Mi Note 3 kullanıcısı olarak defalarca rom değiştirdim defalarca Google Kamera kurdum hep bir noktada eksik kaldı ufak tefek hatalar oldu. Dün sorunsuz şekilde Pixel Rom'a geçtim hem android saflığı hem de Google Kameranın sorunsuz çalışması beni mest ettiği için sizlerle paylaşmak istedim.
Öncelik klasik olarak Bootloader Kilidi açmak , twrp kurmak , camera2api aktif etmek . Bunlar forumda defalarca açıldığı ve konuşulduğu için size güzel bir rehber olarak şu konunun linkini bırakıyorum oradaki adımları sorunsuz yaparsanız isteğiniz gerçekleşmiş olur.
Konu: BL Kilidi Açma - TWRP Kurma - Camera2api Aktif Etmek - Rom Kurmak
1. Şimdi gelelim asıl konumuza. İlk olarak Rom'u indirip dosya yöneticimize atıyoruz:
ROM:
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
2. Daha sonra telefonumuzu kapatıp Ses Açma + Güç Tuşu 'na basılı tutarak twrp ekranına ulaşıyoruz.
3. Buradaki ilk işimiz her ihtimale karşı
YEDEK ALMAK olmalı ki doğabilecek kötü sonuçlara karşı hazırlıklı olalım. Yedeğimizi aldıktan sonra Wipe yada Temizle seçeniğe girip
Dalvik, Önbellek, Sistem ve Data seçeneklerini işaretliyoruz.
4. Ancak
satıcı , Dahili Depolama gibi seçenekleri
kesinlikle seçmiyoruz. sonra aşağıdaki kaydırma ekranını kaydırarak gerekli temizliği yapıyoruz.
5. Sonra menü ekranına geri gelip Yükle seçeneğine giriyoruz ve oradan indirdiğimiz rom zip'ini bulup kaydırıyoruz. Rom'u başarı ile kurduk.
6. Telefonumuz başarı ile açıldıktan sonra Google arama moturuna girip aşağıdaki apk'yı kuruyoruz ve sorunsuz çalışan
Google Kamera Mi Note 3 telefonumuza kurulmuş oluyor.
APK:
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Umarım bir faydamız dokunur.