Rehber Mi Note Hard Brick Sorunu ve Çözümü

yay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
1
Cihazım
turkcell t60
Konular
2
Hocam sizin bootloader açık değil ise siz H.kadioglu na bir danışın durumu
Hersey acik kardesim bootloader, gelistirici modu ,hata ayiklama vs..mi account bile yapmistm..diyorum ya devamli yazilimsal seylerle ugrasiyorum ve termux icin en iyi sikistirma yontemi uzerinde denemeler yapiyordum..ve pc ile telin goremedigi usb leri format attim. Sadece son bir tanesi kalmisti onunda dosya sistemi kirilmasi zor birseydi..onun icin program ariyordum bircok program denedim olmadi ve son program cokertti teli. Nasil oldu anlam veremiyorum..ben usb ye format atacak diye ayarladm gitti telefonu yeniden baslatti ve siyah ekranda kaldi oyle..hicbir moda geciremedim. Edl modda oyle oluyormus arastirdm. Ve auth istiyor diyorlar lakin mi hesabimla miflash da account yaptim(giris basarili yazdi). Yani emin misiniz dostum yetkili kullanicisz giris olmadigina?!?! Bu cok karistirdu kafami cunku. Hesap aktif gorunuyordu ama 3 tane fastboot rom denedim olmadi. (Miflash , mi flash pro, mi flash64, qfil ve hatta bircok crakli kutusuz program denedim onlarda yapmadi. Crakli programlar portu (hs_loader_com6) goruyor ama rom atinca port veya device hatasi veriyor! Edl modda yapiyorum hepsini ama yok olmuyor. Qfil en iyisi lakin o da sahara hatasi veriyor ve buda yonetici izniyle alakali sanirim.
Ve birde miflash ile yaparken flash script hatasi aliyorum vede try modunda calisiyordu..onunda cozumu "mi flash configure" konsolundan ayarlar ile cozdum. Bu seferde sahara rx_data:237 hatasi veriyor..kafayi yiycem yahu hersey dogru sekilde yapiyorum ama niye devamli hata aliyorum..ozellikle bu sahara hatasinin cozumu yokmu? Ve niye poco x3 nfc icin prog_firehose.mbn dosyasi yok hicbir yerde? Fastboot dosyasinin icindeki prog_firehose.elf uzantili. Bunu cozmenin bir yolu yokmu? (Dedigin arkadasa bakacagim lakin sizinde bu konulardaki bilginizi almak isterim )

Ekli dosyalar

• IMG_20220730_234630.jpg
    IMG_20220730_234630.jpg
    2,5 MB · Görüntüleme: 5

rauf21

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Rauf
Cihazım
miui
Konular
0
Bugün sizlere Mi Note cihazınız yani Hard Brick olmuş cihazınızı bu sorundan kurtarmayı anlatacağım.

Brick Olma Nedenleri

• Yanlış recovery yada rom yükleme
  • Recovery yada rom yükleme esnasında yarıda kesme
Brick olmuş cihaz belirtileri

• Şarj olma ledi yanmaz
  • Cihaz açılmaz
  • PC tarafından tanınmaz
  • Fastboot yada recovery moda girmez
  • Kısaca telefon ölmüş gömeni yok - şaka şaka ağlama hemen

" Öncelikle şunu belirtelimde başımız ağrımasın. Cihazınızın tüm sorumlulu sizdedir bu anlatım sonucu başınıza gelecek kaza ve belalardan ne sitemiz nede ben sorumlu değilimdir sonra bilmiyoruz görmedik okumadık demeyelim. "

Olayın anladığımızı ve kavradığımız düşünerek anlatımlara

Gerekli araç gereçlerimizi hazır edelim şimdi.

• Neşter - değil tabi bunu neden yazdıysam neyse devam
  • Küçük bir kablo - tek tel şeklinde olması kabloların etrafa deymesini engeller
  • Windows ile çalışan bir bilgisayar - Unutmadan ekleyelim hemen driver sürücü imzalamayı devre dışı bırakın açılışta nasıl yapıldığını bilmiyorsanız .
  • Mi Flash en son versiyon v2014.11.07 - Eskisi var olmazmı demeyin olmaz.
  • Bir adet fastboot Rom - Bu son iki dosyayı indirme linki olarak verecem altta meraklanmayın.
  • Ve biraz da sabır şuan için işinizi görecek
" Şimdi farzediyorum ki siz windows sürücü imzamalayı devre dışı bıraktınız ve kablonuzuda hazırladınız."

Şimdi ise telefonunuzun bataryasını çıkarın bir köşeye koyun. Sim kartınızı çıkarın. Aşağıda ki gördüğünüz gibi sim kart yuvasında iki noktaya ulaşacak şekilde cihazınızı açın.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

• Elinizde ki kablonun bu iki noktaya doğru şekilde değeceğinden emin olun.
  • Cihazın unbrick olduğuna emin olana kadar orda tutun
  • Şimdi mi flash uygulamasını açın
  • Advandec bölümünü seçin
  • FASTBOOT ROM dosyasının içinden çıkan FASTBOOT SCRIPT OPTION seçenekerinden FLASH ALL.BAT (Herşeyi sıfırlar tavsiyedir) yada Except DATA STORAGE.BAT (Kullanıcı dosyalarını korur) dosyalarından birini seçin
  • İkinci seçeneği boş bırakın [ Nv boot script - doldurmamıza gerek yok]
  • MSIMAGE.MBN , MPRG.MBN , RAW0 programming.XML and Patch0.xml için rom içinde ki uygun dosyaları yerleştirin
  • Cihazı pc ye takın - kablo takılı ve batarya sökülü şekilde
  • Driver kurulumu olacak bitmesini bekleyin
  • Cihazın bağlandığını anladığınızda Flash Rom butonuna basabilirsiniz algılamaz ise bir kaç Refresh yapın
  • İşlem bitene kadar bekleyin daha sonra cihazınızdan kabloyu çıkarın. Bataryanızı takın ve açın eğer mi logosu gelirse sorun düzelmiştir. Eğer gelmez ise şarja takın bataryanız şarj oluyor ve led yanıyor ise yine sorun düzelmiş demektir.

- Eğer kurulum esnasında driver yükleme hatası alırsanız cihaz yöneticisini kontrol edin orada kurulu olmayan driver /programfile/xiaomi/miflash/qualcomm/ "burada" driver dosyaları mevcuttur kontrol edip yükleyin.

- Mi flash bir hata verir ise bilgisayarınıza reset atıp tekrar deneyin ama sürücü imzalamayı devre dışı bırakmayı unutmamaya dikkat edin

- Eğer mi flash algılamaz ise o küçük kablonuzun doğru yerlere değdiğinden emin olun. Yada kablonuzun sağlam olduğundan

- Eğer hala sorun varsa çöğe atın demeyeceğim tabi siz buraya yazın sorunu ben yardımcı olurum size.

Download Links:Mi flash 2014.11.07:

FASTBOOT ROM:
FASTBOOT ROM: kIrIk link

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım