerekir.
Her cihazda IP adresi 192.168.31.1 olacak diye bir kural yok. Modele göre farklılık gösterebilir. Modemin IP adresini kendiniz çok kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Bunun için bilgisayarınızın IP ayarlarına bakmanız yeterli. Bununla ilgili Google'da milyarlarca sayfa bulabilirsiniz.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk